Balboa[EXP] & JAJA[ALE] & Zohan[EVE] vs. Bane-oddam ~ 149.828%

• W chwili obecnej zauważyć można, że w społeczności OGame wyjątkowo obszerne powstaje nam grono graczy, którzy urządzają sobie wyścig pt. trofea pręgierza.

Ci sami twierdzą, że padają wielkimi ofiarami administracji gry i systemu. Niektórzy z nich dadzą ogolić sobie jaja - do końca będą walczyć z systemem i twierdzić, że są niewinnymi ofiarami.

W tym wszystkim ta społeczność jest najgorsza. Paczkomat, złomiarz-aktywista, gracz bez zasad (turecka antymateria, zasiadacze, push konta dla statystyk - wszystko w celu zbudowania większej przewagi nad pozostałymi). Kiedyś do bycia Top1 wystarczyła spora ilość wolnego czasu + ponad przeciętne umiejętności. Na dziś stwierdzam, że samo paczkowanie już nie wystarczy. Potrzebne jest coś więcej i właśnie stajemy się świadkami nowego wyścigu o miano króla szczurów.

Znów się troszkę zastanawiałem nad tym czy odpisać czy nie, ale z drugiej strony czemu właśnie nie? Jak odpisze, to winny się tłumaczy, jak nie odpisze to nie mam nic na obronę, tak złe i tak niedobrze.

Zacznę od tematu fałszu, o którym Ty, Mazi i knop piszecie, lecz może oświecisz mnie co mnie z Wami łączy poza tym, ze zwiedziliście moje recki, bądź jak mogłem utrudnialem wam życie. Od początku Lacerty byliście zawsze wpieci w top10 celów, a Wy mi piszecie o fałszu, jakby cokolwiek nas łączyło.

Po drugie, łatwo się pisze o puszu, kupnie kont, multikontach itp, ale ani Wy, ani setki innych graczy, którzy także zwiedzili moje recki przez ostatni rok nie wskaże żadnej wiadomości, przelewu, czegokolwiek na temat moich puszow itp. Nawet Lord, który przez kilka miesięcy byl ze mną w sojuszu nie pokaże Wam nic o pauzowaniu czy multikontach bo nigdy nic takiego nie było, ale wiem ze bardzo Wam to bliskie. Ja natomiast mam screeny i to niejednego na to jak Seru się przyznaje do kupna flot pod pusz, złomowaniu floty żony, próby kupna surowców czy opis jak kupował surowce na innych uniach tak bym mu je sprzedał.
    Wiec trochę posypcie głowy popiołem, bo wśród tak licznej grupy wrogów do tej pory nie znalazł się nikt z żadnym dowodem, a Wy dalej powielacie bajeczki mając na koncie sporo przewinień.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• wywal tutaj oficjalnie screena zemną ;) że ja w jakikolwiek sposób oszukiwałem lub dostałem kiedykolwiek za cokolwiek bana, że kupiłem surowce bądź cokolwiek nielegalnego zrobiłem :D Mam prawo domniemywać że jest coś nie tak jak Ty masz prawo się bronic kropka.

pozdro ;)

• ja nie napisałem o Tobie, ze oszukiwales tylko o Seru. Ciebie się dotyczył temat fałszu, który mi zarzucasz, lecz do tej pory nie wiem co mnie z Tobą/Wami łączy bym miał być lojalny lub mógłbym być fałszywy, skoro dla mnie zawsze byłeś celem.

Poza tym to Wy tu gęsiego piszecie o oszukiwaniu ale wciąż nikt z was nie przedstawił nic poza oczernianiem

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

Edited once, last by Balboa ().

• Balboa, Ty masz jakiś problem z rozróżnieniem i oceną, kto co pisze? rozumiem mało śpisz, ale jak już chcesz coś pisać to warto pisać jedynie fakty..

1. Nigdy w Twoich reckach nie byłem. Dużo razy próbowałeś, to jest fakt

2. Nigdy nie napisałem o Twoich pushach, kupowaniu kont na push czy surowców od kogoś itd. - bo nie mam dowodów.

Natomiast uważam, że jesteś mocny dopiero wtedy gdy dosiądziesz doładowane konto, np na obecnym Unii..
    pierwsze objawienie i 400k pancy, łatwo się tak lata na każdego..

i jeszcze bardziej konkretnie:

podziel się informacją w jaki to uczciwy sposób dorobiłeś się takiej armii (nie uciekaj od odpowiedzi, o pushach, sruszach i innych bzdetach), przecież nie ma się czego wstydzić :)

i nie musisz się bronić - zastanawiać czy odpisać czy nie - wystarczy odpowiedzieć i uciąć wszystkie domysły :)

• 1. Napisałem ze byliście w moich reckach BĄDŹ próbowałem wam uprzykrzyć życie. Bądź=lub

2. Konto, które grało przeciwko Tobie na Lacercie budowane było przeze mnie od 0, a do samego końca Twej gry na tym uni nie uzywalem paczek.
    to są fakty, natomiast widzę, ze na sile próbujecie zmieniać rzeczywistość rzucając na prawo i lewo co popadnie.
    Roznica jest chociażby taka, ze od roku, xxxset starć nikt nie wskaże nic by udowodnić mi push, handel itp. A ja na dzień dobry mam screena jak Twój sojusznik na Undae pushuje się kontem za 70 zł.(hipokryzja?) Czemu wśród tak licznej grupy wrogów nikt nie potrafi wskazać nic przeciwko mnie poza WSZYSCY WIEDZA, TAK JEST NAPEWNO, WSZYSCY W TOPCE OSZUKUJĄ.
    nie muszę nic przedstawiać Wam, bo na MMORPG jak posklejać daty będziecie widzieli wszystko. Dostałem możliwość pogrania na tym uni i z niej skorzystałem. Jedyne to mogę Cię przeprosić, ze znów od 0 nie wystartowałem przeciwko Tobie/Wam.

Statystyka zniszczonych pokazuje conieco także.

• 1. OK, źle spojrzałem.. utrudniałeś fakt

2. nie pisze o Lacercie, bo do czasu mojej gry tam, była czysta fajna gra między nami

po raz trzeci - żeby to wybrzmiało, bo tu ewidentnie masz problem ze zrozumieniem - nie próbuje CI odwodnić zadnego pushu.. handlu itd.

Kupiłeś napakowane konto i szczycisz sie starciami, gdzie nikt nawet nie ma najmniejszej szansy obrony (nawet w 5)
    i zgrywasz wielkiego gracza na Undae - o tym od samego początku pisze w tym wątku

brak honoru i godności !!

tacy jak Ty czy blues, wypaczają tą grę.. koniec

• Gosciu tobie nic nie mozna udowodnic bo niczym sie nie chwalisz masz tak male grono znajomych ze nawet oni moga nie wiedziec czy uzywasz jakis dodatkow nielegalnych po drugie nikt tu sie nie wypowie przeciwko tobie bo ludzie chca normalnie pograc a nie co chwile uciekac przed paczkarzem ktos sie wypowiadal w watkach zebysmy zagrali normalnie bez anty i tych mozliwych dodatkow ktorych uzywasz bo to jest nie mozliwe siedziec 24h i gdy ktos zapali mony to przypadkiem leca od ciebie skany i to nie wazne o ktorej zapalisz czy to bedzie 2 ,4,6 akurat to sprawdzilem pewnego dnia ;) wiec balbi nie gadaj ze masz cos na kogos bo to nie jest piaskownica zeby sie przepychac tylko pokaz co uzywasz ze konto swieci sie 24h

• Trochę mi zajęło odnalezienie hasła do forum ale do rzeczy.

Balbik nie kupuje kont a je dostaje a dzieje się tak dlatego, że jest w jednej paczce z osobami które zrównały większość Unii od Belindy włącznie za wyjątkiem x1 i x2. Ja i reszta z nas nie wrzucamy st na forum a praktycznie nie ma Unii gdzie któryś z nas nie był top1 w zniszczonych. Nie żebym tutaj nas wychwalał ale Wy nie wiecie nawet, że my gramy. Zmieniamy nicki jak chcemy i kiedy chcemy. Blues odpala urlop jak nas widzi ;) Więc tak... balbik ma kolegów;)

• Twój sojusznik kupując flotę pod złom, zlomujac konto żony na tym samym uni ma honor i godność?

Balbik nie kupuje kont a je dostaje a dzieje się tak dlatego, że jest w jednej paczce z osobami które zrównały większość Unii od Belindy włącznie za wyjątkiem x1 i x2. Ja i reszta z nas nie wrzucamy st na forum a praktycznie nie ma Unii gdzie któryś z nas nie był top1 w zniszczonych. Nie żebym tutaj nas wychwalał ale Wy nie wiecie nawet, że my gramy. Zmieniamy nicki jak chcemy i kiedy chcemy. Blues odpala urlop jak nas widzi ;) Więc tak... balbik ma kolegów;)

Balboa wypowiedz sie na ten temat :D bardzo mnie to interesuje wyzej pisales ze nie masz nic sobie do zarzucenia a tu beng ;) i daj sensowna odpowiedz a nie ze znowu zgubisz watek i bedziesz pisal na kogos innego

Balboa wypowiedz sie na ten temat :D bardzo mnie to interesuje wyzej pisales ze nie masz nic sobie do zarzucenia a tu beng ;) i daj sensowna odpowiedz a nie ze znowu zgubisz watek i bedziesz pisal na kogos innego

ale co mam się wypowiedzieć? Ze konta na Saros i konto na Undae dostałem za darmo i mogę sobie grać i nie musiałem żadnego konta kupić? Ze mam kolegów?
    nie wiem czego nie zrozumiałeś?

• ale się zrobiła dyskusja, o honorze, oszukiwaniu, przyjaźniach i wrogach... xD

chciałem tylko przypomnieć, że to GRA, rozrywka, zabawa... może niektórzy niech zdadzą sobie sprawę, że w tę gre gra kilkaset osób w całej Polsce, nawet wśród społeczności graczy jesteśmy totalną NISZĄ...

Z jakiś powodów utarło się na ogame poniżać graczy którzy są gorsi od nas. Bo niby ktoś kto czasem na 30min musi odejść od kompa bo musi zająć się rodziną czy pracą jest jakoby żałosny... No właśnie nie jest żałosny, jest normalny ... Żałosna jest gra 18h/dobę + wydawanie setek zł a potem pogardzanie ludźmi którzy nie robią tych dwóch rzeczy...

Piszę w tym temacie dlatego, że pan Balboa ma ogromne ego, totalnie go nie znając i nie pisząc do niego dostałem wiadomości od niego o tym świadczące.

Dlatego kolego Balboa może nie byłoby tego całego pisania tyle o Tobie gdybyś był po prostu kulturalnym człowiekiem. Nie uważał się za wybitną osobowość umiejąc klikać w grze przeglądarkowej (to że umiesz, tego nikt nie podważa, włącznie ze mną). Możesz oczywiście sobie powiedzieć, że twój sukces powoduje to że reszta cię krytykuje. No właśnie bycie dobrym w grę to nie sukces... Nie zazdroszczę ci bycia top1 ani nie zazdroszczę tych st-ków... Ja sobie klikam dla przyjemności budowania czegoś.

Do wszystkich graczy "top", tych co są świetni w statystykach: trochę szacunku do wszystkich graczy, jeśli ktoś klika godzinę dziennie i jest top200 to nie znaczy, że jest gorszy - to znaczy że ma tez inne pomysły na życie :)

Ja gram od dawna, często bywałem w czołówce i nie dostaję złomów. Jak kogoś zezłomuję to nie piszę mu głupot, jak to niektórzy mają w zwyczaju. Niestety zauważam że środowisko ogame stało się toksyczne, głownie przez ludzi leczących swoje kompleksy grą... Prawdopodobnie ten post i tak nie dotrze do nich, ale cóż, mogę go napisać i liczyć na cud...

• Lata temu było coś takiego jak pręgież, lądowali tam gracze , którzy nie grali czysto. Każdy mógł zobaczyć za co dany f=gracz dostał karę, czy była to wulgarna wiadomość, czy używanie nielegalnego oprogramowania, itp.Teraz nie ma pręgieża i każdy na swój sposób dorabia sobie za co dany delikwent ma karę.Ale nikt nie lądował na pręgieżu za nie winność .BALBOA, za co dostałeś bany?za kolor oczu?...Na pewno musiałeś coś zrobić skoro dostałeś karę.No chyba że jesteś tym co nigdy nie zgrzeszył i wszyscy są przeciw Tobie./wybraniec ludu/;-)

• Niestety zauważam że środowisko ogame stało się toksyczne, głownie przez ludzi leczących swoje kompleksy grą...

Nie grą, tylko zasobnością portfela.Ja pamietam czasy gdzie na jednym uni grało kilka tysięcy ludzi, a nie było tyle chamstwa co teraz na forum.Kasa i jeszce raz kasa ludziom odbiera to co w ludziach jest dobre.

ale co mam się wypowiedzieć? Ze konta na Saros i konto na Undae dostałem za darmo i mogę sobie grać i nie musiałem żadnego konta kupić? Ze mam kolegów?
    nie wiem czego nie zrozumiałeś?

ja mam pytanie od tego konta, które dostałeś za darmo od kolegów - wiesz może od nich ile kasy wydali, żeby konto od 11.10.2023 do 17.10.2023 z 600pkt podskoczyło na 7mln pkt? Po czym między 17.10 a 23.10.2023 na 63 mln pkt? O skok z 85mln pkt na 134mln pkt między 10.11.2023 a dzisiaj nie musisz pytać, bo rozumiem, że primo już było pod Twoim nickiem, secundo kopalnie, nie wrzucone steki i nanity na bardzo wysokim poziomie robiły robotę.

Ale do brzegu.

Też grałem w ogame'a za tych mistycznych czasów gdy nie było anty (zaryzykuje nawet stwierdzenie, że najwcześniej z piszących w tym wątku), ale co zrobić, anty jest i pomimo tego jednak do tej gry co jakiś czas wracamy no i chyba nie ma co marudzić na tych, którzy za tą kasę grają, bo to też jest metoda, którą tak naprawdę akceptujecie klikając załóż konto.

Tak jak ktoś pisał wyżej - masz skilla Balboa, naprawdę dla mnie jest dziwne, że musisz pomagać sobie kasą i zaczynać na dopakowanych kontach, które dostałeś od kolegów.

A co do wrzucania steków przez paczkomatowe konta - pewnie, że jest niesmak, ciężko na to patrzeć, ale nic tego nie zmieni.

• nie ma pewności że to za anty może być mix anty/pushow patrząc po skokach musieli by wrzucić bardzo dużo kasy, jak dla mnie to oszuści pokroju Mejzy i innych lujów