Relokacja planety

• Siema!

Nigdy nie korzystałem z reloka więc kilka pytań czy relokacja planety powiedzie się jeśli:

1. na księżycu może być stocznia zapchana?

2. na księżycu może być budowany budynek?

3. flota lata z księżyca a nie z planety?

4. badane są formy życia (liczą się jako badania czy nie można po prostu badań samych w sobie przeprowadzać)?

5. liczymy że "badanie" nie może być przeprowadzane to bierzemy pod uwagę wyłącznie planetę na której rozpoczęto dane badanie, czy liczy się ogół i żadne badanie nie może być przeprowadzane?

5a. jeżeli badanie liczymy globalnie to czy technologie LF też i nie może być przeprowadzana na żadnej planecie (w końcu techy LF są globalne)?

Dzięki za tipy!

• A może sprawdź sam? Anty pobiera po relokacji, a jak klikniesz to odliczanie bedziesz miał na czerwono jesli coś będzie nie tak; no i możesz anulowac lub to zostawić bo brak relokacji nic nie kosztuje o ile mi wiadomo. A jak nie masz anty, to po co pytać? :trollface:

Edit:

tu masz przykład na czerwono relokacji dla budynku i obrony i alert. FŻ można badać na innych paletach, spokojnie, a flotę sprawdź już sam dla sportu

caution-reloc.png

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Crysis
    A to dlatego że dostałem sporo reloków z migracji i wiem że wiele osób ma z tym problemy :p

Tipy w grze są nieprecyzyjne. Dodatkowo nie wiem czy nie stracę darmowych reloków jak się nie uda / anuluje. Ta gra ma troszkę bugów.

Anty mam już nazbierane ale nie chce tracić w taki sposób jak mam darmowe.

Quarion
    Czyli jeśli wystartowałem astrofizykę na planecie A to planetą B mogę robić relok? Dziękuję :)

• Dodatkowo nie wiem czy nie stracę darmowych reloków jak się nie uda / anuluje

Tylko pomyślny relok pobiera anty / item, takze testuj do woli. Warto też pamiętac by nie zostawac gs na planecie/moone do reloku bo flota będzie chwile lecieć na nową lokację, no chyba że w układzie.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis