WyluzowanY [B-B] vs. kjuik [MoT] ~ 4.132% POŻEGNANIE

• ST #75

Długo zastanawiałem się co tu napisać bo starcie miało miejsce rano a decyzją o zakończeniu gry podjąłem dużo wcześniej.

Przygodę na tym uni zacząłem kompletnie z przypadku, ot nuda na delegacji, nawet w najsmiejszych snach nie sądziłem że potrwa tyle i znajdę tak daleko.

Wylapalem tu kilka złomów mniejszych i większych i serdecznie gratuluje każdemu komu dane było pakować mnie w recki, wynikało to z niedopilnowania i problemów z czasem na tej delegacji oraz sprytu obroncy (Inflacja dopadla mnie jak i większość naszego społeczeństwa :beaten:)

Nie sposób nie wspomniec tez o pewnym zalamaniu ktore mialo miejsce podczas jednej akcji na organizacje i obserwacje ktorej poswiecelem wiele czasu ale na nasze nieszczęście przeszkodził nam Magia i Miecz.

Rozłąka nie trwala jednak dlugo bo niecały miesiąc, wróciłem na koncie Ostatniego Mohikanina (dziękuję Marcin za zaufanie), które było po samozłomie I było na nim raptem 5k DTkow a i to miało być tylko chwilowe ale jakis uraz pleców i wynikające z niego L4 zmieniły wszystko.

Wbrew temu co myślą i wypisują pod moimi starciami konto było budowane beż paczek z minimalnym nakładem ANTY, dzięki ciężkiej pracy i zaangażowaniu w czasie ostatnich 2 miesięcy.

Udało mi się zrobić w tym czasie wiele pięknych starć które mam nadzieję jeszcze chwilę utrzymają się w TOPce, każde starcie było uczciwe, bez wglądu w statusy, bez kupowania kont, bez innych przekrętów, zawsze starałem się postępować z honorem i szacunkiem dla przeciwnika

Ale najważniejszym aspektem tej gry zawsze byli dla mnie ludzie którzy kryją się po drugiej stronie, czy to dostawcy deu czy kompani w lotach a dane było mi poznać wiele wspaniałych osób których serdecznie pozdrawiam, nie chce wymieniać z nicków żeby kogoś nie pominąć ale zapewne wiedzą że o nich chodzi.

Z nicku pozdrawiam tylko i wyłącznie UliczniWojownicy1908 na którego pomóc zawsze i w każdej sytuacji mogłem liczyć i był dla mnie niczym rodzony brat, BARTEK dziękuję że dane było mi z tobą grać, mam nadzieję że znajomość utrzyma się poza cyferkami.

Zastanawiałem się co zrobić z kontem bo nie chce trzymać je na wiecznym urlopie ale na szczęście znalazłem dla niego godnego następcę a dla wielu może być sporym zdziwieniem w czyje ręce trafi, mam nadzieję że wykręci na nim kolejna setkę starć albo i wiecej

Dnia 28-12-2023 09:44:39 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor WyluzowanY [B-B]

Pancernik 386.969

Pathfinder 93.914

Obrońca kjuik [MoT]

Mały transporter 17.750

Duży transporter 14.793

Lekki myśliwiec 6.110

Ciężki myśliwiec 1.075

Krążownik 1.253

Okręt wojenny 679

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 1

Sonda szpiegowska 20.756

Bombowiec 285

Niszczyciel 185

Gwiazda Śmierci 1

Pancernik 135

Reaper 162

Pathfinder 987

Po bitwie...

Agresor WyluzowanY [B-B]

Pancernik 386.932 ( -37 )

Pathfinder 93.753 ( -161 )

Obrońca kjuik [MoT]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

140.336.051 Metalu, 32.497.628 Kryształu i 108.121.218 Deuteru

Agresor stracił łącznie 8.136.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 508.364.000 jednostek.

At these space coordinates now float 210.509.600 metal, 182.232.800 crystal and 20.457.600 deuterium.

Agresor przejął łącznie 280.954.897 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 348.447.651

Kryształ: 210.835.428

Deuter: 126.735.818

agresor zyskał łącznie 686.018.897 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -401.075.051

Kryształ: -256.393.628

Deuter: -131.850.218

obrońca stracił łącznie 789.318.897 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

• Graty St

Jakoś nie mieliśmy okazji pograć razem ale.... była potrzeba to poleciał ze Mną na Maddoga

Skany owszem kilka słów na priv dla Mnie spoko gość

Powodzenia w realu jak się nie będziesz mógł wyluzować w życiu to wracaj na serwer :trollface:

• Cóż, w swojej "karierze" ogamowej wiele osób już pożegnałem, sam kilka razy odchodziłem ;)

Właśnie ten element człowieczeństwa , uważam że trzyma wielu z nas przy tej grze - walka z botami nie byłałby aż takciekawa.

Część osób już zapomniałem, ale wiele mam w pamięci i nawet z niektórymi kontakt po latach wraca, i Ty będziesz taką osobą , która na pewno zostanie w pamięci ;)

Starałem się zastawiać sidłą na Ciebie, Ty na mnie i koniec końców nikomu się nie udało ;)

Przede wszystkim życzę zdrówka , aby udało rozwiązać problemy zdrowotne - a z ogame wiem, że kiedyś gdzieś tam wrócisz.

Tańczyłeś tańczyłeś i na koniec pięknie się ukłoniłeś, szacunek za postawę .

Dzięki za gre i 3maj się .

• Graty "ostatniego" steka.. ostatniego bo mam nadzieję że jeszcze kiedyś pogramy.. może tym razem po jednej stronie.

Odwaliłeś kawał dobrej roboty w odbudowie po nieudanej akcji jakiś czas temu, wielkie graty postawy, zacięcia oraz samej gry.. ciężko na to zapracowałeś bo dobrze wiem że grałeś bez paczek i sam dobrze wiem ile trzeba pracy aby zbudować taką potężną flotę bez pomocy $$$, mam nadzieję że nasze rozmowy też miały wpływ na to że nie odpuściłeś.. wiele razy pisałem abyś nie odpuszczał, że dacie radę nam się przeciwstawić.. no i udało się, dopadliście mnie ;-)

Pomimo że byliśmy po dwóch stronach to i tak mieliśmy cały czas pozytywny kontakt, miło było grać przeciwko Tobie, trzymaj się, ogarnij co trzeba i jak będziesz miał już wszystko poukładane w życiu i trochę czasu na grę to wracaj do nas :-)

• Zegnac Cie nie bede, ale pod tym ST wpusze tylko jedno. 4k% na pozegnanie?

Wstyd lekki, wierze, ze ogarniesz, ze pod wplywem emocji palnales glupote.. Conajmniej 6 cyfr musi byc w %.

Czekam

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Powiedzieć że nie próbował wykręcić pieknego % było by łgarstwem xD cos na milion rekow by bylo ale niestety dla niego dobrze sie pilnowalem 8o

Jak pisalem w pw powodzenia w realu mam nadzieje ze sie jeszcze gdzies kiedys spotkamy bo dobrych graczy rzadko sie teraz spotyka a że sam po sobie wiem jak wciagajaca jest ta gra to mysle ze kiedys wrocisz i jeszcze troche stekow wykrecisz :thumbup:

Pzdr. DAGAN

• WyluzowanY - to i mnie należy napisać parę słówek. Na początek muszę przypomnieć, że Ty jedyny mnie trafiłeś (choć nie pokonałeś :)), gdy nie dopilnowałem floty przedłużając spacer z psem i pomijam tu moje własne wpadki podczas tracenia "drobnych" jako atakier.

Mieliśmy okazję wymienić co jakiś czas kilka zdań i zawsze to były konwersacje na poziomie. Pozostaje Ci życzyć wszystkiego dobrego w realu - zdrowia przede wszystkim.

Pozdro, LiMeS

"Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich."

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=false

• Z całą pewnością zapisałeś się na kartach uniwersum Saros i pewnie jeszcze przez długi czas będziesz kojarzony jako świetny gracz. Nie powiem nic nadzwyczajnego, bo nie ma osoby na tym uniwersum u któej w układzie nie pojawiała się Twoja "lotka" ;) dziękuje za wspólną grę, byłeś jedną z osób która mobilizowała mnie do ciągłego pilnowania i kombinowania jak odnaleźć się we wszechświecie z takim sąsiadem. Życzę zdrowia, ono jest najważniejsze, reszta już zależna od nas ;) Powodzenia!

• Trochę czasu minęło od tego "pożegnania" i muszę się przyznać, że kolega delikatnie zalazł mi swoją skuteczną grą za skórę :D

No nie da się ukryć, był dobry.

Większość graczy odchodzi bez takiego wątku pożegnalnego i skoro postanowiłeś go stworzyć to i ja dorzucę tu parę słów od siebie:)

Dzięki za mimowolne szkolenie militarne w tej grze. Nie da się ukryć, że poziom narzuciłeś duży i z perspektywy takiego leszcza jak ja który karierę w ogame zaczął na sarosie, czuć było presję i niepokój o własne stateczki :D

I choć wielokrotnie nie byłem zachwycony bezpośrednio po szkoleniu z efektów, tak z prespektywy czasu widzę, że lekcje były cenne.

Jest to tylko gra, jednak dosyć wciągająca a aspekt militarny ma tu zaskakującą głębię którą ciężko jest przyswoić już na samym początku.

Każdy złom to lekcja i musze przyznać, ze po tej przymusowej edukacji gra mi się zdecydowanie lepiej.

Także dzięki i bywaj. A jak wrócisz to daj znać, będę dłuższe FSy robił i bardziej przykładał się do fejkowania aktywności :D

Pozdrawiam

• Powodzenia, i dzięki za piękne uczucie gdy pokonaliśmy gumę, piękne starcie i super gra z Tobą. Szkoda ale cóż życie w realu jest jednak ważniejsze, uni się wypala itd.

nareszcie to przyznales ze musiales dzielac w kilka osob zeby mnie dopasc ale szkoda ze moj przyjaciel juz konczy gre [mniam]

Moderator kasai:
    Upominam za obraze i wulgaryzmy.