Nie wiem gdzie to wpisać, więc wpiszę to tu
mało wpadło u mnie.
a u Was?
Narvi 141 ekspedycji: 32k anty
Earth 152 ekspedycje: 34k anty
Nie wiem gdzie to wpisać, więc wpiszę to tu
mało wpadło u mnie.
a u Was?
Narvi 141 ekspedycji: 32k anty
Earth 152 ekspedycje: 34k anty
U mnie to samo, +33k anty, a eksp na prawdę sporo, 13 na falę więc liczę że spokojnie z 300 mogłem machnąć. Bida z nędzą. Jednego dnia nie wzmacniającego zestawu anty przywiezionej, wymowne jest to, że gdy nie ma zdarzenia, to potrafi anty wpadać po kilka razy na falę. GF robi nas w.... balona :buntownicy:
Nikt wam nie powiedział że jak uruchamiają event "na x razy więcej anty z expa " to jednocześnie GF zmniejsza częstotliwość występowania anty z expa ?? Nie dadzą wam od tak za darmo za dużo bo paczki by się obsrały ze złości że oni kupują a jakiś plebs za darmo dostaje Nie jeden raz w normalne dni bez eventu dostajesz więcej razy antymaterie z expedycji niż przez cały czas trwania eventu
Ogólnie od którejś aktualizacji "Jakieś tam zmiany w backendzie" czyli - podnoszą wersję a i tak nikt nie wie w czym mieszają - namieszali z expami i to zdrowo. Są tak "przekręcone" że szkoda gadać.
Kiedyś było 9x więcej i 9x częściej...
Przestańcie już z tą antymaterią paczkomaty
Nikt wam nie powiedział że jak uruchamiają event "na x razy więcej anty z expa " to jednocześnie GF zmniejsza częstotliwość występowania anty z expa ?? Nie dadzą wam od tak za darmo za dużo bo paczki by się obsrały ze złości że oni kupują a jakiś plebs za darmo dostaje Nie jeden raz w normalne dni bez eventu dostajesz więcej razy antymaterie z expedycji niż przez cały czas trwania eventu
Ogólnie od którejś aktualizacji "Jakieś tam zmiany w backendzie" czyli - podnoszą wersję a i tak nikt nie wie w czym mieszają - namieszali z expami i to zdrowo. Są tak "przekręcone" że szkoda gadać.
Jasne że trafiało się rzadziej niż poza eventem, ale te 100k można było wyciągnąć żeby kupić jakieś dodatkowe ekspy za to. Ale 33k za całe 3 dni eventu? I widzę że kolega który założył temat "zarobił" dokładnie te same ilości co ja Jak mają odwalać taką grandę, to niech całkiem ten event zlikwidują.
Widzę te same obserwacje Panowie, z ręką na sercu 11k anty w tym evencie gdzie przy tej samej częstotliwość /z naszych obserwacji sojuszowych rok temu, mniej więcej od czasu wprowadzenia FZ na u68/ podczas takich 3 dni 100k+ wpadało na zwieraczu bez dodatkowych expów, akurat żeby geologa zapuścić na 3 miechy za free, aktualnie? dajcie spokój
Cichy nerf jak nic i to się potwierdza, swoją drogą pamiętajcie złote PZ w galaktyce? wspomnień czar dla f2p.
Widzę te same obserwacje Panowie, z ręką na sercu 11k anty w tym evencie gdzie przy tej samej częstotliwość /z naszych obserwacji sojuszowych rok temu, mniej więcej od czasu wprowadzenia FZ na u68/ podczas takich 3 dni 100k+ wpadało na zwieraczu bez dodatkowych expów, akurat żeby geologa zapuścić na 3 miechy za free, aktualnie? dajcie spokój
Cichy nerf jak nic i to się potwierdza, swoją drogą pamiętajcie złote PZ w galaktyce? wspomnień czar dla f2p.
Tu dużo takich "cichych nerfów" które wyłapujesz dopiero w trakcie. Co do anty - ustalili pewnie odgórnie limit którego nie da się przekroczyć, albo dla pewnych grup jest nei do przekroczenia. Tak jak piszecie wszyscy - 30 góra 50k anty obecnie to jest maximum dla f2p i tez z mojego kręgu jeszcze grających wszyscy jednoznacznie to potwierdzają. Tak samo ponoc zrobili z surowcami, bo sporo osób ma pewne obawy. Na przestrzeni kilku miesięcy chyba wprowadzili jakieś limity. Aczkolwiek to obserwacje graczy - po swoich wyprawach więc... Jeśli nie zbierze się pewnej ilości danych i nie przeanalizuje... Ciężko w przypadku surowców jednoznacznie to stwierdzić. Anty natomiast to jeden wielki przekręt.
Na Perseusie raczej w normie. 100k przez 3 dni. Lotów ok. 250 w tym czasie.
Polecam grę bez antymaterii. Wtedy człowiek się nie przejmuje tym ile tego badziewia z ekspów wyleci.
Eventu zapomnieli wyłączyć i dzisiaj sypie zdecydowanie więcej anty jak przez oficjalne 3 dni eventu... Przez 3 dni 45k anty, a dzisiaj od rana już 53k
Pogromca Cygana mądrze napisane, statystyki większej ilości graczy kluczem do rozwiązania zagadki i tu rzeczywiście póki nie ma oficjalnego info wszystko można 'usprawiedliwić' przypadkiem zwanym zwykłym RNG w gierce przeglądarkowej. I takie głosy ponownie potwierdzają, że coś jednak jest na rzeczy.
A czy czasem średnia anty to nie coś pomiędzy 7-8%? Patrzę na sumę anty 32k to pewnie koło 10 trafień na 140 lotów będzie ok. 7%. U siebie nie sprawdzałem, bo nie latam na eksp, gdziś było napisane że 9-10% więc może macie racje i zmnieszono szanse, a może duża ilość wylatanych ekspów jakoś wpływa na to, że więcej jest tych pustych, w wielu poradnikach tak pisze.
a może duża ilość wylatanych ekspów jakoś wpływa na to, że więcej jest tych pustych, w wielu poradnikach tak pisze.
raczej średnio
bo ja latam tylko na eventach z anty i też zdobyłam po mniej więcej 35k anty na każdym koncie....
Ciekawa teoria odnośnie zmniejszenia szansy na antymaterię podczas eventu. Podstawy wydają się logiczne bo względna hojność GF, jak dobrze wiemy, różnie się objawia.
Zapisuję wyniki ekspedycji od dawna, ale wciąż nie miałem czasu na ich przeanalizowanie (zrobienie programu), więc kompleksowej analizy nie pokażę. Tymczasem na szybko zrobiłem porównanie wyników podczas 3 dni eventu z trzema dniami poprzedzającymi i możliwe, że coś jest na rzeczy:
● Event: (52 389 anty); 15/204=7.35%
● Normal: (8 885 anty); 24/218=11%
Oczywiście danych jest za mało, by stwierdzić poprawność teorii, ale będę miał na uwadze fakt, aby oddzielnie zbadać szansę w okresie między eventami i w trakcie 9x.
14 slotów 36k anty
9slotów 39k anty
6 slotów 32k anty
na jednym koncie wykupiłem dodatkowe sloty w końcu się to wróci