[Gra] Ekspedycje - wersja 11.15.0

• A to mnie zaskoczyło.

Przecież ten dodatek w żaden sposób nie ingeruje w grę. W niczym nie pomaga. Niczego nie robi...

To tylko i wyłącznie statystyka.

Niby dlaczego miałby być zakazany?

Czyżby jednak teoria spiskowa była prawdziwa ?

• Bo to jakieś bzdury i pierdoły wypisywane. Tracker był i jest legalnym dodatkiem do gry. Listę dozwolonych można znaleźć u źródła czyli np na forum OGame org. Pomine fakt iż dodatek obecnie nie działa.

A w temacie tematu obecnego - expedycje dalej dają dupy. Spadek o około 40-50 %. Jest chyba jakiś problem ze skryptem o którym oni sami nie wiedzą. Potwierdza to coraz większa ilość osób. Albo to faktycznie celowe działanie.

• To nie chodzi o statki w danej misji, tylko o samą misję:

Floty pokojowe: misje transportuj, stacjonuj, kolonizuj oraz ekspedycja (tylko czas lotu, bez zatrzymania)

Floty wojenne: misje atakuj, szpieguj, ACS, zbieraj, czas odliczania teleportera i niszcz

Floty obronne: misja zatrzymaj (obrona ACS)

• O co chodzi,

Drugi dzień z rzędu, wysyłane ilości statków z maksymalnymi punktami konstrukcyjnymi a kolejny raz takie potwierdzenie:

Twoja ekspedycja natrafiła na małą asteroidę, z której można pozyskać trochę surowców.

Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.

Łup

Metal
    0

• Możesz wysyłać i 1 transporter, a szansa na małe, duże i ogromne znalezisko się nie zmieni. Wydaje mi sie że to było w % - 90/10/1

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• co do procentów się zgadza, ale nawet "małe" znalezisko to nie powinno być 0.

jedyny przypadek kiedy to ma prawo wystąpić to FS z misją ekspedycja załadowany surowcami na full ładowności.

Czego nie polecam robić.

• co do procentów się zgadza, ale nawet "małe" znalezisko to nie powinno być 0.

jedyny przypadek kiedy to ma prawo wystąpić to FS z misją ekspedycja załadowany surowcami na full ładowności.

Czego nie polecam robić.

:trollface: Ja robię od 4 lat FSy z misja na ekspedycje na 5h dodatkowo zwalniam flotę naturalnie rzecz biorąc GSami i oprócz znajdowania dodatkowej floty w tej samej mijsi ekspedycyjnej otrzymuje bonus w postaci sury 8)🤠:beaten: Czarne dziury nie występują kiedy transki są wypelnione po same pióra suróweczka a dodatkowo kiedy jest moon killing Majs nie jest wstanie uchwycic mojej floty na falandze czy z wyliczenia poniewaz posiadam 6 generacji stateczki malowane farebką pastelową :trollface:

• ja tak zauważyłem ze od 2 dni zyski z ekspedycji spadło o 70% coraz gorsze te aktualizacje

z 11 wysłanych dostaje 7 do 8 wiadomości

,,Ekspedycja napotkała na rozległą pustkę w przestrzeni, w której nie było nawet małej asteroidy, promieniowania lub czegokolwiek, co mogłoby zagrozić ekspedycji."

• Co innego jest szansa wielkości eventu, która jest moim zdaniem stała - jak podałem, a co innego jest szansa braku jakiegokolwiek znaleziska. Jak masz przeładowany układ to nic nie znadjdzesz lub znacznie mniej :P. Jakiś typ/bot może ci zaspamować układ przykładowo.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• to jest zwykłe RNG. Doszukujecie się tu spisków jak jacyś foliarze z q'anon, a tak naprawdę to ludzki mózg beznadziejnie sobie radzi z prawdziwie losowymi zdarzeniami.

Na forum Path of Exile też non stop foliarze postują, że łolaboga znerfiliście mi bossa, bo już go 100 razy zabiłem a nadal mi awakened empower nie poleciał (gem ma 2% szansy na drop...)

Jakieś sensowne wnioski co do nerfa/buffa można by wysnuć tylko na podstawie bardzo dużej próby tych ekspedycji, np. z miliona wysłanych exp. Albo ze 100 milionów. Im więcej tym lepiej, ale ogólnie potrzeba tak z 3-4 rzędy wielkości wyżej niż prawdopodobieństwo - co najmniej - by zredukować szum statystyczny i te wasze złe RNG, które odbieracie za spisek i nieudokumentowany nerf.

Ja tam nie zauważyłem żadnych znaczących zmian. Raz przywiozę 3x anty, raz 3x flota, innym razem 6x surowce, a jeszcze innym 3 spóźnienia i gunwo w pozostałych. RNG i tyle.

Najważniejsze to puszczać sondy by układu nie przegrzać. Masz 3 stopnie zużycia układu - niezużyty (cudowne uczucie być pierwszymi), lekko zużyty (zdaje się, że nikt nie był w tej części...) oraz bardzo zużyty (obecność wielu flot ekspedycyjnych). Im bardziej zużyty tym więcej pustych czy spóźnień.

• :trollface: Przez kilka poprzedzających dni zauważyłem że zyski z ekspedycji zmalały aczkolwiek po przerwie technicznej i poceniu sie czy będzie dalej przedłużana przerwa techniczna w nieskończoność troska o utratę floty występowała ale rezultat końcowy przerwy technicznej pozytywne zaskoczenie oraz kolejne zaskoczenie nikt nie ujadał :trollface: Że zyski z ekspedycji diametralnie spadły :D o 30-40procent sporo :D warto bylo czekac bez pisania rekomendacji i ożywiania tematu nie moja broszka w tym poprostu gra :D no chyba ze cos naprawde nie umozliwia swobodnej gry przez dluzszy czas i nie jest naprawiane :trollface: ze nowe bledy moga wyskakiwac to wybaczam :trollface: ale kiedy ciagnie sie cos starego bez rozwiazania problemu i do tego jest bardzo uciazliwe to jedyne co zostaje psioczycz pod nosem 8) no kurka ile czasu jeszcze to bedzie mialo miejsce X/

czekamy w przyszlosci na ewent urodzinowy :D mikolajkowy / rocznice wprowadzenia wszystkich swietych form zycia :D na które tak wszyscy psiaczą i namiętnie rozwijają :trollface: oraz świeta :P

koniec lata Europa płynie :trollface: Helena w drodze do zatoki kolejny ewent donate us :S

i pomoce dla powodzian :saint:😄 . Ps jak pisac to pisac co ? PS Pozdrawiam wszystkich psycho fanow :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface: GFu oraz własnej osoby 8o Gdzie przecinki gdzie podziała się interpunkcja ? Nie potrafisz czytac ze zrozumieniem z formą interpunkcji to bez również sobie nie poradzisz/cie xD