Dopalacze kopalni

• Witam

chciałbym zgłosić propozycję rozwojową ogame dotyczącą dopalaczy kopalni.

Dziś można wygrać w licytatorze, dostać od import/export lub kupić dopalacze kopalni, które mają wartość 10%/20%/30%/40% wydobycia podstawowego kopalni. Nic się w tej kwestii nie zmieniło od kilku lata - stały się one bardzo mało atrakcyjne, w świetle rozrostu innych opcji dodatkowego "wydobycia" jak badania, kantyna, klasa sojuszu, formy życia itp. sam dopalacz o % wydobycia podstawowego nie jest już atrakcyjny.

Dla przykładko dopalacz kopalni metalu o wartości 10%, daje mi na godzinę 88.518 dodatkowego surowca. Co stanowi mniej niż 3% całościowego wydobycia na godzinę na planecie.

Dlatego zwracam się o propozycją, aby doplącze zwiększały wydobycie od całości przyrostu surowców a nie tylko podstawowej wartości kopalni.

dziękuje i pozdrawiam

Gruz

• Wszystko spoko, gdyby taki dopalacz nie był brany pod uwagę przy odpalaniu paczki, bo wtedy to dopiero paczkomaty by szalały :trollface:

• [ciach]

Pomysł jak dla mnie średni żeby mieszać z dopalaczami, bonusy sie liczy od podstawy kopalni zawsze wiec łatwo je sobie zsumowac, a tak sie pomiesza. Tak samo mozna by o kryjówce powiedzeć, zeby zasobność liczyła sie od ogolnego wydobycia, a nie od podstawy itd. Moim zdaniem dopałki mogłyby byc 2 tańsze i zeby można uruchomic np. max 10 dopalek zamiast po 1 z rodzaju.

[mod='Ruda']Komentarz do usuniętego posta ciach[/mod]

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Nie uwazam tego za szalenstwo, zmiksujesz sobie wszystkie jak sloty ekspedycji i to normalne rozwiazanie moim zdaniem, w sumie mozesz uzyc 4x4=16 dopałek, ale... max jest np. 10 wiec nie kazda kombinacja będzie w danej chwili mozliwa. No i 2x tańsze oznacza to prawie samo co wydobycie z full zamiast z podstawy z dopałki, wiac przy wielu uruchomieniach sie zwróci zakup, to imporu i licka nie dotyczy, ale i tak ułatwi samo uruchamianie i faktycznie bedzie duzo dawac

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• [ciach]

Ja jestem za pomysłem, żeby można było łączyć dopalacze do kopalni, dodatkowe sloty do ekspedycji można łączyć, wiec czemu nie dodatkowe dopalacze do kopalni.

Mamy i tak już ugamele, serwery x10 eco, formy które zwiększają wydobycie, czas na dopalacze.

Spowoduje to tylko zwiększenie popytu na te dopalki w sklepie. Nie zmieni to w żaden sposób ekonomii na serwerze, dlatego że mamy paczki które są za to odpowiedzialne, chłop jeden z drugim i tak w ciągu godziny jak się uprze to zbuduje i milion pancerników i tutaj problemy nie ma i GF to nie przeszkadza 🤷

[mod='Ruda']Offtop[/mod]

• ad vocem pomysł według mnie nie realny ze względu na to że wymagałby ingerencji w silnik/kod źródłowy gry, po drugie skończmy z drogą na skróty - na prawdę ta gra to trochę taki maraton a nie wyścig na 100 metrów jak ktoś nie ma do tego cierpliwości plus pomysłu na strategie rozwoju to niech gra w co innego...