Czas badań krótszy o 25% (31.08-02.09.2023) nie działa

• Wyraźnie jest napisane

"Każde badanie rozpoczęte w dniach 31.08-02.09.2023 zakończy się 25% szybciej!"

Event trwa od północy do północy, więc zakończył się 02.09 o północy, bo gdyby trwał również przez cały dzisiejszy dzień byłoby napisane do 03.09.2023. Tylko wtedy pewnie byś jutro napisał, że jest 03.09, a event nie działa :D.

Pozdro ^ ^

• Każde badanie rozpoczęte w dniach 31.08-02.09.2023

Jak widzisz daty oddzielone są myślnikiem więc event trwa od .... - do ... i każde badanie rozpoczęte od 31.08 do 02.09 będzie objęte tym bonusem.

Tutaj od 31.08 do 02.09 bez 02.09 włącznie, bo wtedy byłoby napisane w dniach 31.08 - 03.09.

Więc skoro mamy napisane od 31.08 do 02.09 gdzie 02.09 zaczyna się od godziny 00:00 zatem od tej godziny event już nie powinien działać. Uff ^ ^

• Ok, rozumiem, aczkolwiek mam wrażenie że jest tu pewna niekonsekwencja w zapisach pomiędzy różnymi eventami z takim samym zakresem.

Przykład z eventem na relokację planety (było dostępne dwa dni, jest też zapis w licznie mnogiej DNI, czyli minimum dwa dni)

"przez kolejne dni tj. 30-31.08.2023 (od 00:01 do 23:59) będzie dostępna promocja, która umożliwi Wam dokonanie przeniesienia planety z 50% zniżką!"

na event z czasem badania:

"Każde badanie rozpoczęte w dniach 31.08-02.09.2023 zakończy się 25% szybciej!"

w takim razie, skoro oba mają zakres dwóch dni, to dlaczego nie zostało napisane w obu przypadkach w tej samej formie?

Tj. dla relokacji napisać "w dniach 30.08-01.09" lub dla skrócenia czasu badania napisać "przez kolejne dni tj. 31.08-01.09 (od 00:00 do 23:59)"

• Kolejny przykład:

w dniach 28-29.08.2023 koszt przedmiotów w całym Shopie zostanie zmniejszony o 15% Antymaterii!

Oferta trwa od północy do północy.

Czyli raz piszemy tak, raz inaczej. Jednym razem "od północy do północy" oznacza północ zaczynającą dzień a drugi raz kończącą. Gratulacje za znajomość zasad pisowni języka polskiego i wprowadzanie w błąd graczy.

• Poprostu był błąd w datach. Zawsze jest podawane włącznie czyli według tytułu powinno jeszcze trwać. Tutaj wydaje mi się, ze chodziło o to, że od północy do północy ale nie 24 tylko 48h :) Idąc tym tokiem rozumowania co styrta dziś promka na anty by trwała od 18 do 24 czyli 6h a wiadomo, że będzie do północy z niedzieli na poniedziałek.

• Evet powinien zakończyć się dziś o północy. A nie wczoraj. Ktoś po prostu się zakręcił.

A niektórzy powinni wrócić do szkoły :D :D bo jeśli stwierdzenie "do 2.09" oznacza dla was piątek ( 1.09 ) o północy to powodzenia w dalszym życiu :D

• Jeżeli event trwa jeden dzień, to po co wprowadzać zakresy dat? Wpiszmy po prostu "event trwa w dniu 01.09 (od 00:00 do 23:59:59)" - nie ma wtedy żadnych wątpliwości

Przykład ze zmianą klasy:

"01.09.2023 w godzinach od 00:00 do 23:59, będziecie mogli skorzystać z 20% zniżki na zakup przedmiotów do zmiany klasy!"

Logicznie, jeżeli pracujesz 5 dni w tygodniu (weekendy masz wolne), to pracujesz od poniedziałku do piątku czy do soboty?

Wg pierwotnego opisu wychodzi na to że do soboty - bo w soboty przecież nie chodzę do pracy 8o

• Co gorsza kolega Styrtasiępali świętuje północ sylwestrową... 1 Stycznia:trollface:

Myślę że nie ma się już co znęcać, po prostu rąbnęli się albo w evencie albo w ogłoszeniu i brakło odwagi żeby się przyznać więc powstają takie fikołki logiczne.

• północ sylwestrową... 1 Stycznia :trollface:

Północ sylwestrowa 00:00 jest w styczniu, ale fakt, jestem prawie pewien wczesniej przedział z kreską był domkniety czyli do 23:59, a nie 00:00 dnia następnego, więc zmienili zapis lub się rąbneli, pewnie to 2.

Poza tym eventy róznie się kończą - anty 9x trafia się do 3:00 kolejnego dnia, a zaczyna 3h po północy, gdy jest napisane inaczej.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Sylwester świętujemy 31 Grudnia, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego 99% społeczeństwa rozumie północ 31 grudnia jako przejście w nowy rok a nie początek 31 grudnia. Tak samo jak (prawie) nikt nie powie że sylwestra obchodzi o północy 1 Stycznia:D

Właśnie ze względu na problematykę tego że "północ" może być rozumiana dwojako w języku polskim przyjęło się że północ danego dnia to godzina jego zakończenia czyli 24:00, jeśli chcemy określić początek dnia to mówimy o godzinie 0:00.

Więc pomimo tego że 24:00 31 grudnia i 00:00 1 Stycznia to ta sama godzina to określenie północ zwyczajowo dotyczy godziny 24:00 czyli końca dnia.

Serio, o czym my dyskutujemyxD

• Ogłoszono event zgodnie z informacją jaką dostaliśmy. Podejrzewam machnięcie się czyjeś z datami. Dopytuje właśnie i jak będę coś wiedział, to dam znać.

Fajnie że człowiek kolejkę badań ustawił - no ale to nic mały chochlik się tylko wkradł. Reasumując po prostu błąd serwera i nie przeliczyło zmiany daty tak jak innych rzeczy :trollface::trollface:.

• "Każde badanie rozpoczęte w dniach 31.08-02.09.2023 zakończy się 25% szybciej!" - powiedziane jest jasno kazde badanie rozpoczete w dniach 31.08, 01.09, 02.09 zakonczy sie 25% szybciej. Jesli, ktos to rozumie inaczej to ma coś z trybami w falandze. Zrobili byka przy tlumaczeniu i tyle, zdarza sie, aczkolwiek popsuli mi plany.

• sprawdzilem na niemieckiej wersji. Powinien byc aktywny.

Od czwartku 00:01 do soboty 23:59. Czyli blad w konfiguracji eventu...

Liebe Spielerinnen und Spieler,

von Donnerstag, dem 31.08.2023 bis Samstag, dem 02.09.2023 (Do 00:01 Uhr bis Sa 23:59 Uhr Serverzeit) veranstalten wir ein Forschungsevent.

Sämtliche Forschungen, die während dieser Zeit gestartet werden, sind in ihrer Dauer um 25% verkürzt.

Der Bonus des aktivierten Technokraten wird ebenfalls gewährt.

Bitte beachtet: Forschungen, die vor dem Event gestartet wurden, sind von diesem Bonus NICHT betroffen.

• Czyli kto jest odpowiedzialny za kliknięcie w PL przycisku "koniec"?

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO