Zmiana konfiguracji serwera ŁADOWNOŚĆ SOND

• Witam,

z racji, że fuzja już na półmetku, a na innym docelowym uni już temat się pojawił, to i ja rozpocznę dyskusję tutaj.

Chciałbym zaproponować zmianę konfiguracji serwera dodając ładowność sondom.

Duża część graczy, która tutaj się pojawia jest już nauczona korzystania z ładowności sond. Ta zmiana niesie za sobą same korzyści, a nie ma w tym nic, co komuś by przeszkadzało.

Z tego miejsca także chciałbym zaproponować podniesienie misji pokojowych do x3, lecz tutaj wiadomo mogą być zwolennicy jak i przeciwnicy, czego w przypadku pierwszej propozycji raczej nie powinno być.

Zapraszam do dyskusji, a także do ankiety w grze.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Za sondami, pokojowe zbędne.

A może omijanie pustych Us? Teraz może nie będzie tego dużo, ale później zmniejszy się ilość ludzi i taka conf się przyda :)

Dobrze wiemy jak później jest z głosowaniem nie będzie tylu % graczy co trzeba i lypa :trollface:

• Przeciw jednemu i drugiemu. Ładowność ułatwia gre flociarzom i topowym graczom meczenie slabszych. Szybszy tp za anty, szybsze przerzucanie paliwa, niepotrzebne fsowanie z 15 ksiezycy. Same ulatwienia dla flociarzy, no i ludzi na botach do farmienia, Dlatego to zawsze flociarze proponuja takie zmiany.

Pokojowe x3 tez jestem na nie, przyspiesza expedycje wiec i zyski ludziom grającym pasywnie, ciągle wysyłającymi expy i botom robiących to za nich.

Ludzie mieliście wybor gdzie idziecie, nie szukajcie ulatwien, ta gra juz w wiekszosci zrobila sie za szybka i za latwa.

• Przeciw jednemu i drugiemu. Ładowność ułatwia gre flociarzom i topowym graczom meczenie slabszych. Szybszy tp za anty, szybsze przerzucanie paliwa, niepotrzebne fsowanie z 15 ksiezycy. Same ulatwienia dla flociarzy, no i ludzi na botach do farmienia, Dlatego to zawsze flociarze proponuja takie zmiany.

Pokojowe x3 tez jestem na nie, przyspiesza expedycje wiec i zyski ludziom grającym pasywnie, ciągle wysyłającymi expy i botom robiących to za nich.

Ludzie mieliście wybor gdzie idziecie, nie szukajcie ulatwien, ta gra juz w wiekszosci zrobila sie za szybka i za latwa.

Jaki wybór mieliśmy?

Z pokojowych x2 przejść na x1. Z dexu na PZ przejść na uni bez dexu na PZ. z 80% przejść na 40%?

Jaki tu masz wybór?

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• A to nie miałeś do wyboru 5 uni? Zostałeś tu z automatu przydzielony?

Domyślam sie ze żadne nie spełniło Twoich idealnych oczekiwań, ale to ewentualny zarzut do twórców gry ze nie spełniają życzeń wszystkich graczy. Ja tylko wyraziłem SWOJE zdanie bo jak rozumiem o nie zapytałeś wszystkich graczy na uni. Wyraziłem tez zdumienie tym ze większość osob które sie wypowiadały w tym temacie teraz, to osoby nowe na uni i wszystkie chcą ułatwień, i przyspieszenia gry, mimo ze przyszli z tego co zrozumiałem z wolniejszych serwerow x1, wiec zwyczajnie nie trzeba było isc na serwery x3? A nie przychodzić na x2 i kombinować? To my zostaliśmy jako gracze obecni na uni, bez wyboru, darmowych relokacji, a teraz osoby które ten wybór miały chcą zmieniać uniwersum które same wybrały. Trochę jak z zona która po ślubie chce zmienić zachowanie swojego męża. Bo jaki ja miałam wcześniej wybór?

Ale rozumiem, glos sprzeciwu przeciwko ułatwieniom dla flociarzy jest Ci nie na reke i najlepiej mi zadawać pytanie czemu fuzja jest jaka jest.

• Wybrałem 2 z 5 uni. Dwa konta-dwa docelowe.

Gdybym grał sam, to pewnie sam podejmowałbym decyzję, ale mając ludzi w sojuszu dokonujemy wyboru wspólnie. Nie był głos w 100% jednoznaczny. Każdy wybierał najważniejszy paramter.

Jeśli już porównujesz to do życia, żony etc. To można w sumie to też porównać do rozwoju, telefony dotykowe itp. Zobacz to jakie ułatwienie, a jednak każdy korzysta. Kiedyś też były mapy papierowe, teraz są nawigacje.

Każde nowe uni prawie ma ładownośc sond, gracze się przyzwyczajają i ułatwiają sobie, bo na tym polega całe życie.

