CapitanCupid & Glowa1 & Fisher [H S] vs. Hela [VIP] ~ 1.000.802%

• Witamy przybyszów na naszym pięknym Rosalind! W krainie dziwów, cudów i innych ciekawych rzeczy. Tak się ładnie złożyło ze mamy okazie przywitać sie czymś ładnym :P

Do rzeczy. Od rana Hela stała bardzo blisko mnie co kusiło na szybki przelot krążkami. No musiałem spróbować... Na mojego pecha odświeżył/albo byl cały czas na koncie, i na ostatnich minutach lotu wylecial na stacje na planete na 10%. Od razu przystąpiłem do opóźniania, zawołałem chłopaków do klikania i sie zaczęło. Opóźnianie, piloty, straszaki, recki. Dawno takiego zamieszania nie bylo, a tak spokojnie juz bylo... Obrońca twardo nie zawracał, poszla flota na atakuj na planetę i na ostatnich sekundach nagle masa zamulaczy i zawrotka stacji. Potem to już wiecie, liczenie, piloty opóźnianie, recki. Zamieszanie. Ale na szczęście udało sie wybrać dobry czas, jakoś sensownie dołożyć floty i dolecieć. Szkoda ze tak mało osób dołączyło, ale godzina nieciekawa i okolica pusta. Lecieliśmy na 3 sloty, licząc ze któryś trafi, trafił pierwszy, zlom tez sie udało zebrać. Brawo ekipa! Dobra robota :thumbup: dziekuje.

Obroncy odbudowy, sojusz podobno zgrany to na pewno pomoze. Bawimy sie dalej 8o

Dnia 08-05-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor CapitanCupid [H S]

Pathfinder 2

Agresor Glowa1 [H S]

Reaper 1.000.000

Agresor Fisher [H S]

Krążownik 7.000.000

Obrońca Hela [VIP]

Mały transporter 517.110

Duży transporter 142.950

Lekki myśliwiec 3.106.728

Ciężki myśliwiec 2.559

Krążownik 561.722

Okręt wojenny 122.587

Recykler 429.602

Sonda szpiegowska 236.492

Bombowiec 116.303

Niszczyciel 55.333

Gwiazda Śmierci 245

Pancernik 712.392

Reaper 29.309

Pathfinder 36.356

Lekkie działo laserowe 900

Ciężkie działo laserowe 1.000

Działo Gaussa 100

Działo jonowe 100

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor CapitanCupid [H S]

Pathfinder 2 ( -0 )

Agresor Glowa1 [H S]

Reaper 996.744 ( -3.256 )

Agresor Fisher [H S]

Krążownik 6.510.431 ( -489.569 )

Obrońca Hela [VIP]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

350.319.847 Metalu, 495.748.781 Kryształu i 585.545.480 Deuteru

Agresor stracił łącznie 14.718.461.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 134.068.939.000 jednostek.

At these space coordinates now float 51.701.694.613 metal, 36.667.203.210 crystal and 11.711.350.179 deuterium.

Agresor przejął łącznie 1.431.614.108 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

combatreport.harvest.attacker.captured

51.701.701.013 metal, 36.667.215.210 crystal and 11.711.356.579 deuterium

9.783.486.187 metal, 6.938.516.790 crystal and 2.216.133.021 deuterium

combatreport.harvest.attacker.total

61.485.187.200 metal, 43.605.732.000 crystal and 13.927.489.600 deuterium

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 51.767.367.047

Kryształ: 40.495.417.781

Deuter: 13.468.777.080

agresor zyskał łącznie 105.731.561.908 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -67.148.565.847

Kryształ: -51.401.145.781

Deuter: -16.950.841.480

obrońca stracił łącznie 135.500.553.108 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

• Co by nie mowic nie przepadalem za Vipkami na Thubanie i mielismy swoje wojny, ale prawda jest taka, że te laczenia sa slabe. Starzy wyjadacze na swoich serwerach dostali mlode mieso do bicia, tak to wyglada i wg. mnie nie jest fair.

