Kapitan Tsubasa[B-B]& WyluzowanY[B-B] vs. PABLO_U40[B_B] ~ 688.750%TOP 1 ACS

• Historia naszej znajomosci z Pablo sięga uni Lacerta. O tym jakie zdanie o sobie mamy to wiemy doskonale.

Na tym uni sytuacja była zupełnie inna niż na Lacercie, tutaj to ja miałem być zwierzyną, ale nie do końca chciałem odpuścić grę i z tylu głowy gdzieś swoje plany miałem.

Koledzy z sojuszu, którzy grają aktywniej organizowali sami akcje, próbowali psocić się najlepszej koalicji tego uni, lecz czasem przez lagi, czasem przez błąd, czasem przez pecha większe starcia lub plany nie były realizowane.

Dziś nadszedł kolejny dzień, który przyniósł następna próbę. Zaangażowanie kilku osób przyniosło efekt, który możecie zobaczyć poniżej. Kilka godzin poświęcone na dopięcie tego do końca, ale było warto.
    Dziękuję za wspólne analizowanie każdego ruchu, za pilnowanie i realizowanie założeń.

Renomę wśród nieświadomych graczy mam wyrobioną w ich oczach jestem zwykłym oszustem, ale każdy kto mnie zna, kto rozmawia ze mną na codzień wie, ze uwielbiam tego typu akcje, a gra w tę grę właśnie ze względu na takie dni jak dzisiaj sprawia mi najwiecej przyjemności i najbardziej mnie interesuje.

PABLO_U40 , to nic osobistego. Życzę Ci dużo zdrowia i spełniania w życiu, niedługo najpiękniejsze chwile. Wierze, ze się jeszcze spotkamy, tak jak mówiliśmy-w innych okolicznościach.

Pozdrawiam także wszystkich znajomych, dzięki którym codziennie mogę się rozwijać i wprowadzać w życie nowe taktyki. Dla dużej większości to tylko gra, dla mnie także. Sprawia mi wiele radości, daje dużo satysfakcji, ale w grach, w sporcie, w zawodzie-we wszystkim można się realizować i rozwijać.

Do rzeczy…

Dnia 21-11-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Kapitan Tsubasa [B-B]

Lekki myśliwiec 1.035.596

Ciężki myśliwiec 8.037

Krążownik 73.406

Okręt wojenny 86.444

Niszczyciel 877.643

Pancernik 539.404

Reaper 345.488

Agresor WyluzowanY [B-B]

Sonda szpiegowska 1

Pancernik 277.211

Obrońca PABLO_U40 [B_B]

Lekki myśliwiec 720.019

Ciężki myśliwiec 86.233

Krążownik 47.385

Okręt wojenny 36.005

Niszczyciel 20.115

Pancernik 640.326

Reaper 101.655

Po bitwie...

Agresor Kapitan Tsubasa [B-B]

Lekki myśliwiec 576.293 ( -459.303 )

Ciężki myśliwiec 5.245 ( -2.792 )

Krążownik 62.741 ( -10.665 )

Okręt wojenny 81.844 ( -4.600 )

Niszczyciel 874.669 ( -2.974 )

Pancernik 517.899 ( -21.505 )

Reaper 345.074 ( -414 )

Agresor WyluzowanY [B-B]

Sonda szpiegowska 1 ( -0 )

Pancernik 266.696 ( -10.515 )

Obrońca PABLO_U40 [B_B]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

426 Metalu, 141 Kryształu i 0 Deuteru

Agresor stracił łącznie 5.610.107.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 80.483.756.000 jednostek.

At these space coordinates now float 27.143.075.705 metal, 26.357.725.659 crystal and 9.162.957.037 deuterium.

Agresor przejął łącznie 567 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

combatreport.harvest.attacker.captured

27.143.075.704 metal, 26.357.780.659 crystal and 9.162.957.037 deuterium

2.690.465.095 metal, 2.612.619.941 crystal and 908.246.963 deuterium

combatreport.harvest.attacker.total

29.833.540.799 metal, 28.970.400.600 crystal and 10.071.204.000 deuterium

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 26.844.350.225

Kryształ: 26.904.004.741

Deuter: 9.516.684.000

agresor zyskał łącznie 63.265.038.966 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -34.302.735.426

Kryształ: -34.146.536.141

Deuter: -12.034.485.000

obrońca stracił łącznie 80.483.756.567 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Wiem ze udzial mojej floty jest tu tylko symboliczny ale ogrom pracy wlozony w to ST zrozumieja tylko nieliczni w nia zaangazowani, udalo sie dzieki wspolpracy wykozystac chwile. Sama akcja bardzo zlozona, wiele zmiennych, domyslow pracy i zaangażowania plus nerwy do samego konca. Dziękuję za pomoc Kapitanie, bez ciebie mógłbym tylko patrzeć jak okazja wymyka się z rąk a nie był to jakis zwykły BFS jak można sądzić.

Gratulacje też dla Ruska który przytomnie wiedział do których drzwi zapukać bo mogło się to skończyć zanim się zaczęło. DZIEKUJEMY !!!

Wyrazy szacunku i uznania dla Pablo, pokazał niedowiarkom ze da się zbudować flote jedna z największych na uni bez anty, że da się złomować i grać na wysokim poziomie przy minimalnych nakladach finansowych, sam doskonale wiem ile to czasu i pracy kosztuje bo sam tak gram. Serdecznie zycze wszystkiego co najlepsze w realnym zyciu i ciesze sie ze moglem z toba rywalizowac, to byl dla mnie prawdziwy zaszczyt i chyle czola przed twoimi dokonaniami.

I na koniec Mały docinek w kierunku pana RespectTeam który twierdził ze ciężko mu było ogarnąć kontrę na recki z telefonu, da się wszystko bo ja tylko z fona gram i cała akcja yla z telefonu koordynowana.

• gratulacje dla atakujacych , akcja pochlonela troche czasu jednak efekt koncowy jest tego wart . Milo popatrzec na starcie tak wielkich flot , obroncy powodzenia w realu , jesli zostajez nami to zycze SzO

• Pablo bylo juz w PM jest i tu, powodzonka w realu, milo bylo poznac no i CU kiedys tam.

Atakierom graty - pomyslu, dogrania no i ogolnie zacnego zysku :D

Yebuo, az mi neta zlagoowalo :D

tenor.gif?itemid=4684426

Lubił wieczorem wyjąć z szafy skrzypce,

kładąc futerał przy tomach Norwida.

:fa:

• Wow... teraz rozumiem dlaczego rano dostałem kilka skanów a później do wieczora cisza i spokój :) procent jak i zysk robią ogromne wrażenie zwłaszcza na takich płotkach jak ja :D

Agresorzy satelit mi nie męczą więc szczere gratulacje nie mam pojęcia jak doszło do tego ST może to i lepiej :) chociaż jedno mnie zastanawia

Agresor przejął: 0 Deuteru

Flota pana Pablo stała bez deuteru? Nic z tego nie rozumiem.

Obrońca również planet mi nie męczy więc jeżeli zamierza klikać dalej mimo złoma to wszystkiego dobrego a jak nie to powodzenia w prawdziwym życiu:saint:

• Gratuluję akcji, rzeczywiście wszystko było bardzo dobrze dograne, policzone prawie idealnie bo była niewielka szansa na ucieczkę ale mimo wszystko się nie udało.

Ja swoje osiągnąłem, wróciłem po kilkunastoletniej przerwie do ogame, zielony bo wiele się pozmieniało, dużo musiałem się nauczyć jak grać w nowych realiach. Mimo wszystko udało się zrobić solidne solo ST, TOP 1 ACS do dnia dzisiejszego oraz wybudować potężną flotę (jak to kolega wyżej wspomniał bez anty, no może nie całkowicie.. bo jakieś ekspedycje czy oficerowie byli grani ale żadnych kupionych paczek).

Fajnie się gra mając takich przeciwników, fajnie jak na forum pojawiają się ST różnych osób z różnych sojuszy... jedyne co mnie boli to dysproporcja we flotach pomiędzy flotami wybudowanymi ciężką pracą a flotami które powstają przez anty w pare minut.. ale nic na to nie poradzimy, gra udostępnia takie możliwości więc jest to dozwolone...

Dziękuję Wszystkim z którymi miałem kontakt w grze, a miałem przyjemność pisać z wieloma aktywnymi graczami i po stronie naszej i po przeciwnej. Dziękuję sojuszowi za chęć wsparcia mnie w odbudowie i za wspólną grę, atmosfera jest na prawdę znakomita.

Podsumowując.. trochę cieszę się z zaistniałej sytuacji... w życiu mam sporo do nadrobienia a przed chwilą również spędziłem chwilę z żoną i kopiącym dzieckiem które jest w drodze.. Trzeba się przygotować do nowej dużo ciekawszej gry ;)

Będzie mi na pewno brakowało tych emocji... bo lubię jak adrenalina skacze.. może za jakiś czas się jeszcze spotkamy.. na jakimś Uni gdzie cudem nie będzie anty :)

Jeszcze raz gratuluję zorganizowanie tej akcji!!

• Gra sprawie frajde - dzis niestety sprawiła mi smutek i konsternację. Nigdy tego nie czulem gdy sam traciłem flote, ale patrząc na złom mojego ogamowego przyjaciela ,niestety emocje zadziałały.

Atakierom oczywiście gratuluję akcji, od razu uprzedzę domysły osób nie zaangażowanych- akcja nie była łatwa, ale na pewno czysta.

Winszuje , i znamy się, bo przecież rozmawiany czasem, naprawdę szczere gratki.

Pablo przyjacielu odpoczywaj. Może wrócisz chociaż poklepać eko, też jest frajda - mówi Ci to stary ekonom ;)

• Szkoda Pablo ciężko budowanej floty i czasu spędzonego, co do dysproporcji itp. to chyba wszystko napisałeś. Teraz będziesz mógł sobie na spokojnie wszystko nadrobić. Gratki osiągnięć, no i nie zapomniaj, że na Lacercie jeszcze masz czym latać :)

• Wyluzowany, Balboa graty bez 2 zdań! Mistrzowsko rozegrane patrząc na efekty. Brawo.

Wyluzowany dla Ciebie dodatkowe graty bo wiem, że często jesteś kołem zamachowym takich akcji, chce Ci się i możesz być wzorem do naśladowania dla aktywnych graczy!

Ilość flot biorących udział w bitwie i zniszczonych poraża, aż dziwne, że całe uni nie zamieniło się w moona. hehe

Pablo Tobie również powodzenia i odbudowy jeżeli masz takie plany, jesteś b. dobrym graczem którego nikt nie powinien lekceważyć bo może boleć:), ale przede wszystkim życzę Ci powodzenia w realu.

Graty dla wszystkich aktywnych graczy bez kija w dupie:)

• Uderzyło tak mocno, że aż zatrzęsło uniwersum. Nie znam szczegółow akcji, natomiast widać po reakcjach, że akcja pierwsza klasa.

Nic dodać, nic ująć. Gratulacje :)

Pablo, ochłoń na spokojnie i trzymaj się :)

• Cały czas obserwowałem co tutaj na Saros sie dzieje i nie było szans rozkminić kto i kiedy po ktorej stronie w tytule starcia wyląduje ;)
    Balboa i Wyluzowany wielki graty a jako ze wiem troszke wiecej niz jest tutaj wspomniane co to była za akcja tym bardziej chyle czoła... :0
    Zycze Wam jeszcze wiecej sukcesów i jeszcze wiekszych starc na Saros
    Choc musiałbym skłamać jesli powiedziałbym ze to starcie mnie cieszy bo jednak padła flota Pabla ktory jest mega gosciem i mega graczem nie przejmuj sie Pablo
    w tej sytacji padłby nie jeden kozak bo i za sterami flot agresorów nie byle kto
    mam wielka nadzieje ze Pablo ochłoniesz i jeszcze sie pobawisz a moze i kiedys razem gdzies sie jeszcze pobawimy ;)
    Pozdro Dla obu stron starcia !!

• Pablo mieliśmy okazję powymieniać się skanami, Twoje wizyty sprawiały, że ciśnienie rosło ..... ale na tym właśnie ta gra polega, dzisiaj oni Ciebie jutro Ty ich :) chwila urlopu i wróć na spokojne klikanie, strata takiego gracza dla UNI będzie niepowetowna. Atakujacym Gratuluję, upolowanie takiej osoby z całą pewnością nie mogło być łatwe :)

• Ja spłentuję to krótko. ,,Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka". Swoją drogą budowa floty będąc w pierwszej 100 UNI, dożynając graczy, 300 lub 400 setnego miejsca nie dając im nawet szansy na normalną grę to dla mnie żadna chluba. Drugi to też nie rozumiem jak Ogame wogóle dopuszcza taką możliwość, że gracz jest atakowany posiadając ilościowo ledwo 10% floty atakującego. I trzecia chyba najbardziej frustrująca sytuacja to współpraca najlepszych graczy z danych sojuszów między sobą. Żaden z członków danego sojuszu nie ma gwarancji, że atak na niego może być wynikiem sypania i ustawki dzięki takiej nieformalnej współpracy członka z własnego sojuszu. I szczerze??? Pablo poczuj się jak ja zeszłej soboty!!!! z resztą chyba już tak się czujesz!!!

• Komentarz nade mną to prawdziwe złoto :D

Ale wracając do tematu, chciałbym pogratulować akcji atakerom, którym, sadząc po tych skąpych szczegółach które udało mi się w tym temacie zdobyć, udała się trudna i złożona operacja wymagająca spełnienia się kilku warunków bez których nie byłoby sukcesu .

Pablo jest sprawnym graczem, którego na pewno nie było łatwo złapać i dlatego ponawiam swoje gratulacje.

Pablo jest też całkiem sympatycznym człowiekiem :) I choć spakował w recki moją pierwszą poważniejszą flote w mojej przygodzie z ogame i w kontekście tej akcji aż ciśnie mnie by napisać "heheh i dobrze mu tak hehe xD "

To jednak po późniejszych interakcjach mających miejsce po tym wydarzeniu, szczerze życzę szybkiej odbudowy, powrotu do aktywnej zabawy i przede wszystkim skutecznej ZEMSY :D

Pozdrawiam obie strony bo takie starcia motywują do dalszej gry :)

• Tylko pogratulować takiego wyniku :brawo::brawo::brawo:

Przy takiej akcji pewnie musieliście się nieźle napocić, więc podwójne :graty::graty: i oczywiście :6stars:

Obrońcy życzę :szo: bo spoko z niego gość :thumbup:

Chociaż mam chwilkę spokoju...i nie będę oglądał jak enty raz pan Pablo i Lukos zdejmują mi moony 8o

Pablo muszę to napisać... "karma wraca" .... hahahahaha dostałeś za swoje :lool::beaten::lool::beaten::lool::beaten: