AntiGameReborn

• na discordzie AGR dzisiaj RiV (twórca) stwierdził iż po ostatniej aktualizacji użytkownicy chrome (brave, opery bo to też dodatki chrome) posiadający starsze windowsy takie jak 7/8 i nie wiem czy 10 też ale chyba nie
    mogą mieć pewne funkcje błędnie działające,
    pisał że będzie nad tym pracował ale nie obiecuje że mu się uda
    choć z tego co rozumiem na Firefox nie powinno być błędów jak i na chrome z windowsem 11
    sami możecie zgłaszać błędy lub czytać co i jak na jego discordzie o tutaj
    https://discord.gg/kDhHzNRJ

ale z tego co piszesz to dotyczy to tylko chroma, więc FF nie powinien mieć błędu, a ma. nie mam discorda wiec nie zobaczę co tam i jak tam..

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• kurde to by sie zgadzalo bo ja akurat korzystam z windows 7... ehh

czyli co mi pozostaje. Skoro nie mam skad ogarnac windowsa 11 ( zreszta nawet nie wiem czy by mi odpalil na moim pc ) to znaczy ze musze zrezygnowac antigame

Masz tak naprawdę 4 opcje (może jest więcej, ale te mi na szybko przychodzą do głowy)

1/ updejt OS do windows 10/11, 11 może być trudniej jeśli sprzęt nie wspiera TPM2.0, choć są obejścia ale to raczej dla zaawansowanych userów, ale spokojnie nadal powinno dać się za free podnieść win7 do win10 legalnie, wtedy pewnie na dobre 5-10 lat masz spokój z aktualizacjami softu bo producenci będą robić łatki pod win10 póki updejt do win11 będzie blokował hardware i procentowy udział win10 nadal będzie znaczy na rynku (jeden z powodów dlaczego win7 zaczyna być ignorowany aktualizacjami - spada jego udział w rynku i producentom softu nie opłaca się trzymać zespołów odpowiedzialnych na branch win7 danego softu, ew. M$ sypie "bonusową" kasę na boku za ubicie win7 takimi praktykami).

2/ jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz zrobić 1/ to możesz zainstalować jakiegoś linuxa w wersji GUI - ubuntu, debian, fedora, arch, mint, inne (ale sugerowałbym celować w te bardziej popularne niż jakieś mniej znane dystrybucje bo będziesz mieć powtórkę z brakiem wsparcia za jakiś czas albo problemy ze znalezieniem paczek/wsparcia) jak masz względnie up-to-date hardware, jak coś słabszego spokojnie powinno udźwignąć kubuntu/xubuntu lub lubuntu dla już mega leciwego sprzętu czy to w miejsce win7 czy jako dualboot (dualboot pewnie na dłuższą metę będzie uciążliwy bo ciągle trzeba będzie robić restart aby wbić do linuxa)

3/ jak 1/ i 2/ odpadają to możesz na win7 zainstalować sobie wirtualizator (VMWare, VirtualBox czy też bodajże na win7 to był wbudowany Windows Virtual PC) i postawić sobie wirtualkę do OGame (ustawić jakieś średnie zasoby, zainstalować właśnie takiego lightweight linuxa jak lubuntu, sieć jako NAT, wybrana przeglądarka, jakieś toolsy do dzielenia schowka i powinno hulać)

4/ wywalić wersję 12.0 AGR (wcześniej zrobić backup konfiguracji bo wyrzucenie wtyczki skasuje wszystkie ustawienia) i zainstalować poprzednią wersję - w FF wystarczy na stronie wtyczki wybrać Version History i zainstalować 11.4.1 (nie wiem jak Chrome, nie korzystam) i korzystać z niej póki GF nie zrobi aktualizacji, która całkowicie wysypie tą starą wersję, wydaje mi się, że na 11.4.1 95% rzeczy działało poprawnie a 12.0 tak naprawdę chyba głównie wprowadza poprawki wizualne i szykuje kod wtyczki pod manifest V3

Wszystko powyżej jest za free, bo zawsze można kombinować kupując jakiś tani sprzęt z allegro czy innego olx i postawić sobie dedykowanego lapka do OGame i ustawić na nim jakiś zdalny pulpit i wbijać z własnego kompa :P (ale taniej wychodzi choćby 3/ bo i dużo więcej za prąd się nie zapłaci mając wirtualkę w tle uruchomioną :P)

• Wybralem 4 opcje bo najszybsza

Nawet nie wiedzialem ze mozna pobrac stara wersje antigame, ale z tego co sie zorientowalem to tylko na mozille, bo na chroma juz sie nie da

Pobralem wersje 11.4.1 i dziala elegancko