Mistrzostwa Europy "2020" 2021

• Co tu tak cicho?

Panowie, wnioski urlopowe na ME już wypisane? Piwo zakupione?

Zakładam wątek do ogólnej dyskusji na temat mistrzostw.

Pokusi się ktoś o wytypowanie Mistrza?

Moja predykcja to Francja.

A największe zaskoczenie to brak jakiekolwiek piłkarza Realu Madryt w składzie Hiszpanii.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Dla mnie największym zaskoczeniem jest to, że Grosika nie wzięli ;)

Natomiast na zdobywcę tytułu typuję Anglię

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Ja powiem, tak po co zmieniali skład a zwłaszcza trenera. Zwycięskiego składu się nie zmienia.

Poprzedni trener wyprowadził drużynę na 1 miejscu do mistrzostw Europy w eliminacjach to tak mogli grać.

Jeszcze nie widziałem żeby zmieniać drużynę i trenera, który wyprowadził drużynę do mistrzostw.

Porażka i błąd, jak nie wyjdziemy z grupy to wiadomo kogo winić.

Myślę, że za wcześnie na wywody, kto wygra, trzeba poczekać do drugiej kolejki, ja zawsze tak robię a potem obstawiam wyniki meczów i trafiam po analizie obejrzanych spotkań. :D

Myślę, że nie wyjdziemy z grupy i zostaniemy na 2 albo 3 miejscu w grupie. Pewnie na 3. Chociaż bardzo bym tego nie chciał.

• [ciach]

Qnick

Moim zdaniem czarnym koniem turnieju będzie Belgia, są mocną drużyną, choć ich mecze towarzyskie mogą tego nie pokazywać.

Więc finał może być Francja - Belgia, choć chciałbym Polska - Belgia :beaten: (joke)

Co do braku piłkarzy Realu Madryt na mistrzostwach, to cóż: Enrique tutaj bardziej chciał strzelić w nos Perezowi, a dostali "po karierach" bogu ducha piłkarze Realu.

Bo zachciało mu się tworzenie jakiejś kompletnie niepotrzebnej Superligi. Po co i na co to komu.:rolleyes3:

offtopic usuwam- Administrator Forum Toadie

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• cmmDRzC.png

Z okazji zbliżających się Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej jak i rozgrywanego w tym samym czasie turnieju Copa América chcemy zaprosić wszystkich fanów piłki nożnej (i nie tylko) do udziału w konkursie na najlepszego Typera tych zmagań piłkarskich. Dla najlepszych przedzielimy nagrody.

Już w poniedziałek więcej informacji jak i pierwsze mecze do typowania. Zapraszamy!

Toadie, ten wątek można podpiąć/przemianować pod "Dyskusje dla Typera"

• A myślisz, że będzie publiczność? To też może mieć znaczenie

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• będzie, wybrali miasta uwzględniające możliwość publiki w mniejszym i więszym stopniu zapełnienia stadionu

• Ja powiem, tak po co zmieniali skład a zwłaszcza trenera. Zwycięskiego składu się nie zmienia.

Poprzedni trener wyprowadził drużynę na 1 miejscu do mistrzostw Europy w eliminacjach to tak mogli grać.

Jeszcze nie widziałem żeby zmieniać drużynę i trenera, który wyprowadził drużynę do mistrzostw.

Porażka i błąd, jak nie wyjdziemy z grupy to wiadomo kogo winić.

Akurat to była bardzo dobra decyzja Bońka, szkoda tylko, że tak późno podjęta. Sousa nie zagwarantuje nam, że wyjdziemy z grupy, ale że o to powalczymy. Zostawienie Brzęczka gwarantowało nam, że z tej grupy na pewno nie wyjdziemy. Być może wymęczylibyśmy zwycięstwo ze Słowacją, ale ze Szwecją i Hiszpanią z taktyką na Giancarlo Obsranco dostalibyśmy w czapę po słabej grze. Wymowne było tu milczenie Lewego po meczu z Włochami. Nie jest przypadkiem, że żaden przedstawiciel "polskiej myśli szkoleniowej" nie potrafi znaleźć pracy za granicą chociażby w jakimś przeciętniaku w lidze poważniejszej od naszej ekstraklasy.

• [ciach]

Mistrzostwa Europy "2020" 2021

zapoznaj się ze zrozumiem jak zwykle nie ogarniasz tematu :D

kurat to była bardzo dobra decyzja Bońka, szkoda tylko, że tak późno podjęta. Sousa nie zagwarantuje nam, że wyjdziemy z grupy, ale że o to powalczymy. Zostawienie Brzęczka gwarantowało nam, że z tej grupy na pewno nie wyjdziemy. Być może wymęczylibyśmy zwycięstwo ze Słowacją, ale ze Szwecją i Hiszpanią z taktyką na Giancarlo Obsranco dostalibyśmy w czapę po słabej grze. Wymowne było tu milczenie Lewego po meczu z Włochami. Nie jest przypadkiem, że żaden przedstawiciel "polskiej myśli szkoleniowej" nie potrafi znaleźć pracy za granicą chociażby w jakimś przeciętniaku w lidze poważniejszej od naszej ekstraklasy.

Dziwne zagranie, poprzedni trener wyprowadził naszą reprezentacje na 1 jest w eliminacjach, drużyna była w miarę zgrana.

Do tego czasu by się zgrali jeszcze bardziej a teraz to nie jest zespól tylko zbieranina bez zgrania.

Doszły kontuzje, nie zagrają dobrzy piłkarze jak Milik czy Piątek i inni. Nie widzę tego.

W poprzednich mistrzostwach wyszli z grupy i zaszli w miarę daleko, nawet z Portugalią był w meczu remis.

Błędna decyzja, jeszcze czegoś takiego nie widziałem,, żeby zmienić trenera, który wyprowadził drużynę na 1 w eliminacjach i nie z zagrał z nimi w MŚ.

Paranoja. Zobaczymy jak będzie, ja nie wróże wyjścia z grupy obym się mylił.

offtop - administrator forum Toadie

• Dawno takiej głupoty nie czytałam.

Chyba, żartujesz sobie. Jeszcze nie widziałem na świecie, żeby ktoś tak zrobił. Co za bzdury piszesz . Ty wiesz co to jest piłka w ogóle. Chyba pomyliłaś tematy. :D

Kobieto bo może się nie znasz to ci powiem.

Jak jest skład, który wygrywa eliminacje to taki ma grać dalej na MS. Mogą być zmiany jednego gracza czy 2 w podstawowym składzie i tyle. Oni są zgrani i wiedzą jak mają grać a nie nagle nowy skład tuz przed MS :D i brak zgrania.

• Ty wiesz co to jest piłka w ogóle. Chyba pomyliłaś tematy. :D

Starasz się mnie obrazić w taki prostacki sposób?

Nie mam potrzeby udowadniania ile i jak się znam na sporcie. :fsmile:

Jeszcze nie widziałem na świecie, żeby ktoś tak zrobił.

To chyba mało widziałeś.

Jak jest skład, który wygrywa eliminacje to taki ma grać dalej na MS. Mogą być zmiany jednego gracza czy 2 w podstawowym składzie i tyle. Oni są zgrani i wiedzą jak mają grać a nie nagle nowy skład tuz przed MS :D i brak zgrania.

Czy na pewno rozmawiamy o tej samej reprezentacji.

Zgrani to są siatkarze. Reprezentacja w piłce zgrana u Brzęczka? :ocb:

Chyba oglądałam różne mecze.

Trolling widzę nadal mode on

• Tu się muszę zgodzić z ciap. Takich głupot nie czytałem już dawno :popcorn:. ciap może on jakieś inne eliminacje i inne mistrzostwa w głowie miał :beaten:.

Chciałeś obrazić kobietę, że nie zna się na piłce, a zadałeś sobie pytanie: a dlaczego miałaby się nie znać? Błyszczałeś w tematach nauk ścisłych, tak bardzo chciałeś zabłysnąć i w piłce nożnej,

ale pisząc to co wyżej 0_0 Twoja gwiazda dość szybko zgasła :ocb:. Posiłkujesz się internetem? Przyznam szczerze, bez ataku, że jest źle.

To nic złego jeśli się nie interesujesz światem futbolu, wystarczy zamilczeć. Patrz Twój brat Muniek, nie zna się na piłce nożnej, więc się nie wypowiada, proste jak kij.

Cytat:

/

• Dziwne zagranie, poprzedni trener wyprowadził naszą reprezentacje na 1 jest w eliminacjach, drużyna była w miarę zgrana.

Do tego czasu by się zgrali jeszcze bardziej a teraz to nie jest zespól tylko zbieranina bez zgrania.

Pierwszym i przedostatnim meczem kadry Brzęczka były mecze z Włochami w Lidze Narodów. W debiucie Brzęczka jako selekcjonera potrafiliśmy stwarzać sobie sytuacje z teoretycznie lepszym rywalem i nie graliśmy bojaźliwie. W przedostatnim meczu tej kadry mieliśmy problem z wymienieniem kilku celnych podań na połowie rywala i wyglądaliśmy jak zbieranina przypadkowych piłkarzy, którzy pierwszy raz ze sobą grają a nie jak zgrana drużyna.

• fafi takie zachowanie można określić "syndromem nowego szkoleniowca", zwykle (nie zawsze) jak przychodzi nowy trener do drużyny to jakoś te pierwsze mecze wyglądają inaczej niż standardowa gra.

• Pierwszym i przedostatnim meczem kadry Brzęczka były mecze z Włochami w Lidze Narodów. W debiucie Brzęczka jako selekcjonera potrafiliśmy stwarzać sobie sytuacje z teoretycznie lepszym rywalem i nie graliśmy bojaźliwie.

Pewnie to jeszcze pozostałość po lepszych mistrzostwach niż zwykle. :beaten:

Qnick

Dałeś plusa więc....

... Oczywiście że wszystko przygotowane na mecze polaków. Tym razem jednak tylko na 3.

Urlopu brak bo na Euro nie trzeba. Wszystko w normalnych porach. :fgrin:

• Z tego miejsca przepraszam za nieuwzględnienie Pań. W tych czasach ciężko coś napisać by nikogo nie urazić... co do terminów spotkań, mecze o 15 są średnio pasujące dla mnie. Najwyżej będę oglądał na telefonie stojąc w korku :D Co do ciekawostek, to znów w ME, w mecz Polski będę chrzestnym - poprzednio było to w 2012 i nieszczęsny mecz z Czechami 1:1. Teraz będzie to z Hiszpanią i ten wynik brałbym w ciemno :D

• Z tego miejsca przepraszam za nieuwzględnienie Pań. W tych czasach ciężko coś napisać by nikogo nie urazić...

Ty to już się nie tłumacz czasami! Wymieniłeś tylko panów jakby panie nie mogły się interesować piłką. :fsad:

Nie wiem ile by Hiszpania musiała mieć kontuzji żeby zremisowac z nami :rolleyes2:

• Jeśli chodzi o moje przewidywania to osobiście chciałbym, żeby Anglicy zaszli daleko. Mają fajne pokolenie piłkarzy, którzy kilka lat temu brylowali w turniejach juniorskich. Trzon ekipy ma już obycie na dużym turnieju zdobywając czwarte miejsce na Mundialu w Rosji.

Co do innych faworytów...

Ciekawią mnie Włosi - skład w przebudowie, dużo młodzieży, stare pokolenie odeszło. Wśród piłkarzy z min. 50 występami w kadrze są tylko dwa dziadki - Chiellini i Bonucci. Czuję, że albo młodzi zaskoczą i pokażą pazur albo może się skończyć dość słabo.

Co do Belgów to jest to dla nich ostatni gwizdek na ugranie czegoś na euro. Średnia wieku ponad 29 lat, największe gwiazdy koło 30... Grupę mają stosunkowo łatwą, mogą zajść daleko.

Jeśli chodzi o Hiszpanów to tutaj podobnie jak u Włochów jest ta kadra w jakiejś tam przebudowie. Z mistrzowskiego składu z lat 08/10/12 ostali się chyba tylko Busquets i Alba. Są młodzi gniewni, ale zobaczymy czy to wystarczy.

Jak chodzi o Francuzów to na pewno są jednym z głównym faworytów. Szczególnie, że w porównaniu do mundialu mają zamiar grać jednak z napastnikiem, bo Giroud nie ma porównania do Benzemy. Jednakże osobiście wydaje mi się, że piłkarze reprezentacji Francji nie są w równie dobrej formie jak w 2018 roku, mogą być tu jakieś wpadki.

Są jeszcze Niemcy, z którymi po 15 latach żegna się trener Loew. Ostatnie ich mecze były słabe, przez co przeprosił się Loew z Hummelsem czy Mullerem. Dalej jest to mocna reprezentacja, która może wygrać to euro a trochę się chyba o nich zapomina.

Mamy też obrońców trofeum, Portugalczyków. Zespół w którym objawiło się ostatnio kilku ciekawych graczy (Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Diogo Jota, Ruben Dias, Andre Silva). Już nie jest to reprezentacja tak mocno oparta na Cristiano Ronaldo, mogą zajść daleko.

Kto czarnym koniem? Ciężko powiedzieć... Jakbym miał typować kogoś kto zagra ponad stan i oczekiwanie to chyba wskazałbym na Turków.

Co z Polakami? Pewno wymęczymy zwycięstwo ze Słowakami, przegramy z Hiszpanią i zagramy ze Szwedami kto na 2, kto na 3 miejsce. Drugie miejsce daje nam grę najprawdopodobniej z Chorwacją (ewentualnie Czechy lub Anglia), trzecie najprawdopodobniej z Belgią lub Holandią. Raczej marne szanse przy obecnej formie na jakikolwiek cudowny awans do ćwierćfinału.

Dziwi mnie trochę, że w dwóch przedfinałowych meczach Sousa dalej kombinuje ze składem. Tak, że ciężko zgadnąć jaki skład zagra przeciw Słowacji. Wygląda na to, że zagramy trójką obrońców z wahadłowymi. Zagraliśmy za Sousy 5 meczów, ani razu nie było dwóch takich samych zestawień środka obrony. Grali w wyjściowym składzie Glik, Bednarek, Helik, Kędziora, Piątkowski, Dawidowicz i Bereszyński. Nie ma opcji, żeby byli zgrani. Na poprzednim euro mecze wygrywaliśmy właśnie defensywą i nie ma co się oszukiwać - w najbliższym czasie się to nie zmieni. Nasza kadra zawsze wygrywała dzięki kontrą, ciężko nam był atakować pozycyjnie nawet z jakimiś ogórami. Dlatego też nie wróżę nam sukcesów na tym turnieju. Wyjście z grupy i brak kompromitacji w 1/8 będzie sukcesem.

Niestety za długo trzymaliśmy Brzęczka, na szybko się bajzlu po nim nie pozamiata.