Ruda czy udało się skontaktować z zespołem centralnym?
Eventy się pokończyły, a jakość ekspedycji dalej na stabilnym (dużo niższym niż poprzednio) poziomie. Mam co prawda małą próbkę (150--180 ekspedycji/doba), ale nie ma tutaj żadnych pozytywów.
Jedyne co to widzę, iż można znaleźć większą ilość surowca (kilka dni temu wpadło mi 315kk metalu) ale ogólnie ekspedycje są o kilkadziesiąt procent słabsze.
[Gra] Ekspedycje - wersja 11.15.0
-
- 11.13.3
- b4el
-
-
U mnie na Kalyke ekspy są w normie
Zyski zgadzają się
Przynajmniej surowców bo statków póki OGame tracker nie działa to nie liczę.
-
teraz to już nic na ekspedycjach nie znajduje nawet zmieniając układy
-
dla tych co lubią teorie spiskowe
wprowadzenie na wszystkich uni FŻ spowoddowało że ekspedycje generują góry surowców i statków
powoduje to że paczki sprzedawane za antymaterię tracą na wartości co z kolei powoduje zmniejszenie sprzedaży a to redukuje zyski firmy 👎
jak firma może zareagować?
💡 zmniejszyć skuteczność ekspedycji które negatywnie wpływają na przychody
firma wie że gra nie daje możliwości śledzenia wyników ekspedycji w sposób skumulowany więc dobrze
ale dozwolone dodatki zbudowane przez społeczność już na to pozwalają 😱
oznacza to że wszelkie zmiany w skuteczności ekspedycji zostaną zarejestrowane i szybko wypatrzone, a dowody będą namacalne 😡
co w takim razie zrobić?
💡 wprowadzić super-feature dla dobra graczy który przy okazji wprowadzi "bug(i)" i uniemożliwi pracę dodatków 😈
przez kolejne miesiące będzie można przeciągać naprawy tych nie krytycznych bugów potrzebne dla dodatków
zaś z czasem użytkownicy przyzywczają się do nowych wartości a większość utraci dane sprzed "zmiany"
wartość paczek i przychody znów wzrosną 🤑
🙃
-
Powyżej faktycznie teoria stricte spiskowa
Prawdopodobnie jestem jednym z najbardziej systematycznie latających ekspedycje graczy - u mnie 14 slotów pracuje non stop 24 godziny na dobę, co 93 minuty wysyłana jest fala ekspedycji.Rejestruję wszystkie ekspedycje z wyjątkiem tych kilku dni, kiedy faktycznie nie działały narzędzia zewnętrzne - i nie zauważam żadnych zmian. Krzywa zysków powoli rośnie (młode Uni - więc cały czas rozwijam formy życia). Gołe liczby nic tu nie wniosą, bo punktem odniesienia powinien być bonus do form życia.
Jako gracz czerpiący zyski głównie z ekspedycji (złomować już nie ma kogo) nie dostrzegam żadnego problemu z ich fukcjonowaniem
Serdecznie pozdrawiam.
PS. aby "utracić dane" trzeba tego bardzo chcieć, wtyczki pozwalają eksportować dane dla późniejszych długoterminowych analiz, co bardzo polecam -
Powyżej faktycznie teoria stricte spiskowa
Prawdopodobnie jestem jednym z najbardziej systematycznie latających ekspedycje graczy - u mnie 14 slotów pracuje non stop 24 godziny na dobę, co 93 minuty wysyłana jest fala ekspedycji.Rejestruję wszystkie ekspedycje z wyjątkiem tych kilku dni, kiedy faktycznie nie działały narzędzia zewnętrzne - i nie zauważam żadnych zmian. Krzywa zysków powoli rośnie (młode Uni - więc cały czas rozwijam formy życia). Gołe liczby nic tu nie wniosą, bo punktem odniesienia powinien być bonus do form życia.
Jako gracz czerpiący zyski głównie z ekspedycji (złomować już nie ma kogo) nie dostrzegam żadnego problemu z ich fukcjonowaniem
Serdecznie pozdrawiam.
PS. aby "utracić dane" trzeba tego bardzo chcieć, wtyczki pozwalają eksportować dane dla późniejszych długoterminowych analiz, co bardzo polecam24 h na dobę czyli wstajesz z budzikiem w nocy czy lecisz na bocie ?🙈
Tak OGame tracker póki co nie działa, ale OGLight już naprawiło swoje liczenie zysków z exp
Nie jest to tak rozbudowane jak tracker ale dzięki niemu widzę że z expami u mnie jest Ok
-
24 h na dobę czyli wstajesz z budzikiem w nocy czy lecisz na bocie ?🙈
Wstaję, dokładnie co 93 minuty To żaden kłopot a ja lubię systematyczność Przy okazji nie muszę martwić się o księżyce, gdyby komu głupie pomysły zechciały przyjść do głowy
-
Już działa.
-
Czy mam wrażenie, że system szybciej kasuje wiadomości z expow? A moze jest jakis sposob żeby raporty były np do tygodnia wstecz?
-
próbuje na wszelkie sposoby puszczać a i tak mizernie możne jedna z 8 coś przywiezie i to jak mało jak latałem 2 miesiącami temu przed fuzja to byłem milionerem a teraz zerem nie wiem jak latać. jakieś stateczki przywiezie ale kicha straszna
na 150 ekspedycji wejdzie 15 reszta to balangi supernowe itp zmieniam układy ale to nic nie daje . puszczam 1000 pionierów 5000 mt sondę i jakiś wojskowy a nie wspomnę ile tracę na obcych
dla tych co lubią teorie spiskowe
wprowadzenie na wszystkich uni FŻ spowoddowało że ekspedycje generują góry surowców i statków
długo było ze z ekspedycji zbierałem 1kkk surki a teraz 100kk nie moge po fuzji wiec nic lepiej nie jest a co do zarabiania to sloty na ekspedycje są bega drogie a nie tania za antymaterie
jest cos podobnego do do OGame Tracker ? bo z tego co koledze napisali z suportu to og traker jest nie dozwolony !
dpowiedź od: tymotheus Oceń odpowiedź 2024-06-07 05:54:03 Witaj Zuzerk89,
Lista dozwolonych wtyczek znajduje się poniżej:
Tolerowane dodatki w grze
Ogame TRacker nie znajduje się na tej liście.
Z poważaniem,
tymotheus
Operator Gry -
próbuje na wszelkie sposoby puszczać a i tak mizernie możne jedna z 8 coś przywiezie i to jak mało jak latałem 2 miesiącami temu przed fuzja to byłem milionerem a teraz zerem nie wiem jak latać. jakieś stateczki przywiezie ale kicha straszna
na 150 ekspedycji wejdzie 15 reszta to balangi supernowe itp zmieniam układy ale to nic nie daje . puszczam 1000 pionierów 5000 mt sondę i jakiś wojskowy a nie wspomnę ile tracę na obcych
A wyslij na próbe 3000 dt i 1 pioniera plus sondę jak lubisz miec komunikaty;-)
-
A wyslij na próbe 3000 dt i 1 pioniera plus sondę jak lubisz miec komunikaty;-)
spróbuje:)
-
-
Jak u diabła ciężkiego wycisnąłeś tyle ekspedycji w dobę ? Masz 15 slotów ?
-
tak moj rekord 300 exp w dobe plus 67min trwa jeden kurs
-
tak moj rekord 300 exp w dobe plus 67min trwa jeden kurs
A mnie o bota podejrzewaja, bo wysylam co 93 minuty na budzik.. Dobrze wiedziec, ze jestem w miare normalny jeszcze
-
Które badania wspierają ekspedycje ? kończę 23 lvl astro i chce poprawić badania na ekspedycje
-
jest cos podobnego do do OGame Tracker ? bo z tego co koledze napisali z suportu to og traker jest nie dozwolony !
dpowiedź od: tymotheus Oceń odpowiedź 2024-06-07 05:54:03 Witaj Zuzerk89,
Lista dozwolonych wtyczek znajduje się poniżej:
Tolerowane dodatki w grze
Ogame TRacker nie znajduje się na tej liście.
Z poważaniem,
tymotheus
Operator GryTo jest hit 😂 w maju zeszłego roku (!) zadałem pytanie/ prośbę w tym dziale aby dorzucić OGame tracker do tolerowanych dodatków na naszej społeczności. Ruda napisała, że sprawdzi ta informacje i temat umarł.
Gracze używają/używali OGame trackera i tak.
W paru tematach tutaj na forum padły informacje, że jeżeli dodatek na ogame org jest dozwolony to jest wszędzie.
Więc serio - ogarnięcie proszę w końcu tą listę co jest dozwolone a co nie.
OGame tracker chwilowo nie zbiera informacji na temat exp, ale na ich oficjalnym discord padły słowa, że pracują nad ożywieniem tego dodatku po wspaniałej aktualizacji gry z środka maja.
-
OGLight
-
Które badania wspierają ekspedycje ? kończę 23 lvl astro i chce poprawić badania na ekspedycje
Badania form życia. Godne uwagi to T14, T15, T25, T36 Ja nie korzystam z pozostałych, więc może ktoś bardziej obyty Ci to rozszerzy.