FUZJA - Quadrantids, Perseusz, Mathilde

• Witam,

tak jak w temacie, wpadł mi fajny pomysł jak ożywić tą grę. Na Perseusz pustynia i na reszcie pewnie podobnie. X/

Myślę, że ta fuzja uatrakcyjniła by grę wszystkim grającym. Prędkości do ustalenia, prędkość flot bojowych nawet x2 by mogła być.

Patrzyłem ranking poszczególnych uni i patrząc po punktach graczy na poszczególnych serwerach myślę, że to ma sens.

Oczywiście to jest tylko propozycja. Fajnie by było jakby był duży odzew i może ktoś ma jeszcze ciekawszy pomysł. ;)

Quadrantids

1 1   Tyski [SHGV8] 2 257 679 504
    2 2   Hellcat [SHGV8] 1 630 428 828
    3 3   Furio [SHGV8] 1 189 181 735
    4 4   Captain Galaxy [E-F] 551 763 262
    5 5   S1mple [MAG] 407 217 699

Perseusz

1 1   YODA [No Mercy] 3 152 156 786
    2 2   Magnat [GAW] 1 665 968 122
    3 3   Profesor [GAW] 883 330 313
    4 4   Esras [Frenchy] 849 164 059
    5 5   Witu [CHAM] 646 564 798

Mathilde

1 1   FeVeR [Nyga] 1 408 120 192
    2 2   PrzejscieDlaPieszych [DUST] 947 225 854
    3 3   yoda [Nyga] 873 453 948
    4 4   StaryPies [DUST] 630 930 878
    5 5   GnitO [Niggest] 365 894 068
  • Szczerze - większej głupoty dawno nie czytałem chyba ze chcesz zrobić fuzję tylko tych wałów i przekrętów z tych topek które pokazałeś. Bo jak jeszcze na quadra jest spoko, tak te pozostałe twory z topek to jeden wielki przekręt i wałek :D Zabrac ich i niech się tłuka na osobnym - spoko. Natomiast cała reszta i tak wyjdzie w praniu , jakieś UF pewnie będzie kiedyś ale na to wpływ ma GF a nie pomysły graczy. Prędzej czy później znowu zrobia fuzje serwerów i nie trzeba do tego pisać pomysłów, bo to niemce decydują nie gracze.

• Szczerze - większej głupoty dawno nie czytałem chyba ze chcesz zrobić fuzję tylko tych wałów i przekrętów z tych topek które pokazałeś. Bo jak jeszcze na quadra jest spoko, tak te pozostałe twory z topek to jeden wielki przekręt i wałek :D Zabrac ich i niech się tłuka na osobnym - spoko. Natomiast cała reszta i tak wyjdzie w praniu , jakieś UF pewnie będzie kiedyś ale na to wpływ ma GF a nie pomysły graczy. Prędzej czy później znowu zrobia fuzje serwerów i nie trzeba do tego pisać pomysłów, bo to niemce decydują nie gracze.

Przekrętów i topek? Haha rozbawiłeś mnie nieźle :D

Rozwiń tą myśl , bo mnie zaciekawiłeś strasznie jakie masz na to argumenty xD

Ja gram na Perseusz i jak widzisz nie obawiam się gry z większą ilością graczy.

Nick pasuje do Ciebie, bo tylko uciekasz przed złomami :)

To jest luźna propozycja, a co oni z tym zrobią ich sprawa.

Nowe uni mogą otwierać co miesiąc, a fuzje raz na pół roku, rok już nie można ? Najlepiej ją zrobić jak większość już oleje te serwery, bo będą nie atrakcyjne do grania.

• A na czym ta gra polega tobie się wydaje ?? Na czekaniu na złoma czy na niedopuszczaniu do niego ?? :D Ty chyba myslisz ze każdy przed toba będzie nogi rozkładał jak prostytutka w domu uciech i wołał "Wleć czekam" - ja już doskonale wiem na jakim serwie ty grasz i doskonale wiem co się tam odjaniepawla :D Doskonale wiem kto na jakim koncie z topek siedzi i doskonale wiem jakie wały tam odchodzą i odchodziły :D Urwałeś się z jakiejś palmy i kokos upadł ci na główkę.

Już pominę fakt że pokazałeś serwery gdzie gra jedna i ta sama osoba na kilku kontach / jedne i te same osoby na kilku kontach :D Chłopie weź ty wyjdź z tego kokonu i nie pajacuj. O uni fussion decydują niemcy i to jest coś co i tak bedzie, ale nie ty bedziesz decydował jakie unii będą brały w niej udział :D

• A na czym ta gra polega tobie się wydaje ?? Na czekaniu na złoma czy na niedopuszczaniu do niego ?? :D Ty chyba myslisz ze każdy przed toba będzie nogi rozkładał jak prostytutka w domu uciech i wołał "Wleć czekam" - ja już doskonale wiem na jakim serwie ty grasz i doskonale wiem co się tam odjaniepawla :D Doskonale wiem kto na jakim koncie z topek siedzi i doskonale wiem jakie wały tam odchodzą i odchodziły :D Urwałeś się z jakiejś palmy i kokos upadł ci na główkę.

Już pominę fakt że pokazałeś serwery gdzie gra jedna i ta sama osoba na kilku kontach / jedne i te same osoby na kilku kontach :D Chłopie weź ty wyjdź z tego kokonu i nie pajacuj. O uni fussion decydują niemcy i to jest coś co i tak bedzie, ale nie ty bedziesz decydował jakie unii będą brały w niej udział :D

Na głowe to Ty chyba upadłeś xD Po to jest ten dział, ale Ty jak widać masz problemy z czytaniem i nie rozumiesz co to znaczy ,, Pomysły i Propozycje ''. Tobie nie musi się to podobać i w sumie mnie mało obchodzi Twoje zdanie, bo i tak ktoś inny o tym decyduje. Co tu się dzieje też wiem i niczym nie błysnąłeś Sherlocku :)
    Najlepiej to sobie graj gdzie tam grasz, bo nawet nie wiem, klep to nudne eko i broń się xD Jak umiesz logicznie myśleć, to wiesz, że 2 konta po fuzji to nie problem, swojej babce oddasz i będziecie razem klepać kopalnie ;)

PS. zawsze można jedno oddać - wiem ciężko się domyśleć niektórym ;) Niby taki bystry, ale jednak tak średnio bym powiedział :beaten:

• Odnośnie łączenia uniwersów, to pomysły graczy nie są nam obojętne i je też bierzemy pod uwagę, ale niestety tak jak napisał Pogromca Cygana to końcowe decyzje o datach fuzji jak i połączonych uniwersach zawsze podejmuje firma. Mimo wszystko dzięki za poświęcony czas na przedstawienie propozycji własnej zabujca6 :)

• A ja bym poszedł o krok dalej i stworzył 3 uniwersa ze speedem x1 x2 x3 i dał możliwość skopiowania konta, na które komu pasuje tak jak to było z serwerem testowym, a jeśli ktoś by nie wybrał uni po miesiącu to przydzielić go do któregoś losowo.

• Kopiowanie na testowy ok, ale na normalne uni, dobre :trollface:... i może jeszcze w rankingu world to uwzględniac? Może jeszcze niech to będzie uni z aktywnym rynkiem?

Już widze jak się gra przeciwko armi klonów, dowodzonej przez tajemniczego gościa w kapturze, a takich akcji na Alfie troche było, choć tam z tego jedyny pożytek to farmy. Ale jakby zrobić też uniwersum testowe Omega, gdzie mozliwość atakowania jest włączona to starcia takich armii byłyby ciekawe, choć pewnie nikogo by nie obchodziły.

Niech już lepiej cofną te głupie zmiany ze cmentarza...

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Kopiowanie na testowy ok, ale na normalne uni, dobre :trollface:... i może jeszcze w rankingu world to uwzględniac? Może jeszcze niech to będzie uni z aktywnym rynkiem?

Już widze jak się gra przeciwko armi klonów, dowodzonej przez tajemniczego gościa w kapturze, a takich akcji na Alfie troche było, choć tam z tego jedyny pożytek to farmy. Ale jakby zrobić też uniwersum testowe Omega, gdzie mozliwość atakowania jest włączona to starcia takich armii byłyby ciekawe, choć pewnie nikogo by nie obchodziły.

Niech już lepiej cofną te głupie zmiany ze cmentarza...

No może źle się wyraziłem, nie tyle skopiowania co przeniesienia. Nie licząc nowych uni to każde uni ma aktywnych z 30-50 graczy, to lepiej zrobić 3 konkretne uni z różnym speedem jak grać na pustkowiu i wchodzić klikać tylko budynki :evil:

• dał możliwość skopiowania konta, na które komu pasuje tak jak to było z serwerem testowym

No może źle się wyraziłem, nie tyle skopiowania co przeniesienia

To jest już zupełnie nowy pomysł... faktycznie lepszy.

Ja już wcześniej wspominałem, że powinno być w ustawieniach obok kasacji konta opcja ,,uśmiercenia konta,,, czyli natychmiastowej migracji na cmentarz czyli np po 3 dniach od jego aktywcji. W roku można by go użyć np 3 razy żeby wielu krętactw nie było, choć to ryzyko jest zawsze...

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Haloo Haloo chyba speedy nie te Juno jest x1 i tez bysmy sie dolaczyli :)

Może być i Juno;)

Tak daleko to nie patrzyłem, ale jest tak samo podobne jak te co wymieniłem. Jestem za, tylko to nasza wizja i żeby coś z tym naprawdę zrobili ;)

Podpinam się pod postem, bo u nas na Juno fuzja by się przydała też, ale z GF nigdy nic nie wiadomo poza tym, że kasa musi się zgadzać :saint:

Jednak fajnie, że ktoś wyszedł z jakąś propozycją :piwko:

• Fuzje pewnie będą potrzebne i pewnie się pojawią. Aleee... no jednak na uni z flotami x1 ludzie celowo się czesto rejestrują dla tych flot x1. Inne paramtery myśle do uzgodnienia, ale to x1 jest na tyle co rozmawiałem często istotnym elementem wyboru uni.
    Myślę, że typowo eko uni powinny jednak być łączone razem i mam nadzieje z GF też w ten sposób rozumuje. Ew. warianty do wyboru, gdzie można albo pozostać na typowo eko uni, albo się przenieść gdzieś gdzie floty latają szybciej jak komuś sie znudziło grać x1. Sam chętnie fuzje Juno i Perseusza bym chciał zobaczyć.
    Natomiast jak popatrzeć po wczesniejszych fuzjach to raczej za bardzo parametry sie nie zmieniają i też za dużego wyboru nie ma.

dał możliwość skopiowania konta, na które komu pasuje tak jak to było z serwerem testowym

No może źle się wyraziłem, nie tyle skopiowania co przeniesienia

To jest już zupełnie nowy pomysł... faktycznie lepszy.

Ja już wcześniej wspominałem, że powinno być w ustawieniach obok kasacji konta opcja ,,uśmiercenia konta,,, czyli natychmiastowej migracji na cmentarz czyli np po 3 dniach od jego aktywcji. W roku można by go użyć np 3 razy żeby wielu krętactw nie było, choć to ryzyko jest zawsze...

Też popieram, z jakąś ochroną na kilka miesięcy pierwszych dla nowych uni, zeby tam sie nie dało migrować kont. Ale no faktycznie czekanie na trafienie na cmentarz jest złe. Już niech nawet za anty zrobią to "uśmiercanie konta", bo za darmo to może nie być motywacji dla twórców.

PS: Też mam poczucie, że czekanie aż uni umrze i wtedy robienie fuzji jest nie najlepszą strategią, w grze w której wiele osób gra bo inni ludzie/znajomi grają. Gdyby nie sojusz to pewnie bym dawno skonczył. Wiec jak uni umiera, ludzie znikają. To to jest jak lawina jeśli nie daje sie zapełnić braków na martwych discordach czy innych chatach.

• Normalnie powiedziałbym że pomysł super, bo gra na uni, na którym poluje na ciebie jeden gracz robi się nudna. A jak pójdzie na urlop lub nie zrobi skana z rana to robi się smutno że nawet on o mnie nie pamięta...

Ale biorąc pod uwagę doświadczenia z poprzedniej fuzji gdzie z Halley trafiłem na Rosalind... no coś chyba wolałbym zostać ostatnim graczem na uni.

Podsumowując pomysł spoko, jednak raczej nie realny bo wytyczne jak łączyć uni przyjdą z góry i będziemy płakać za starym układem...

• Unifusion to dobry pomysl, ale ja to widze troche inaczej. Uni ze speed 1x powinny byc laczone razem. Czyli Juno z Perseus i chyba Lacerta. Nie wyobrazam sobie laczenia speeduni ze zwyklymi i drastyczne zmiany parametrow. Niemcy juz wszystkich przyzwyczaily, ze wiedza wszystko najlepiej i beda ludzi uszczesliwiac na sile.

• Pomysł łączenia jak najbardziej trafiony, natomiast tak jak kilka osób powyżej pisało, x1 powinno być tylko z x1 łączone, nie po to wybieraliśmy tego typu speed do gry, Natomiast za sam pomysł zabujca6 piątka bo naprawdę fajnie że się z tym wychyliłeś.

• Pomysł łączenia jak najbardziej trafiony, natomiast tak jak kilka osób powyżej pisało, x1 powinno być tylko z x1 łączone, nie po to wybieraliśmy tego typu speed do gry, Natomiast za sam pomysł zabujca6 piątka bo naprawdę fajnie że się z tym wychyliłeś.

Niestety ze względu na to, że serwery wychodzą różne to praktycznie nie ma szans połączyć trzech uni, które będą miały speed x1... Z czegoś przy fuzji trzeba zrezygnować albo nie przechodzić na uni łączone tylko odczekać miesiąc i cmentarza przejść gdzie się chce :P