DiD Kalyke - prędkość flot pokojowych

• W tym temacie większość się wypowiedziała już, więc nie widzę sensu powtarzania ankiety. Do tematu można wrócić za pół roku lub rok jak ludzie doświadczą nowego stylu gry.

Dla mnie ogólnie zmiana na lepsze, dzięki niej postanowiłem wrócić do gry.

• Whitehaven Jak wysyłasz flotę to na dole masz taki pasek z procentami. Jeżeli widzisz, że statki przylecą za szybko wtedy kliknij na kafelek reprezentujący niższą wartość. Jeśli chcesz, żeby flota leciała tyle ile przed zmianą musisz wybrać odpowiednio niższy % (2x). Mam nadzieję, że pomogłem i dobry uczynek w postaci wytłumaczenia czegoś mniej rozgarniętemu koledze mam zapisany :)

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Hej.

Tak jak inni pisali zmieniły się całkowicie czasy FS. Na tym serwerze oraz na wcześniejszym Quantum od kiedy gram czyli ponad 6lat, nie miesiąc dwa czy rok, 6 lat!! Taka była prędkość i wszystkie badania dotyczące prędkości lotów włączając formy życia ustawiałem przez 6 lat tak by było dla mnie optymalnie.

Jak ja czytam, że Ty przez 6 lat napędy ustawiasz żeby było tak jak chcesz to dalej nie chce mi się czytać.

W takim razie nie wiem jak Ty się przemęczyłeś przez te wcześniejsze 5 lat żeby tą grę zoptymalizować pod siebie :D Pięć lat robiłeś fs'y nie zgodne z Twoimi ustawieniami i się dało :D

Ogólnie jeśli chodzi o zmiany to tylko jedną rzecz bym zmienił. Prędkość flot obronnych, bo x1 to ciężko z podstawką i to tylko tylko zmniejsza atrakcyjność gry. Zmieniłbym ją na x2 obronne

• Whitehaven Jak wysyłasz flotę to na dole masz taki pasek z procentami. Jeżeli widzisz, że statki przylecą za szybko wtedy kliknij na kafelek reprezentujący niższą wartość. Jeśli chcesz, żeby flota leciała tyle ile przed zmianą musisz wybrać odpowiednio niższy % (2x). Mam nadzieję, że pomogłem i dobry uczynek w postaci wytłumaczenia czegoś mniej rozgarniętemu koledze mam zapisany :)

Jeszcze zapomniałeś napisać o zmianie klasy.

Taki z Ciebie pro elo gracz, w tydzień zrobiłeś więcej punktów niż niejeden w 10 lat a takich podstaw nie znasz?

Taki z Ciebie pro elo gracz, w tydzień zrobiłeś więcej punktów niż niejeden w 10 lat a takich podstaw nie znasz?

Zmiana klasy wymaga wydania antymaterii, a nie wiem czy wiesz ale nie każdy ładuje w tą grę tyle forsy co Ty i zasugerowałem sposób niewymagający nakładów finansowych.

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Zmiana klasy wymaga wydania antymaterii, a nie wiem czy wiesz ale nie każdy ładuje w tą grę tyle forsy co Ty i zasugerowałem sposób niewymagający nakładów finansowych.

Taki doświadczony gracz i nie wie że zmiana klasy jest za darmo w event nagrodowym?

Czy Wy mnie traktujecie jak kogoś niedorozwiniętego??

Nie jestem mniej rozgarnięty i ustawianie prędkości z % znam dobrze, z tym że właśnie po zmianie prędkości zmniejszyły się one na tyle w dół, że brakuje tych najmniejszych wartości. Różnica między 10 i 20% jest za duża a na zbieraczu nie ma co 5%.

Hej.

Tak jak inni pisali zmieniły się całkowicie czasy FS. Na tym serwerze oraz na wcześniejszym Quantum od kiedy gram czyli ponad 6lat, nie miesiąc dwa czy rok, 6 lat!! Taka była prędkość i wszystkie badania dotyczące prędkości lotów włączając formy życia ustawiałem przez 6 lat tak by było dla mnie optymalnie.

Jak ja czytam, że Ty przez 6 lat napędy ustawiasz żeby było tak jak chcesz to dalej nie chce mi się czytać.

W takim razie nie wiem jak Ty się przemęczyłeś przez te wcześniejsze 5 lat żeby tą grę zoptymalizować pod siebie :D Pięć lat robiłeś fs'y nie zgodne z Twoimi ustawieniami i się dało :D

Ogólnie jeśli chodzi o zmiany to tylko jedną rzecz bym zmienił. Prędkość flot obronnych, bo x1 to ciężko z podstawką i to tylko tylko zmniejsza atrakcyjność gry. Zmieniłbym ją na x2 obronne

Nie czytasz albo rozumiesz sensu mojej wypowiedzi. Przez te 6 lat wiele rzeczy na serwerze się zmieniało, średnio co rok lub po fuzjach coś się zmieniało odrobinę, potem weszły FŻ i wtedy robiłem badania na tyle na ile mi pasowało. Teraz wszystko ruszyło 2-krotnie szybciej i żadnymi badaniami i zmianami tego nie zmienię, nie spowolnię już flot bo badań się nie da cofnąć i stąd ten temat.

Whitehaven Jak wysyłasz flotę to na dole masz taki pasek z procentami. Jeżeli widzisz, że statki przylecą za szybko wtedy kliknij na kafelek reprezentujący niższą wartość. Jeśli chcesz, żeby flota leciała tyle ile przed zmianą musisz wybrać odpowiednio niższy % (2x). Mam nadzieję, że pomogłem i dobry uczynek w postaci wytłumaczenia czegoś mniej rozgarniętemu koledze mam zapisany :)

Klasa jest zbieracz od początku i tu zmiany nie będzie.

Co do "pro eko gracza" to zakładam że do kogoś innego...

Co do "równi i równiejsi" - takie odniosłem wrażenie. Osoby stale bywające na forum bądź grające ofensywnie są wysłuchiwane natomiast kiedy wyraża inne zdanie to jest wyśmiewany, jego "gra" jest umniejszana i może być posądzany o trolling.

Chyba że nie można odczuwać inaczej wypowiedzi niż większość, ale to... ech...

Skoro szanse obecnie na zmianę są nikłe to trudno, szkoda. Trzeba coś wymyślić bo tak wszystko zapierdala....

Chciałbym tylko poprosić, aby przy propozycji następnej zmiany wszystko było znaaaacznie bardziej klarowniejsze. Co zmiana wniesie, na co wpłynie, jakie będą ogólne konsekwencje itp i to nie tylko na forum, gdzie większość graczy nawet nie zagląda, ale też w samej grze. Bo to jak obecna zmiana została wprowadzona to poziom niestety wyborów kopertowych.

Pozdrawiam

• Powiem Wam, z dużym szacunkiem dla tych, dzięki którym ta zmiana została wprowadzona, że do dupy mi się gra z tą prędkością x2 :(

9 lat budowania konta i rozstawienie planet mam pod x1. Od jakiegoś czasu zwózki nie robię wcale i jakoś sobie z tym radziłem. Teraz mi za szybko wszystko lata i muszę częściej zerkać, co się odbija na ilości dziwnych spojrzeń domowników.

Proszę administrację gry o pozwolenie przeniesienia się na U68.

• Powiem Wam, z dużym szacunkiem dla tych, dzięki którym ta zmiana została wprowadzona, że do dupy mi się gra z tą prędkością x2 :(

9 lat budowania konta i rozstawienie planet mam pod x1. Od jakiegoś czasu zwózki nie robię wcale i jakoś sobie z tym radziłem. Teraz mi za szybko wszystko lata i muszę częściej zerkać, co się odbija na ilości dziwnych spojrzeń domowników.

Proszę administrację gry o pozwolenie przeniesienia się na U68.

Jeśli oczekujesz współczucia innych graczy to może być ciężko. Ja też miałem idealne dla siebie rozstawienie planet (na które wydałem ocean antymaterii) ale GF miało to gdzieś i w migracji rozwalili mi moją strefę komfortu xD Na kalyke taki tłok że nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się to rozstawienie uzyskać.

Przyczyną tego całego bałaganu są migracje, nie ty jeden ale większość graczy jest pokrzywdzona. Zarówno starzy jak i nowi na serwerze.

Natomiast co do przenosin na 68 w pełni popieram, fajnie że ankieta rozróżniła kalyke i 68 bo te unii były zbyt podobne. Teraz warto dać graczom możliwość wyboru na którym z tych "klasycznych" serwerów woleliby grać.

Jeśli nie teraz to kolejne migracje powinny dotyczyć wszystkich serwerów dając graczom dowolną możliwość przenosin co wyklaruje które serwery i ustawienia są pożądane a które należy kasować.