Wożenie żywności flotą

• Hej, pytanie jest bardziej z ciekawości.

Czy ktoś z Was wozi Pożywienie do form życia flotą lub w jakikolwiek sposób nim zarządza?

Szczerze, nie widzę sensu zapychania floty jadłem, pewnego razu zorientowałem się, że straciłem w ten sposób 100kk ładownosci bo się uzbierało jedzenia z ataków :)

A na planetach i tak utrzymuję populacje z wyzszych poziomów farm niż siedlisk

• Często ludzie nie biorą pod uwagę pożywienia atakując księżyce bo zazwyczaj tam pożywienia nie ma.
    Magazynuj sobie tam i jeśli ktoś na Ciebie będzie chciał lecieć to albo musi duuuużo więcej trampek wysłać, albo nie przefarmi z Ciebie wszystkiego.

• Żywność to naciągany surowiec, prawie zbędny i chetnie zaintalował bym dodatek, który równiez ukrywa ikone dając więcej miejsca na surowce, ale opcja z zapychaniem planet i monów żywnoscia ciekawa, raczej nikt specjalnie by jej nie atakował, a surki mniej załaduje

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Jeżeli rozwijasz nowa planetę nanity masz na 5-6 bądź 7 a zależy Ci na czasie nadprodukcja i wożenie żywnościowe mają tylko wtedy sens.

Bądź w drugą stronę. Jeżeli masz nadprodukcję a chcesz balastu się pozbyć to albo idlakowi wysyłasz 😀 samemu konsumujesz xD bądź wysyłasz pierwszemu lepszemu graczowi na swoim US ponieważ nie trzeba pisać ticketow a można wysyłać bez limitów

• Jeżeli rozwijasz nowa planetę nanity masz na 5-6 bądź 7 a zależy Ci na czasie nadprodukcja i wożenie żywnościowe mają tylko wtedy sens.

Bądź w drugą stronę. Jeżeli masz nadprodukcję a chcesz balastu się pozbyć to albo idlakowi wysyłasz 😀 samemu konsumujesz xD bądź wysyłasz pierwszemu lepszemu graczowi na swoim US ponieważ nie trzeba pisać ticketow a można wysyłać bez limitów

Możesz prościej, bo nic z tego nie zrozumiałem...co mają manity do nadwyzki pożywienia dla form zycia?

• Żywność to naciągany surowiec, prawie zbędny i chetnie zaintalował bym dodatek, który równiez ukrywa ikone dając więcej miejsca na surowce, ale opcja z zapychaniem planet i monów żywnoscia ciekawa, raczej nikt specjalnie by jej nie atakował, a surki mniej załaduje

opcja z zapychaniem moonow chyba nie przejdzie jak atakujący odznaczy plądrowanie

58474bc4e14274d9gen.jpg

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• AGR automatycznie wyłacza to plądrowanie? Nie widzialem tej opcji przy wlaczonym dodatku

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Fajnie jakby Cie zbanowali w koncu dozywotnio bo ile jeszcze kont wnoszących w sumie nic w tę społeczność założysz? :D Z drugiej strony jakie parcie musisz mieć ażeby gdziekolwiek odpisać zakładając kolejne konto . . . :D

Zgadzam się, ze wożenie żarcia ma sens tylko żeby przyspieszyć osiągnięcie danej populacji.

Ja tak robię. Chodzi o to, że gdy mam nową planetę (ukończenie danego poziomu astro) to chcę jak najszybciej zacząć badania fż na poziomie 1 i 2. Więc rzucam na nią dużą ilość żarcia i wtedy nie muszę budować budynku drugiego (tego produkującego żywność). Skupiam się tylko na mieszkaniach (budynek 1). Przez to populacja szybko osiąga wymagania dla poszczególnych slotów i można zacząć badania, które mnie interesują (oczywiście spełniając wymagania dla 3 budynku, odpowiedzialnego za badania - ale te wymagania są nieduże).

Możesz prościej, bo nic z tego nie zrozumiałem...co mają manity do nadwyzki pożywienia dla form zycia?

prościej nie da się 😁

Ile budynki potrafią się budować każdy ma swoją strategie

Jeżeli rozwijasz nowa planetę nanity masz na 5-6 bądź 7 a zależy Ci na czasie nadprodukcja i wożenie żywnościowe mają tylko wtedy sens.

Fajnie jakby Cie zbanowali w koncu dozywotnio bo ile jeszcze kont wnoszących w sumie nic w tę społeczność założysz? :D Z drugiej strony jakie parcie musisz mieć ażeby gdziekolwiek odpisać zakładając kolejne konto . . . :D

Parcie to Ty drogi cwaniaku masz w ogóle mnie nie znasz ^^ czego to się nie zrobi by śmiać się z tego co ludzie mnie myślą bezcenne :trollface::trollface::trollface::trollface: jeszcze z 5 kont zaloże identycznie jak Wy :D

Ruda "Starego psa nowych sztuczek nie nauczysz" :beaten: