Witam, zakładam ten temat by spróbować wyjaśnić a w dalszej perspektywie może i naprawić problem który dręczy Quantum od dawna. Nie znam kompletnie zasad czy ustaleń na jakim serwerze/chmurze stoi Quantum a na jakich pozostałe serwery, ale chodzi o wydajność.
Żeby nie być gołosłowny, założyłem konto na innym - randomowym serwerze - i się przeraziłem. Skanowanie systemowe działa jak trzeba, przeglądanie okien wiadomości czy wyników ekspedycji ładuje się natychmiastowo, odświeżanie działa jak ta lala - słowem - działa jak trzeba. Na Quantum natomiast, każda wykonywana operacja muli, wczytuje się w zauważalnym czasie. Przewijanie us i saknowanie systemowe wymaga nie lada cierpliwości już nie wspominając o wysyłaniu flot na atak czy ekspedycje czy transport. Każde wpisanie ręczne koordynatów wiąże się z "doczytaniem" tego co się wpisało.
Generalnie? stabilność Quantum jest okropna - a wiem, że da się grać w normalnym tempie
Na początku bałem się, że komputer gamingowy nie radzi sobie z gra przeglądarkową, ale wygląda na to, że to problem od strony GF.
Dlatego zadaję pytanie, czy jest możliwość "naprawienia" wydajnosci Quantum by działało jak pozostałe uniwersa?