• Ajajaj a tak się vipki odgrażały, że zamiotą całe uni i że thuban poszedł na fuzję, bo byli za mocni :trollface:

Gratki, piękna akcja :)

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Z vipami się trochę ganialiśmy na thubanie i z jednej strony cieszy mnie widok babci w reckach, a z drugiej trochę ta fuzja to mało sprawiedliwa. Thuban praktycznie nie miał wyboru. Wszystkie unie na jakie mógł przejść są starsze o przynajmniej rok, rosalind o prawie 2 lata... 2 lata gry to w dzisiejszych czasach mega różnica.

Tak czy siak gratki dla atakierow bo liczenia trochę było.

• Robiliśmy co w naszej mocy by pomóc naszej babci, ale co zrobić. Tutaj 'starzy' gracze mają takie floty, że mogą podzielić na 10 części i każda z tych części jest poza zasięgiem całych flot graczy z Thuban. Jako najmłodsze uni zostaliśmy przeniesieni na serwery mające po kilka lat. Ci mocni jak będą chcieli to i tak zjedzą nas na podwieczorek... No ale nie pozostaje nam nic innego jak próbować walczyć i kroczek po kroczku próbować jakoś się utrzymać.

Hela SzO, a atakującym gratuluję! Trzeba przyznać, że bardzo dużo wygraliście na takiej fuzji, nic dziwnego że zbieracie plony. Niestety nie ma co liczyć, że ktoś na górze się zreflektuję i na przyszłość fuzje będą bardziej przemyślane. Dopóki będą zarabiać dopóty będą nas traktować w ten sposób.

• Różnica między Rosą a Thubanem wręcz kolosalna, ale w tym konkretnym starciu to nie wielkość floty była kluczowa, a umiejętności, dlatego nie można niczego ujmować agresorom. Heli życzę odbudowy, aczkolwiek nie spodziewam się jej bo to konto w 95% składało się z floty. Pytanie ile poczekamy na kolejnego vipka? Jak szybko pęknie balonik z pychą, który pompowali przez cały okres trwania thuban? Zobaczymy.

• Zaraz, zaraz. To nie fuzja zrobiła blad, tylko obrońca. Za chwile przyjdzie jakas flota 10mld floty i tez mamy sie tłumaczyć ze słaba fuzja? Te fuzje tak wyglądają od 10 lat. Chłopaki mieliście ponad 2 godziny na reakcje, mieliście lepszy czas powrotu. Nie mogliście bronić, trzeba bylo leciec na lepszy czas, samemu walnąć albo chociaż recki wysłać. A my bez dobrego synchro zebraliśmy zlom. Z tego wnioskuje ze nie zrobiliście nic po za zamuleniem falangi. O zrobieniu niczego nie zdecydowała fuzja, tylko brak pomysłu żeby rozwiązać sytuacje. Nie mówiąc o tym ze obronca mogl zawrócić wcześniej i wtedy tez bym walnal, ale bylaby walka o zlom bez możliwości synchro reckow z mojej strony. O rw nie zdecydowała, fuzja, czy wielkosc flot, tylko blad który na thuban uszedłby na sucho, i brak dobrej reakcji po nim. Mowia ze pierwsze śliwki robaczywki. Zobaczymy. Nie łamcie sie bo jest gra błędów, mimo przewagi możecie spokojnie wykorzystywać nasze i odrobic to x5. Rok temu niektórzy tez zaczynali od prawie zera i teraz maja te wielkie floty. Cos tam na wasz temat wiem, wiec wiem, ze ogarniecie. Powodzenia :)

• Hela nie zawsze po drodze ale Szo.
    co do flot, racja Rosalind odstaje mocno, ale tak jak Asherl, wybór był - decyzja padła na Rose.

mozna bylo iść na Kaleke 8o

a co do podziału flot, gdyby hela nie popełnił błędu nie bylo by ST.

atakerom gratulacje, Hela jeszcze raz Szo :szo:

• Panie i panowie.

Napiszę tylko raz i nie róbcie tu syfu pod starciem.

Ten raport tutaj jest tylko i wyłącznie z błędu Babci i ona o tym wie i inni też.

Za wiele nie mogliśmy w tym momencie zrobić bo nikt nie przewidział że do czegoś takiego dojdzie w danym momencie i to tyle w temacie.

Co do fuzji czy jest sprawiedliwa czy nie to nie miejsce na to pod starciem.

Babcie SzO a atakującym gratulacje.

Co do ciebie Soman . ..

Upewnij się że wiesz o czym piszesz bo babcia ma z czego i czym się odbudować.

A co do umiejętności to pokazaliście je na Thuban I widać je w dziale st.

Gramy dalej i miłego dnia każdemu ..

• Zaraz, zaraz. To nie fuzja zrobiła blad, tylko obrońca. Za chwile przyjdzie jakas flota 10mld floty i tez mamy sie tłumaczyć ze słaba fuzja? Te fuzje tak wyglądają od 10 lat. Chłopaki mieliście ponad 2 godziny na reakcje, mieliście lepszy czas powrotu. Nie mogliście bronić, trzeba bylo leciec na lepszy czas, samemu walnąć albo chociaż recki wysłać. A my bez dobrego synchro zebraliśmy zlom. Z tego wnioskuje ze nie zrobiliście nic po za zamuleniem falangi. O zrobieniu niczego nie zdecydowała fuzja, tylko brak pomysłu żeby rozwiązać sytuacje. Nie mówiąc o tym ze obronca mogl zawrócić wcześniej i wtedy tez bym walnal, ale bylaby walka o zlom bez możliwości synchro reckow z mojej strony. O rw nie zdecydowała, fuzja, czy wielkosc flot, tylko blad który na thuban uszedłby na sucho, i brak dobrej reakcji po nim. Mowia ze pierwsze śliwki robaczywki. Zobaczymy. Nie łamcie sie bo jest gra błędów, mimo przewagi możecie spokojnie wykorzystywać nasze i odrobic to x5. Rok temu niektórzy tez zaczynali od prawie zera i teraz maja te wielkie floty. Cos tam na wasz temat wiem, wiec wiem, ze ogarniecie. Powodzenia :)

Błąd obrońcy w tym przypadku to kwestia oczywista. Szkoda, bo Hela to dobry gracz no ale błędy się zdarzają. Jednak jak już popełnisz błąd i bardzo szybko się nie zorientujesz to jest za późno na dobrą reakcję. Nie zgadzam się że wielkość floty nie zdecydowała bo jak sam napisałeś mogliście wysłać 3 ataki na różne czasy bo nie byliście pewni momentu powrotu floty. To jest olbrzymia przewaga.

Pewnie masz rację mówiąc, że mogliśmy zrobić więcej. Teraz uważam tak samo, no ale... cóż trudno nasza strata. Pokutują przyzwyczajenia z Thuban, gdzie byliśmy po drugiej stronie i musimy przestawić się na zupełnie inny poziom rywalizacji tutaj.

Nie mówię tego by w jakiś sposób umniejszyć waszej pracy. Niewątpliwie to starcie wymagało od was sporo klikania i bardzo dobrej współpracy. Jednak chyba możemy zgodnie uznać, że łączenie uniwersów 9 miesięcznego z ponad trzy letnim jest kompletnie bez sensu. Ja wiem, że tak to wygląda od x lat i że możemy sobie tylko pogadać.

• Gratulację akcji, na pewno nie było łatwo ją ogarnąć. Dobre otrzeźwienie dla świeżego narybka, że trzeba się spiąć, bo czasy dominacji na własnych uni się skończyły i nie ma miejsca na takie błędy. Dotyczy to w zasadzie wszystkich uni biorących udział w fuzji :)

• Graty, jeszcze tylko obudzić Winterów i będzie ciekawie na uni ;)

A co do fuzji... nie chce nić mówić ale rok temu gdy przechodziliśmy z Zenitha:

-nie mieliśmy wyboru uni docelowego

-zmniejszyli nam prędkość flot pokojowych

-zwiększyli pz (już po fuzji)

Więc nie ma co narzekać gdy dano ludziom tyle uni do wyboru :)

• Ci co tak wielce piszą o przewadze flot HS'u to chyba nie wiedzą co się działo na Zenithcie gdy dominowały Wintery. Ale się ludziska pięknie zorganizowali i zaczęło to procentować ;)

Graty agresorom - wiem, że czekaliście z utęsknieniem na nowe cele na tej już mini pustyni:brawo:

Obrońcy zdecydowanie więcej rozwagi bo chłopaki i szefowa są bardzo czujni:szo:

I tak jak ktoś wcześniej napisał jest to gra błędów i w drugą stronę również może to zadziałać. Tak więc proszę nie jęczeć tylko robić swoje :)