Dopalacze kopalni

• Witam

chciałbym zgłosić propozycję rozwojową ogame dotyczącą dopalaczy kopalni.

Dziś można wygrać w licytatorze, dostać od import/export lub kupić dopalacze kopalni, które mają wartość 10%/20%/30%/40% wydobycia podstawowego kopalni. Nic się w tej kwestii nie zmieniło od kilku lata - stały się one bardzo mało atrakcyjne, w świetle rozrostu innych opcji dodatkowego "wydobycia" jak badania, kantyna, klasa sojuszu, formy życia itp. sam dopalacz o % wydobycia podstawowego nie jest już atrakcyjny.

Dla przykładko dopalacz kopalni metalu o wartości 10%, daje mi na godzinę 88.518 dodatkowego surowca. Co stanowi mniej niż 3% całościowego wydobycia na godzinę na planecie.

Dlatego zwracam się o propozycją, aby doplącze zwiększały wydobycie od całości przyrostu surowców a nie tylko podstawowej wartości kopalni.

dziękuje i pozdrawiam

Gruz

• Wszystko spoko, gdyby taki dopalacz nie był brany pod uwagę przy odpalaniu paczki, bo wtedy to dopiero paczkomaty by szalały :trollface:

• [ciach]

Pomysł jak dla mnie średni żeby mieszać z dopalaczami, bonusy sie liczy od podstawy kopalni zawsze wiec łatwo je sobie zsumowac, a tak sie pomiesza. Tak samo mozna by o kryjówce powiedzeć, zeby zasobność liczyła sie od ogolnego wydobycia, a nie od podstawy itd. Moim zdaniem dopałki mogłyby byc 2 tańsze i zeby można uruchomic np. max 10 dopalek zamiast po 1 z rodzaju.

Moderator Ruda:
    Komentarz do usuniętego posta ciach

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Nie uwazam tego za szalenstwo, zmiksujesz sobie wszystkie jak sloty ekspedycji i to normalne rozwiazanie moim zdaniem, w sumie mozesz uzyc 4x4=16 dopałek, ale... max jest np. 10 wiec nie kazda kombinacja będzie w danej chwili mozliwa. No i 2x tańsze oznacza to prawie samo co wydobycie z full zamiast z podstawy z dopałki, wiac przy wielu uruchomieniach sie zwróci zakup, to imporu i licka nie dotyczy, ale i tak ułatwi samo uruchamianie i faktycznie bedzie duzo dawac

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• [ciach]

Ja jestem za pomysłem, żeby można było łączyć dopalacze do kopalni, dodatkowe sloty do ekspedycji można łączyć, wiec czemu nie dodatkowe dopalacze do kopalni.

Mamy i tak już ugamele, serwery x10 eco, formy które zwiększają wydobycie, czas na dopalacze.

Spowoduje to tylko zwiększenie popytu na te dopalki w sklepie. Nie zmieni to w żaden sposób ekonomii na serwerze, dlatego że mamy paczki które są za to odpowiedzialne, chłop jeden z drugim i tak w ciągu godziny jak się uprze to zbuduje i milion pancerników i tutaj problemy nie ma i GF to nie przeszkadza 🤷

Moderator Ruda:
    Offtop

• ad vocem pomysł według mnie nie realny ze względu na to że wymagałby ingerencji w silnik/kod źródłowy gry, po drugie skończmy z drogą na skróty - na prawdę ta gra to trochę taki maraton a nie wyścig na 100 metrów jak ktoś nie ma do tego cierpliwości plus pomysłu na strategie rozwoju to niech gra w co innego...