Mistrzostwa Europy "2020" 2021

• [ciach]

Problem zawsze leżał w środku pola, ile to już razy Krychowiak rozkładał ręce do wszystkich innych, bo nikt się nie pokazuje, mało który chce otrzymać podanie.

Właśnie od takiego przygotowania piłkarzy do meczu jest jest trener, by ich ustawiając/wystawiając do składu, zmotywować, czy Sousa da radę to zrobić? Życzę mu tego.

Jest też inny problem, bo tutaj grasz dla orzełka na piersi (+1000 zeta od PZPN, ale już walić tą symboliczną kwotę) więc trzeba to sobie dobrze w głowach poukładać.

Może na tych mistrzostwach w końcu pokonamy słabych a z mocniejszymi będziemy się bili jak równy z równym, być czujnym, grać zabójczą kontrę, to przecież potrafimy!

A może naszym sportem narodowym powinna być właśnie siatkówka?

offtop - Administrator Forum Toadie

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Ja pisałem o eliminacjach ogólnie i o wymianie trenera w tym kontekście. A o Euro 2016 i o drużynach mocnych z którymi graliśmy również. Ale kontekst był z trenerem. to nie wina trenera, że trafiliśmy na takie zespoły.

Pisałeś że Ci się podobały mecze w eliminacjach do 2020.

Wygrali bardzo ładnie eliminacje, zgrana drużyna była. Na 1 miejscu wyszli z grupy w eliminacjach do MŚ Europy.

W eliminacjach grali bardzo ładnie ale pewnie nie oglądałeś, głupoty to piszą takie osoby, które uważają, że w eliminacjach Polska nie była zgrana jakoś wyszliśmy na 1 miejscu chyba nie oglądaliście tych samych eliminacji. To chyba o czymś świadczy 1 miejsce w grupie do MS Europy.

Jak zostałeś trochę zjechany to pisałeś że liczy się wynik:

No może nie był to piękny football :D ale liczą się wyniki a wyniki były. Strzelali bramki, bodajże 18 goli w 10 spotkaniach w tym 8 wygranych meczów, jedna porażka i 1 remis, więc te rezultaty były, to najważniejsze.

Kontekst trenera? Serio?

Ja tam widzę oceny meczów przez pryzmat wyniku.:ocb::ocb::ocb:

• Kontekst trenera? Serio?

Ja tam widzę oceny meczów przez pryzmat wyniku

Ale w kontekście zmiany trenera jak nie rozumiesz to trudno,

cały czas mowa była o zmianie trenera przeczytaj dokładniej, widać u ciebie to samo brak czytania ze zrozumieniem masz. zjechany wg ciebie nie wg mnie:ocb: dla mnie to pisanie bzdur

to źle widzisz :ocb: cały czas piszę o tym, że trener powinien być ten sam w eliminacjach i na MS Europy tym bardziej, że wyszli z grupy na 1 miejscu a , że mieli drużyny jakie mieli to nie wina trenera.

Jak ty tego nie widzisz w moich postach to nie mamy o czym dyskutować. Jak widać inni widzieli zobacz posty innych

Zgrywus posłuchaj co mówią inni a także eksperci sportowi chociażby w tv, mówią podobnie pozdrawiam. :D

Zespól to się budujemy latami a nie miesiącami. Wtedy jest efekt, w 2016 było to widać. Przegraliśmy tylko z mistrzami Europy. ALe jak sie robi eksperymenty tuz przed zawodami to będzie jak będzie.

Mecz o wszystko znów, nic się nie stało itd.

Stawiam, że nie wyjdziemy z grupy i nie wygramy żadnego meczu Oby nie. :D

• cały czas piszę o tym, że trener powinien być ten sam w eliminacjach i na MS Europy tym bardziej, że wyszli z grupy na 1 miejscu a , że mieli drużyny jakie mieli to nie wina trenera.

Cała dyskusja wygląda tak:

-> powinien być ten sam trener bo przecież wyszli z 1 miejsca

-> nie liczy się pierwsze miejsce

-> mieli dobre wyniki, wygrywali mecze

-> wyniki ze słabszą drużyną o niczym nie świadczą, nie znaczy że wygramy z mocniejszymi

-> ale ja piszę o zmianie trenera.

Nie ważne o czym piszesz. Zmiana trenera czy nie.... Chodzi o argumentację tego że Twoim zdaniem trener powinien zostać. Argumenty które próbujesz nam wrzucić że był dobrym trenerem... Moim zdaniem nie był.

posłuchaj co mówią inni a także eksperci sportowi chociażby w tv, mówią podobnie pozdrawiam. :D

Możesz mi podać link do pozytywnej opinii Brzęczka od eksperta? :fsmile:

Czasem sobie słucham różnych rozmów i jedynie co słyszałam to "nie należało zwalniać Brzęczka" w kontekście "ponieważ nigdy nie miał być zatrudniony". :rolleyes3:

• Nie ważne o czym piszesz. Zmiana trenera czy nie.... Chodzi o argumentację tego że Twoim zdaniem trener powinien zostać. Argumenty które próbujesz nam wrzucić że był dobrym trenerem... Moim zdaniem nie był.

To powiedz, który trener był dobry? :D Każdego zwalniali, więc takim rozumowaniem każdy był zły? . No każdy może mieć własne zdanie.

Myślę, że okaże się za niedługo kto miał rację czy Boniek zwalniając poprzedniego trenera czy reszta, która mówiła, że to błąd. Zobaczymy jak daleko zajdziemy. Drużyna gra a nie trener na boisku więc wszystko zależy od nich jak zagrają. Miejmy nadzieje.

Brzęczek był zatrudniony więc pytajmy dlaczego był? Jakiś powód był tak. Takie gdybanie. To jak oglądasz sobie mecze i wywiady po meczach to tam wszystko mówią na temat eksperymentowania obecnego trenera. Choćby po ostatnim meczu z Islandią. Bądźmy dobrej myśli i zostaje kibicować naszym. :)

• To powiedz, który trener był dobry?

- trener powinien nadal prowadzić drużynę i nie tylko ja tak uważam ale eksperci też

- pokaż pozytywną opinię

- to powiedz który był dobry

Tok rozumowania. https://tenor.com/XsGy.gif

Ja nie pisałam tez że jakiś był dobry trener. W ogóle się do tej kwestii nie odnosiłam. :fsmile:

Ja się spotkałam w internecie tylko z negatywnymi opiniami ekspertów o Brzęczku. O ile może jeszcze w pierwszych meczach dawali mu kredyt zaufania to potem były opinie negatywnie.

Twierdzisz że Brzęczek był dobrze oceniani za eliminacje i nie powinien być zwolniony. Proszę o link do jakiegoś artykułu lub filmu. :fsmile:

• wierdzisz że Brzęczek był dobrze oceniani za eliminacje i nie powinien być zwolniony. Proszę o link do jakiegoś artykułu lub filmu.

hahaa ale ty też żadnego linki nie dałaś. to się nie czepiaj. :D

Internet kłamie. :D Ja w internecie nie oglądam tylko tv na bieżąco, to ci nie podam źródeł , no sama napisałaś, że początek go chwalili a no wybierając go musieli mieć zaufanie itd. mieli plan, żeby doprowadził ich do MS Europy i to zostało zrobione a jak grali tak grali. Zawsz z gry można być niezadowolonym.

Mamy kilku zawodników na światowym poziomie, a który trener by nie był wyników zadowalających niema.

Ja byłem zadowolony i nie tylko ja z drużyny z Euro 2016 i chciałbym żeby zagrali na podobnym poziomie teraz tak jak wtedy.

Ja kończę dyskusje w tym temacie bo uważam go za wyczerpany z mojej strony. Oglądajcie mecze i kibicujecie. Pozdrawiam. Miłego oglądania.