Kiedyś nie logowałeś z tel w każdym miejscu gdzie jesteś, a teraz możesz.

I to nie jest mój sprzeciw, nie zabraniam Ci wyrażać zdania, tylko proszę nie narzucaj i nie zarzucaj-przede wszystkim.

Niech ankieta zadecyduje jak ma być.

Z botów ludzie korzystają nawet bez ładowności sond i szybkich exp, prawda? ;)

Ładowność sond nie zwiększy ilości używanych botów. Grałem na kilku z taką konfiguracją i wcale więcej niż tu ich nie było.

• Wybacz ale w takim razie mozesz miec pretensje do demokracji ze tak wybrala a nie inaczej. Tak jak ja bede mial do niej pretensje jesli gracze na uni wybiorą inaczej.

Można to porównać do wielu rzeczy, ale koniec, końców to jest nasza decyzja czy chcemy sobie ułatwiać gre czy nie. Ty chcesz sobie ułatwić, nie pilnować paliwa, robić mniej fsow, szybciej operować z lotki. Ja nie. Im więcej starego ogame zachowamy tym dłużej ta gra będzie miała jakikolwiek sens. Ta gra nigdy niebyła instant. Narzekacie ze gra się psuje, jednocześnie wszystko chcecie szybciej i szybciej.

Czy boty są bez ładowności, są. Ilość zgłoszeń przez ostatnie 2 lata jakie wysłałem w tej sprawie to tylko team wie. Do porzygu tego bylo. Ale bez ładowności sond głownie co robią, to sobie expia nie zmniejszając zysków górnikom legalnie farmiacych transami. Daj ładowność sond, to na idlerach nie będzie nic, bo boty to wyfarmia, ze strata dla legalnie grających górników. Ciebie to nie obchodzi, a mnie tak. Bo im więcej górników będzie sobie farmic i grać tym więcej będzie można się pobawić w latanie.

Swoim postem nikomu nic nie narzucałem, wyraziłem swoje zdanie i je uzasadniłem, jedynie wyraziłem zdziwieniem chęcią "ułatwieniem" sobie gry które, defacto jest szkodliwe dla uni i większości graczy.

• Może już nie gram aktywnie od dawna na wiecznym urlopie, ( może kiedyś wróci ochota na grę ) sondy na nie , prędkość na nie. Jak napisał Fisher, większość osób się tu wypowiadających to osoby które przyszły na Rosalind. Mogliście iść tam gdzie odpowiadałyby Wam parametry a nie wbijacie tutaj i od razu zmiany.

• Narzucasz mi jakoby ładowność sond miała mi pomóc nie wysyłać FSów, a skąd masz taką wiedzę, jeszcze zupełnie mijającą się z prawdą? Zapewne z jakiegoś przekonania, ale źle trafiłeś. Tym właśnie mi coś narzucasz.

Co do idlaków, szczerze? nie wiem, nie interesują mnie one. Jak ktoś farmi sondami to niech farmi, więcej do trafienia. To jak z tymi górnikami o których wspomniałeś. Farmią, jest więcej zabawy.

Paczkują ludzie, to większe zyski z nich.

Formy życia to też rozwój, też ułatwienie i dodatek. Już możesz krążkami przelecieć przez GSy, a kiedyś nie do pomyślenia. Teraz sobie samymi krążkami możesz latać.

Wygląda na to, że chcesz ułatwień tylko tych, które według Ciebie są potrzebne, korzystasz z nich, ale te które Ci nie odpowiadają to już be.

Nie miejsce na żadne kłótnie. Myślę, że ankieta wyjaśni wszystko, jaka będzie decyzja, to drugiej już pewnie nie wprowadzimy ankiety.

• Nie wiem, znam Cie tylko z forum, w grze na Rosalind tez Ciebie nie widzę. Wiem za dlaczego zawsze to flociarze chcą ładowności i dlatego napisałem to co napisałem w kontekście zmian.

W sprawie górników, możesz nie wiedzieć, dlatego to napisałem. Dla Ciebie to bez różnicy dla nich, różnica jest i to oni będą decydować w ewentualnej ankiecie.

Fz, paczki itp, tez jestem na nie, ale czy my mamy możliwość wyboru? Bo nie pamiętam takiej ankiety. Daj mi czysta gre z czasów wprowadzenia acs i bede najbardziej szczesliwy. Ale na to wpływu nie mamy, a w tej sprawie o która się spieramy, jeszcze mamy. Wiec z niej korzystam dlatego sie wypowiedziałem i uzasadniłem swoje zdanie. Jeśli sie z nim nie zgadzasz, zgoda, masz do tego prawo tak samo jak ja do swojego. I chyba możemy zakończyć ta dyskusje bo kręcimy sie w kolko. I dziękuje Ci ze mimo ze sie nie zgadzamy to kulturalnie staramy sie porozumieć co niestety na tym forum zdarza sie co raz rzadziej.