Mistrzostwa Europy "2020" 2021

• Patrząc jak gramy od XXX lat to przewidzieć brak wyjścia? No, no medal.

No w 2016 doszliśmy do ćwierćfinału no faktycznie łatwo przewidzieć ale nikt o tym nie pisał tylko ja W eliminacjach większość meczów wygrywaliśmy

łatwo się teraz mówi a nie przed rozpoczęciem :D Jak tak łatwo było przewidzieć to o dlaczego milionerów nie ma wśród was hehe a bo nikt z was tak nie obstawił no tak :D daruj sobie

Z tego samego powodu, dla którego Ty nie jesteś milionerem ;)

A skąd wiesz hehe ;)

Nie bądź taki pewny

Zresztą nie o to tu chodzi :D a o kto co pisał na forum przed Euro i że nie jest łatwo obstawić nawet Polskę.

a w obstawianiu są limity :P więc większe sumy robi się inaczej.

• a w obstawianiu są limity :P więc większe sumy robi się inaczej.

Waląc lewe faktury na Granty z uczelni...

eh szkoda, bo z Wujem na ławie pyknęli byśmy tą Szwecje na lajcie, potem Ukraina to prościzna, Anglie i Niemcy to Wuja położył by z 3:0 i to do przerwy, później jakaś marna Holandia czy tam inna Dania no i w końcu finał z Portugalią, znów remis i znów karne, ale tym razem Wuja w imię HONORU sam podchodzi do decydującej 11 i mści się za swojego Kubusia, któremu niedobry bramkarz wyciągnął karnego. I w ten sposób bylibyśmy Mistrzami Europy...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• No w 2016 doszliśmy do ćwierćfinału no faktycznie łatwo przewidzieć ale nikt o tym nie pisał tylko ja W eliminacjach większość meczów wygrywaliśmy

łatwo się teraz mówi a nie przed rozpoczęciem :D Jak tak łatwo było przewidzieć to o dlaczego milionerów nie ma wśród was hehe a bo nikt z was tak nie obstawił no tak :D daruj sobie

* facepalm *

Dla mnie wiara w drużynę to całkiem co innego. Mogę realnie oceniać że nie przejdziemy ale w tym samym momencie wierzyć w to że jednak im się uda.

Trzeba być idiotą żeby porównywać sytuację w 2016 do tego co mamy w 2021. Całkowicie w innym momencie była ta drużyna. Zawodnicy lepiej sobie radzili w grze. :fsmile:

Jak zostaniesz tym milionerem z powodu typowania, powiedz! Pogratuluję!

• Polska wygrywa ze Szwecją dwoma bramkami, a Hiszpania remisuje ze Słowacją. Wówczas to my wskakujemy na pierwsze miejsce w grupie i nie wpadamy na Chorwację tylko na jakiś zespól z 3 miejsca z grupy.

I jak tam?

Założenia genialne. Szkoda, że Ci przeklęci piłkarze postanowili zrobić inaczej...

• Polska wygrywa ze Szwecją dwoma bramkami, a Hiszpania remisuje ze Słowacją. Wówczas to my wskakujemy na pierwsze miejsce w grupie i nie wpadamy na Chorwację tylko na jakiś zespól z 3 miejsca z grupy.

I jak tam?

Założenia genialne. Szkoda, że Ci przeklęci piłkarze postanowili zrobić inaczej...

Plan był dobry, gorzej z wykonaniem...

Ah te dośrodkowania...

• Ja i tak i nie, sądzę, że po takiej wtopie jaką zaliczył w 2 min nie trafiając w piłkę zagotował się chłop... i tak wiem oni są na innym poziomie, mają pomoc mentalną, psychologów, psychiatrów, kołczów itp.. ale widać było po nim, że był później spięty...

Mnie wczoraj zawiódł Tymoteo Puchachov w całych 45 min nie zagrał ani jednej dobrej piłki...

• Jóźwiak dla mnie na tych mistrzostwach słabiutko, nawet biorąc pod uwagę asystę z Hiszpanią. Zdecydowaliśmy się na tę grę z wahadłowymi i te pozycje są bardzo odpowiedzialne bo musisz umieć bronić, musisz atakować. Dawniej dość dobrze w takich zadaniach spisywał się Łukasz Piszczek. A teraz decydujemy się na Jóźwiaka, lat 23, który cały zeszły sezon nie grał w klubie na pozycji wahadłowego tylko na skrzydle. No i na tym skrzydle w 41 meczach zaliczył gola i trzy asysty. Wydaje się słabo, nie? A że nie grał nigdy jako obrońca to zalicza obcinki jak przy pierwszym golu dla Słowaków, jak przy pierwszym golu dla Szwedów. Ja już prędzej bym tam widział Tomasz Kędziorę, który grając jako obrońca dawał liczby jak Jóźwiak.

Lewa strona? Znowu mamy wynalazek Puchacz. Wcześniej Wuja miał wynalazki typu Reca, Pietrzak czy Bereszyński po lewej stronie. A mamy tam od lat Macieja Rybusa, który nie wiadomo czemu jest ciągle pomijany, mimo solidnej marki w lidze rosyjskiej. Ponadto przypominam, że to on miał asystę w mecze ze Słowacją, zaliczając jedno z nielicznych dobrych podań naszej drużyny w tamtym meczu.

Ja się chyba nigdy w życiu nie przekonam na grę trójką środkowych obrońców w naszym wykonaniu. Do tego trzeba mieć zgranie, którego na kadrze nie zrobisz. Trzeba mieć mocnego lidera, a po tym jak odejdzie Glik to nie widzę w tej roli Bednarka.

We wrześniu mamy mecze z Albania, San Marino i rewanż z Anglikami w ramach el. MŚ 2022. Zobaczymy czy będzie dalej trenował Sousa, czy będzie dalej konsekwentnie grał swoim ustawieniem i zobaczymy czy konsekwentnie dalej nie będzie wygrywał ;)

• Trzeba być idiotą żeby porównywać sytuację w 2016 do tego co mamy w 2021. Całkowicie w innym momencie była ta drużyna. Zawodnicy lepiej sobie radzili w grze. :fsmile:

Ja mówię o sytuacji z przed euro 2016 kto by przewidział, że dojdziemy do ćwierćfinału? Ja nie. :D o to chodzi tylko o nic więcej hehe

We wrześniu mamy mecze z Albania, San Marino i rewanż z Anglikami w ramach el. MŚ 2022. Zobaczymy czy będzie dalej trenował Sousa, czy będzie dalej konsekwentnie grał swoim ustawieniem i zobaczymy czy konsekwentnie dalej nie będzie wygrywał

\\\

h szkoda, bo z Wujem na ławie pyknęli byśmy tą Szwecje na lajcie, potem Ukraina to prościzna, Anglie i Niemcy to Wuja położył by z 3:0 i to do przerwy, później jakaś marna Holandia czy tam inna Dania no i w końcu finał z Portugalią, znów remis i znów karne, ale tym razem Wuja w imię HONORU sam podchodzi do decydującej 11 i mści się za swojego Kubusia, któremu niedobry bramkarz wyciągnął karnego. I w ten sposób bylibyśmy Mistrzami Europy...

Konsekwentnie będziemy w eliminacjach do MS Świata grać jak na tych euro :D

Nie no oby nie :D hehe tfu tfu :smash:

• Belgia - Portugalia

Anglia - Niemcy

To w mojej opinii dwa najmocniejsze spotkania, jak się zapatrujecie?

Ja liczę na Belgie i gole Lukaku (w pracy postawiłem że to Belgia będzie mistrzem i będzie miała króla strzelców).

No i po cichu liczę, że młodzi Anglicy utrą nosa Niemcom :)

• A'propo dogrywek i karnych to trzeba się do nich powoli przyzwyczajać, gdyż zrezygnowano w rozgrywkach europejskich z "wagi" bramek wyjazdowych, więc w dwumeczach będzie o wiele więcej dodatkowego czasu gry.

• Trzeba być idiotą żeby porównywać sytuację w 2016 do tego co mamy w 2021. Całkowicie w innym momencie była ta drużyna. Zawodnicy lepiej sobie radzili w grze. :fsmile:

Ja mówię o sytuacji z przed euro 2016 kto by przewidział, że dojdziemy do ćwierćfinału? Ja nie. :D o to chodzi tylko o nic więcej hehe

https://www.przegladsportowy.p…ie-zajdzie-polska/cvfck3e

Dużo osób przewidywało, szczególnie polecam prognozę Michała Pola :> Ogólnie można w Internecie poszukać kursów bukmacherskich sprzed meczów euro 2016. I tak w meczu z Irlandią Płn. płacili za Polaków ok. 1.75, czyli dawano nam większe szanse niż przeciwko Słowacji. Od Niemców miał być oklep i walka o drugie miejsce z Ukrainą. Potem było wiadomo, że zagramy z drugim zespołem grupy A, czyli zapewne Szwajcarią lub Rumunią. Z każdą z tych reprezentacji dawano nam szanse na awans, więc ćwierćfinał był realny. Bukmacherzy w meczu ze Szwajcarami dawali nam większe szanse (kurs ok. 2.40) niż Helwetom (kurs ok. 3.20). W 1/4 mieliśmy trafić na Hiszpanów, którzy potem niespodziewanie przegrali grupę z Chorwacją.

Jak mam obecnie typować półfinały to stawiam na Belgia vs Francja (powtórka z poprzedniego mundialu) i Anglia vs Holandia.

Edit: czemu ja jestem taki głupi i dyskutuję? :rolleyes:

• Dużo osób przewidywało, szczególnie polecam prognozę Michała Pola :> Ogólnie można w Internecie poszukać kursów bukmacherskich sprzed meczów euro 2016. I tak w meczu z Irlandią Płn. płacili za Polaków ok. 1.75, c

Dużo nie dużo, pewnie ktoś tam na pewno obstawiał w ciemno itd. Ale generalnie nikt nie był raczej przekonany o tym, widząc grę we wcześniejszych euro. To prędzej były nadzieje a kursy jak kursy rządzą się innymi prawami nie zawsze bukmacherzy mają rację. Ja tam nie wierze w takie rewelacje internetowe źródła jak by ktoś znał tak dobrze przewidywania to by był bogaty hehe.

Zawsze ktoś coś powie i się sprawdzi a co innego jest faktycznie tak obstawić duże pieniądze.

Zawsze znajdzie się kilka osób, które cos powiedzą i się sprawdzi ale to przypadkiem. Takie jest moje zdanie w tym temacie.

Ja też pisze to czy tamto ale pewności brak.

Michał Pol to niby skąd wiedział takie rewelacje znał przyszłość. Nie wierze to chyba, że będę miał dowód w postaci kuponu. W Internecie można wszystko spreparować. :D Nawet nie wiadomo było, że zagramy ze Szwajcarią. :D heeh niezła ściema

Czy ktoś Grecje kiedyś obstawiał, ciężko wybrać kto tak naprawdę zostanie MS

Można w ciemno, Belgia i Francja ma potencjał być może któraś z tych drużyn dojdzie do finału. Może Francja. :D

• Nie zapominajmy o Włochach, którzy na ten moment wyglądają obiecująco. Zobaczymy co pokażą za chwilę w fazie play-off.