czy warto już

• Jak kolega wyzej napisal 8 szt za kazdy poziom kopalni, a z geologiem wychodzi 9 szt.

A limit masz 50%

ilosc pelzaczy×0,02(1,5+suma bonusu badan lf z form np+ 10%=0.10)×1,5=wychodzi Ci procent jaki masz

1110 x 0.02 x 1,5 x 1,5= 49,5%

suma kopaln z geologiem

1100 :9 =122,2

bez geologa 1100:8= 137,5

• Jak kolega wyzej napisal 8 szt za kazdy poziom kopalni, a z geologiem wychodzi 9 szt.

nie 9 tylko 8,8 i z geologiem wychodzi dokładnie 125 sumy kopaln, mi wychodzi tak:

50%/1,5/1,5/0,02%=1111,1111

1111/8,8=126

1111/8=139

edit, tego badania ulepszajacego pełzacze to nie rob, spraciłem na nie sporo sury, nie warto - Technologie FŻ T3-1 - eko

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• No faktycznie moj blad :P

A co do tego badania od FZ to w sumie zalezy ile Ci brakuje z tej sumy kopaln do maksa, aczkolwiek jesli chcialbys wrocic na odkrywce potem to badanie sie przyda bo wtedy zjedzie Ci przeladowanie i 50% bonusu z klasy. Ale odblokowanie 3 drzewka w FZ jest po prostu nieoplacalne jak na tak znikome bonusy co daje, jedyny sensowny powod odblokowania tego to jesli grasz flota by wzmocnic pancerniki/niszczarki. Podam przyklad na rocktalach zeby 1 slot t3 odblokowac na 1 planecie majac full t2 trzeba wydac jakie 800-850 mln surki na ulepszenia budynkow.

• Jeszcze jedno zauwazyłem , grając odkrywcą miałem w evetnu odpalony dodatek +2 dodatkowe sloty expedycji, ciekawe dlaczego przechodząc na zbieracza nagle ten dodatek przestał działac.Tak chyba byc nie powinno.Prezent z eventu nie powinien chyba działac tylko na jedną profesję.

• A jeszcze mam pytanie, jest jakiś limit na te pełzacze?Bo na jednej z koloni mi pokazuje 946/1056...więcej nie moge ich postawić?

Czym więcej poziomów kopalń na planecie tym więcej pełzaczy można robić tym samym większe wydobycie. Jak wyżej szczegółowo opisali z limitem i ilością pełzaczy na jeden poziom kopalni.

• Odkrywca ma +2 ekspy więc wyszedłeś na zero

Jeszcze mi sie przypomniała taka oczywistość ale może nie dla każdego, przez przejsciem na zbieracza polecam sobie rozbudowac też fuzyjną 20-23 i co najmniej 20lvl energetycznej bo nagle przechodzi się spory szok enegetyczny z pełzaczami nie wspominajac o poborze od FŻ i wychodzi czasem na to, że trzeba z pełzaczy zrezygnować przez brak energii. Wiadomo, że można stawiac satki po 5-8k ale to od uni i obrony zalezy no i od pozycji, a jak się ma przykladowo 15 to wówczas satki raczej odpadaja.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Odkrywca ma +2 ekspy więc wyszedłeś na zero

Jeszcze mi sie przypomniała taka oczywistość ale może nie dla każdego, przez przejsciem na zbieracza polecam sobie rozbudowac też fuzyjną 20-23 i co najmniej 20lvl energetycznej bo nagle przechodzi się spory szok enegetyczny z pełzaczami nie wspominajac o poborze od FŻ i wychodzi czasem na to, że trzeba z pełzaczy zrezygnować przez brak energii. Wiadomo, że można stawiac satki po 5-8k ale to od uni i obrony zalezy no i od pozycji, a jak się ma przykladowo 15 to wówczas satki raczej odpadaja.

No z ta fuzyjna to troche przesadziłeś, zeby uciagnac pelzacze + kopalnie to by musial wbic z 21-22 energetyczna + fuzje 23. Ja polecam zrobic budynek z rock tali Komory zaklocen na poczatek, no i to nieuzyteczne badanie na pelzacze jest tez jakims wyjscie bo sporo obniza koszty energi a jest dosc tanie w ulepszaniu, jak masz odblokowane formy az tak mocno bo odblokowac specjalnie to sie nie oplaci

plik-69MWNHP3PP

Zobacz to jest energia wytwarzana przy 19lv energetycznej, on bedzie potrzebowac jakies 120-130k energii. Wiec jakos to wyjdzie 20 energetyczna i fuzja 23, koszty sam sobie w infinity moze policzyc. 3k satek + komory zaklocen powwiedzzmy z 15-20lv czy Twoja opcja.

• Sposób produkcji energii dzieli graczy od lat, każdy ma swoje racje i doświadczenia, tak jak w polityce, jedna strona medalu jest krucha i niepewna, druga pewniejsza, ale kradnie, a trzecia może i stabilna i nie kradnie, ale jest niewydajna i marnuje tylko miejsce.

Elektryzujące wybory: Ankiety, wykresy