• no sama napisałaś, że początek go chwalili

Pokaż fragment gdzie napisałam że go na początku chwalili? :rolleyes3:

hahaa ale ty też żadnego linki nie dałaś. to się nie czepiaj. :D

https://letmegooglethat.com/?q=ocena+Brz%C4%99czka

1 link: Najcenniejsza jest nie ta wygrana, a trzeźwa ocena meczu w ...

2 link: Daleko od entuzjazmu. Polscy piłkarze wciąż byle jacy

3 link: narracja otaczająca reprezentację Polski jest negatywna, ujmując to w najłagodniejsze możliwe słowa.

1 linkt z YT: https://www.youtube.com/watch?v=AjlCzqeJBG8

To teraz Ty. Pokażesz mi opinię która broniłaby Brzęczka gdy był zwalniany z powodu dobrych wyników w grze? :fsmile:

• Zaskoczyli mnie ci Włosi wczoraj... Spodziewałem się gry w ich klasycznym stylu, tj. bronimy a z przodu zawsze coś wpadnie. A tutaj totalna dominacja cały mecz, nie pozwolili Turkom na nic. Turkom, którzy dla mnie byli czarnym koniem, a którzy (mimo dominacji Włochów) nie pokazali zupełnie nic.

• 1 link: Najcenniejsza jest nie ta wygrana, a trzeźwa ocena meczu w ...

2 link: Daleko od entuzjazmu. Polscy piłkarze wciąż byle jacy

3 link: narracja otaczająca reprezentację Polski jest negatywna, ujmując to w najłagodniejsze możliwe słowa.

[ciach]

Linki, które podałaś są z zeszłego roku a nie kiedy były eliminacje, a tych stron nie znam nie wiem czy są wiarygodne.

Zaskoczyli mnie ci Włosi wczoraj... Spodziewałem się gry w ich klasycznym stylu, tj. bronimy a z przodu zawsze coś wpadnie. A tutaj totalna dominacja cały mecz, nie pozwolili Turkom na nic. Turkom, którzy dla mnie byli czarnym koniem, a którzy (mimo dominacji

Włosi zaskoczyli nie tylko Turcje na tym Euro. Nikt się chyba nie spodziewał takiego wyniku na 3:0. Co prawda pierwszy gol to samobój i to chyba pierwszy na takiej imprezie. Włosi zablokowali Turków i nie dali im nic rozegrać a sami tworzyli fajne akcje. Ale może się Turcja jeszcze obudzi i zagrają lepiej.

Za to Walia i Szwajcaria mecz pełen emocji dużo akcji, myślę, że Szwajcarów było stać na więcej bramek. Ten remis pokazał, że obie drużyny mają potencjał na tych Mistrzostwach.

Wydaje mi się, że jak Turcja się w następnym meczu nie obudzi to Walia może pokonać Turcję ze 2:0

natomiast ciekawy mecz będzie Włochy Szwajcaria. Jeśli Włosi zagrają równie efektywnie co z Turcją to myślę, że pokonają Szwajcarie z 2:1.

Mecz meczowi nie równy więc nigdy nie wiadomo jak będzie.

To jest mój ostatnio post w tym temacie bo nie mam zamiaru wysłuchiwać więcej obelg w moją stronę i jeszcze być za to ukaranym. miłego oglądania. Jak się nie chce poznać innego zdania niż własnego to po co rozmawiać.

Treści nie na temat usuwam- Administrator Forum Toadie

• [ciach]

Ale do meritum!

Póki co Euro już z pierwszą miłą i niemiłą niespodzianką: miła to taka, że Finlandia wygrywa mecz! no a niemiła, że duży udział miała sytuacja z Christianem Eriksen :(.

Walii w akcji nie oglądałem, bo jest zakaz: "pozwalam jeden mecz na dzień!" no i co zrobisz jak nic jej nie zrobisz :rolleyes3:. Trzeba sobie wybierać hitowe mecze.

Ładnie się wczoraj oglądało Włochy, druga połowa - drugie oblicze. Turcja jakby jeszcze nie wiedziała, że to już ten turniej gdzie wielu tutaj widzi ich jako czarnego konia turnieju,

póki co trzeba jeszcze na te ich show zaczekać (osobiście wątpię by to oni mieliby być niespodzianką turnieju).

Trzeba wracać na mecz Belgów, bo miał być walec a tu tylko 2:0 i jestem rozczarowany (taki żart).

Tresci nie na temat usuwam - Administrator Forum Toadie

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• Świetny mecz! Oby więcej takich. Nudzić się nie da

awet bardzo, wielkie zaskoczenie. Myślałem, że Holendrzy będą mieli lekko.

No Holandia z Ukrainą nieźle grają.

Miałem nie pisać ale dla Ciebie ciap odpisze. :P bo Cię lubię. :P Oglądałem wszystkie 3 mecze bo co dzień oglądam wszystkie. :D

Chorwaci zdominowani przez anglików, sporo akcji stworzonych przez Anglię, wynik mógłby być większy. Chorwaci nie stworzyli zbyt dużo akcji dobrych do zdobycia gola. Atmosfera sprzyjająca była dla anglików bo to mecz w końcu na Wembley ale Chorwaci nie pokazali dobrego poziomu gry.

Ukraina zagrała dobry mecz, dwie ładnie strzelone bramki, grali agresywnie i atakowali pomimo przegranego meczu, drużyna z potencjałem. Holandia wykorzystała trochę przysypanych Ukraińców i wyciągnęła wnioski z pierwszej połowy i na początku drugiej szybko strzeliła 2 bramki a na zakończenie 3 bramkę.

Ukraina powinna wygrać z Macedonią ze 2:1 jak dobrze pójdzie albo i więcej.

Linków nie mam żadnych odnośnie Brzęczka, ja już swoje argumenty powiedziałem za tym trenerem chociaż jakoś fanem jego nie jestem to tak myślę. hehe Ale to się przekonamy po meczu naszych czy Boniek dobrze zrobił .

• [ciach]

ciap dziś sobie wybrałem Niderlandy - Ukraina

i proszę, 5 bramek zobaczyłem. Póki co z typami nie jest źle, punktowo: 2,3,0,2,1,1,1

(o ile to dobrze liczę: poprawny wynik 3, zwycięzca ale różnica jednej bramki 2, zwycięzca ale nie trafiony wynik 1, co nie?).

10 punktów a jeszcze 5 meczy. Może pora coś u buka zagrać? :ocb:

A jak to u Was wygląda z punktami?

Mnie to rozwala jak pojawi się taki specu jeden z drugim: "w następnej kolejce czuję, że Ci powinni ograć tych, a Ci tamtych" itepe itede :ocb: :ocb: [ciach] jasnowidz

Prowokacje i pseudowulgaryzm usuwam - Administrator Forum Toadie

Cytat:

/

• Coś cisza po dzisiejszym meczu, nie?

Im bliżej tego meczu było tym bardziej pesymistycznie byłem nastawiony. No ale nie aż, żeby uwierzyć, że Słowacja nam dwie bramy strzeli :P Wygląda na to, że nawet trzecie miejsce będzie poza naszym zasięgiem... Zostało chyba liczyć na niską porażkę z Hiszpanią lub jakiś cudowny remis i spróbować powalczyć ze Szwedami. Tylko tutaj serio nie ma czym walczyć. Sousa znowu zaskakuje i wyciąga z rękawa Linetty'ego. Zadziwiło mnie to strasznie - mamy grać ze Słowacją, atakować, a wychodzimy 3 obrońców, dwójką wahadłowych (więc są to zawodnicy o sporych zadaniach defensywnych), defensywnym pomocnikiem i dwoma ósemkami. Czyli z nastawieniem na piłkę ofensywną został Zieliński i Lewandowski. Dziwne, byłem przekonany, że wyjdziemy dwójką napastników i Lewy odciągnie uwagę od Świerczoka/Świderskiego.

No cóż, udało się przegrać mecz otwarcia i mecz o wszystko za jednym zamachem. :brawo: