Mistrzostwa Europy "2020" 2021

• Ekstraklasa startuje 24 lipca? :D

To można czekać na 6/7 lipca, wtedy Legia zaczyna kolejną pasjonującą walkę o Ligę Mistrzów ;)

A tak jeszcze w formie ciekawostki - statystyka expected goals (xG - spodziewane bramki), mówi że powinniśmy wygrać: wychodziło 1.78 - 0.50 dla nas :P

[źródło]

Ale to tak tylko w ramach ciekawostki, sam osobiście bardzo nie lubię sposobu liczenia expected goals.

• A mi to się odechciało wszystkiego gdy zobaczyłem powtórkę z rozrywki, gdzie 3 biega a reszta stoi i czeka na podanie.

Dobranoc

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• ylko tutaj serio nie ma czym walczyć. Sousa znowu zaskakuje i wyciąga z rękawa Linetty'ego. Zadziwiło mnie to strasznie - mamy grać ze Słowacją, atakować, a wychodzimy 3 obrońców, dwójką wahadłowych (więc są to zawodnicy o sporych zadaniach defensywnych), defensywnym pomocnikiem i dwoma ósemkami. Czyli z nastawieniem na piłkę ofensywną został Zieliński i Lewandowski. Dziwne, byłem przekonany, że wyjdziemy dwójką napastników i Lewy odciągnie uwagę od Świerczoka/Świderskiego.

Mówiłem od początku, że ten trener jest tu nie na miejscu. Robi roszady przedziwne tak się nie buduje zespołu to było pewne że się drużyna posypie. I to każdy tak mówi z ekspertów. Co innego jest nie odpowiedzialność Krychowiaka - 2 razy żółta serio. Co do reszty gry to pozostawiam bez komentarza. W ostatnich Euro ćwierćfinał a w tych zonk. Szkoda.

Mówiłem, że 3 mecze przegramy. Już jeden jest. Ze słabszą drużyną przegrywamy a z Brzęczkiem narzekali, że wygrywaliśmy ze słabymi a tu przegrywamy za tego trenera ze słabymi. Trzeba było dać szasnę Brzęczkowi. Budował zespól od eliminacji i mogło by być lepiej.

Szwecja nas rozwali ze 2:0 a Hiszpania nas dobije na 3:0. trener do wymiany, on nie powinien tu w ogóle być. Ile straconych bramek za jego kadencji szok.

Fajnie dziś natomiast oglądało się inne mecze, Hiszpania nie zaszalała, bez bramki.

Słowacja na pierwszym miejscu chyba nikt się nie spodziewał.

Czesi na spokojnie w miarę dobrze kontrolowali ten mecz i wykorzystali to, że bramkarz zbyt daleko na początku drugiej połowy oddalił się od własnej bramki i w piękny sposób strzelił bramkę na 2;0.

Można się chyba pokusić o stwierdzenie, że to będzie najładniejsza bramka pierwszej fazy.

Szkoci próbowali ale nie dali rady strzelić gola a mieli nawet kilka okazji.

Ja liczyłem, że Szkoci strzelą chociaż bramkę kontaktową w drugiej połowie a mieli ku temu okazję, no cóż. Czesi okazali się lepsi w tym meczu i zasłużenie wygrali i tyle.

Olimpiada. 8o

Może jeszcze tam zajmiemy jakieś ładne miejsce

Tak, myślę, że kilka zdobędziemy

.

Czas popatrzeć w memy jakieś :/

Memy już są na temat naszej reprezentacji, typu samobój bramkarza, czerwona kartka itp. Aż żal jest.

• Jaki Brzęczek, co wy za tabletki przyjmujecie...

Serio chcielibyście oglądać Rece na lewej obronie???

A może w tym całym grajdołku nie chodzi o trenera, tylko o rozpieszczoną bandę pseudokopaczy (nie licząc kilku wyjątków, których można określić mianem piłkarza).

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jaki Brzęczek, co wy za tabletki przyjmujecie...

Serio chcielibyście oglądać Rece na lewej obronie???

A może w tym całym grajdołku nie chodzi o trenera, tylko o rozpieszczoną bandę pseudokopaczy

https://www.meczyki.pl/newsy/t…t7PXnB6U80-5bEaSQ8AXxQNgg

ciap tu masz link

Twierdzą, że za Brzęczka wygralibyśmy 1:0 ja też tak wcześniej mówiłem.

Dotarł do mnie taki link, jakieś komentarze itd. Czytałem tylko kilka, zdania ekspertów i dziennikarzy. Odnośnie obecnego trenera, naszej reprezentacji i tego jak zagrali.

Nie twierdzę, że Brzęczek zrobił by to lepiej ale ze słabymi drużynami wygrywaliśmy a teraz za obecnego nawet ze słabymi nie dajemy rady więc może było by ciut lepiej i teraz to my bylibyśmy na 1 miejscu w grupie a nie Słowacja. Nie dowiemy się tego już. Ale wiemy, że obecny trener to katastrofa. Ta gra nie powalała. Nie komentuje więcej bo każdy widział grę. Jak mówiłem i zdania nie zmienię, że Brzęczek nas doprowadził do euro to powinien dokończyć dzieła. :D

• Ale co by zrobił Brzęczek z tym składem??

Biorąc pod uwagę jego powołania i sytuację zdrowotną to widzę, że zamist Rybusa grałby Reca, a zamiast Linettego grałby może Góralski...

Czy to zrobiłoby różnice? Zdecydowanie NIE.

Jeśli chodzi o Souse to totalny brak pomysłu, rotuje tym składem jak opętany. A wystarczyło zrobić rewolucję jak obejmował kadrę i pozbyć się świętych krów w postaci Szczęsnego (z którym w składzie Juve pierwszy raz od 10 lat nie zdobyło mistrzostwa), Krychowiaka itd...

Już bym wolał narzekać na to że powołał samych młodych takich jak Karbownik, Szymański, Gumny, Kamiński, już nawet od biedy Kapustka który wrócił do regularnych treningów, itd. niż wciąż oglądać tych leśnych dziadków, którzy zawalają kolejny mecz

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Ale co by zrobił Brzęczek z tym składem??

Biorąc pod uwagę jego powołania i sytuację zdrowotną to widzę, że zamist Rybusa grałby Reca, a zamiast Linettego grałby może Góralski...

Taki link na temat podań, graczy i Lewandowskiego UEFA raport https://sport.interia.pl/rapor…m-razem-nie-b,nId,5298243

ciap tu masz link

Nie wiem co by zrobił Brzęczek bo trenerem nie jestem , no może inny skład , Grosicki choćby nawet, może ktoś jeszcze, nie wiem ale myślę, że jakaś inna koncepcja gry taktyka, pewnie zmieniała by sposób gry no ciężko gdybać ale zaryzykował bym Brzęczka niż tego obecnego.

• Nie znam się na piłce, nie śledzę, fanem nie jestem ale wiem jedno

z tą bandą marnotrawiących nasze pieniądze pajacy nawet Jose Mourinho czy jemu podobny trener nic by nie zrobił.

Mieliby choć tyle przyzwoitości i zrzekliby się wynagrodzenia za to co robią, bo wstyd było patrzeć

• Zadziwia mnie ta regularność Szczęsnego w meczach otwarcia: EURO 2012 - czerwona kartka + karny, MŚ 2018 - nieudane wyjście z bramki na 40 metr, a teraz samobój.

fafi, ja aż tak mocno tego Szczęsnego bym nie winił. Patrząc wstecz: w 2012 roku przede wszystkim parodią było to, że Grek znalazł się sam na 8m przed bramką. Czy jakby z tego strzelił bramkę to ktokolwiek by dzisiaj wspominał o winie Szczęsnego? Wątpię. W 2018 roku rzeczywiście Szczęsny poszedł w maliny, ale wcześniej Krychowiak zagrał piłkę taką, że głowa boli a i Bednarek nie ogarnął co się święci.

Tak samo wczoraj: Jóźwiak walczy z Makiem, Bereszyński idzie mu pomóc. Zalicza stratę, Jóźwiak kompletnie odpuszcza krycie, asekurację, walkę. Za Bereszyńskim duża luka, następny jest dopiero Glik. Próbuje blokować, ale zalicza tylko rykoszet, który powoduje, że Szczęsny tego nie broni. Był to strzał z bliskiej odległości, musiał zareagować szybko. Gdyby nie rykoszet Glika to by to odbił. Gdyby Glik odbił to mocniej to by wyszło na rożny. Kąt jednocześnie był tak ostry, że można było się spodziewać dogrania Maka do środka. Musiał więc Szczęsny czekać. Jakby to wyciągnął to pewno nikt by się nawet nie zachwycał. Ale wpuścił i spadła według mnie zbyt przesadzona fala krytyki. Dużo bardziej bym w tej akcji winił Jóźwiaka i przede wszystkim Bereszyńskiego niż Szczęsnego. No ale poszło w świat, że samobój... Taka chyba nasza mentalność - jak Szczęsnemu wróciło się od słupka w plecy to zawalił. Jak w 2007 roku Krzynówek strzelił z 30m, szczura po ziemi i Ricardo dostał od słupka w plecy to od razu "Super Krzynio". A wtedy Ricardo zawalił dużo bardziej niż wczoraj Szczęsny.

Co do wstawiania młodzieży... Chce się wierzyć, że Karbownik, Kapustka, Kamiński, Paweł Brożek, Gumny czy inny z młodych zawodników pociągnąłby tę reprezentację. Mocno wątpię. Dla Karbownika sukcesem jest łapanie się na ławkę przeciętnego klubu Premier League. Gumny walczy o jedenastkę przeciętniaka Bundesligi z niejakim Raphaelem Frambergerem. 5 minut temu nie wiedziałem, że ktoś taki istnieje. Kapustka i Kamiński w zeszłym sezonie zaliczyli łącznie 6 asyst w 30 lidze w europie. Dwa razy mniej niż taki Mateusz Szwoch. Nie działa to niestety tak, że wejdzie młody, ambitny, będzie mu się chciało biegać i nagle wszystko zacznie iść.

Czy Brzęczek by z tego wymyślił coś więcej?

>> Brzęczek

>> wymyślił

>> więcej

Jakoś nie wiem jak udało mi się te trzy słowa zmieścić w jednym zdaniu :P

A po remisie Hiszpanów ze Szwedami trzeba chyba teraz liczyć na to, że Słowacy urwą punkty Szwedom. W innym przypadku są spore szanse, że będziemy pierwszą reprezentacją, która definitywnie pożegna się z euro.

• https://www.meczyki.pl/newsy/t…t7PXnB6U80-5bEaSQ8AXxQNgg

ciap tu masz link

Twierdzą, że za Brzęczka wygralibyśmy 1:0 ja też tak wcześniej mówiłem.

Prosiłam o link który broniłby Brzęczka gdy został odwołany. Ktoś kto napisałby że ta decyzja jest błędem.

Ja chyba od listopada słyszałam same głosy że powinien zostać odwołany. Ewentualnie głosy które broniły go pod koniec 2020.

Inna rzecz że PO przegranym meczu wczoraj pojawiają się głosy że między wyborem Brzęczek a Sousa wybraliby Brzęczka. Ale czy to nadal oznacza że on jest dobrym trenerem? Nie. Czy powinien zostać na swoim stanowisku? Nie.

Gdyby babcia miała wąsy... to byłaby dziadkiem.

Ja tam twierdzę że zmiana trenera nic by nie zmieniła. Drużyna po prostu za obu trenerów grała słabo. :fsmile:

• Pomijając nawet tego karnego i czerwień to gol wyrównujący z Grekami obciąża jego konto - minał się z piłką w "piątce". Z Irlandią Północną na EURO 2016 w końcówce meczu również o mało w ten sposób gola nie wpuściliśmy. Dodajmy do tego gola z Senegalem. To raczej nie przypadek, że w tak istotnych momentach jest zawszę o tą sekundę/ułamek sekundy spóźniony z wyjściem.

• A ten dalej się tym Brzęczkiem pucuje :popcorn::popcorn: kiedy zrozumiesz, że nie tędy droga?

Dziś w końcu hit tej kolejki! aż sobie piwo do lodówki włożyłem wcześniej.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• byłem przekonany, że wyjdziemy dwójką napastników i Lewy odciągnie uwagę od Świerczoka/Świderskiego.

Też tak myślałem, ale cóż! W końcu to jest turniej i nie ma co kalkulować i kombinować jak koń pod górę na pełnym obciążeniu tylko od razu, od pierwszego meczu w grupie ogień miał być! Tym bardziej, że pierwsze spotkanie graliśmy z teoretycznie najsłabszą drużyną pośród naszych grupowych rywali!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein