Wersja 8.X - dyskusje

• Dzięki Ruda w ten sposób :thumbup:to wychodzi, że zmiana na plus i to spory

Sam się śmieje z tego pytania ale jak widzę jakieś zmiany odnośnie handlu, anty i tym podobnych cudów człowiek od razu zakłada najczarniejszy scenariusz.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Event anty 9x

Tym razem 200 ekspedycji - 57k anty

https://prnt.sc/3BwjHp85iG3m

Jedna ekspedycja natrafiła na tego "przedstawiciela handlowego obcych"

Kurs metalu u handlarza wzrósł z 2.75 na 3

Zawsze to jakiś dodatkowy zysk przy następnej wymianie

• mam nadzieje ze koszt handlarza nie wzrosnie :>

Edit: ok cena taka sama ale za zmiane handlarza czy zmiane przelicznika pobiera anty ponownie. Wiec jest tak jak bylo, czyli nic w tej kwestii sie nie zmienilo. Kazdorazowo pobiera anty. Wiec albo cos nie dziala albo Ruda Zle tlumaczysz albo ja nie rozumiem Twojego postu? I tak, sprawdzalam to na testowym serwerze

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Edited once, last by Avinashi ().

• Napisalas ze "Po zmianie, anty będzie pobierana przy wymianie surowców. Nie będziemy musieli płacić za ponownie przywołanego Handlarza"

wiec jak w koncu? Lopatologicznie poprosze

bo kupujac handlarza place 3500 anty. Wymieniam surowce i zeby znow wymienic to kupuje kolejnego handlarza za ktorego place podczas przywolywania go. O jakiej platnosci wiec mowisz przy wymianie surowcow? Jaka tu nastapila zmiana wytlumacz? Bo wg mnie nic sie nie zmienilo... albo, jak mowilam, nie rozumiem i nie wiem gdzie szukac..

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• A tu nie chodzi o to, że bez wydawania kolejnego anty można zmienić surowiec który zamierzamy wymienić?

No właśnie też to w ten sposób zrozumiałem.

OK

Ja poczatkowo rowniez tak zrozumialam, ale.... logujac sie na testowa unie i kupujac handlarza metalu a nastepnie zmieniajac go na handlarza krysztalu bez wymiany surowcow znowu pobralo anty. Stwierdzilam ze cos zle zrozumialam i sprobowalam zmienic przelicznik i tez anty pobralo. W tym momencie zglupiapam i napisqpqm ppst ze handlarz na testowej uni dziala tak jak do tej pory i ze albo ja nie rozumiem albo Ruda zle tlumaczy, ale jak widac po prostu zmiana nie zadzialala ot tyle.

PS. Ruda A czy jak mam handlarza z ekspedycji to dzialac bedzie tak samo ze moge bez wydawania anty zmienic surowiec ktory chce wymieniac? W koncu to by bylo tak jakbym za niego zaplacila przywolujac go. On po prosu musi byc dostepny? I drugie pytanie. Czy mozna sobie zmieniac tego handlarza do woli dopoki nie wymienie surowca?

pnZMuihsj

S. King

• Ruda to jak to w końcu działa? I czy w ogóle działa? Bo mam teraz handlarza na kryształ (znaleziony na ekspach) - średnio mi na nim zależy i wolałbym dex lub metal. Czy można to przemienić bez kosztów anty? Na ten moment nic nie mogę kliknąć (zmiana surowca).

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Sam jak pisałem wcześniej śmiałem się z tego pytania bo czytałem parę razy i mówię przecież to żadna różnica a tu się okazuje, że jeśli właśnie taki jest zamysł tej zmiany - dla przykładu randomowy handlarz który nam wpadnie z expów dajmy na to właśnie kryształu możemy sobie zmienić na metal lub deuter czy kupiliśmy wcześniej za anty i zmieniliśmy zdanie pozwoli oszczędzić antymaterie to tylko się cieszyć.

Poczekajmy w takim razie na finalne wprowadzenie tej opcji w życie i zobaczymy jak to wygląda w praniu.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Ruda to jak to w końcu działa? I czy w ogóle działa? Bo mam teraz handlarza na kryształ (znaleziony na ekspach) - średnio mi na nim zależy i wolałbym dex lub metal. Czy można to przemienić bez kosztów anty? Na ten moment nic nie mogę kliknąć (zmiana surowca).

bo na ten moment to jest wprowadzone na serwery testowe, ALE NIE działa to tam nawet :P

pnZMuihsj

S. King

bo na ten moment to jest wprowadzone na serwery testowe, ALE NIE działa to tam nawet :P

Mój błąd, nie doczytałem że to na PTSie.

• Powstały różne interpretacje zapisu, które stworzyły lekkie zamieszenie.
    Otrzymałam ostateczne wyjaśnienie związane ze zmianą, które nieco różni się od tego które dostałam w piątek.

"Funkcję wymiany surowców zmieniono w następujący sposób: użycie tej funkcji za pomocą przycisku "Przywołaj handlarza" nadal zużywa AM, ale teraz handlarz pozostaje do pomyślnego ukończenia transakcji lub wyboru innego surowca."

Zmiana zapobiega utracie wykupionego handlarza, gdy okaże się, że mamy pełne magazyny.

Wersja 8.7.0 zapobiega takim sytuacjom i nie pozwala graczom dokończyć handlu surowcami, jeśli warunki nie zostaną spełnione, dzięki temu Handlarz pozostaje aktywny i nie odejmuje Antymaterii.

• Aha, fajnie... tyle, że teraz to już w ogóle nic nie czaję :beaten:

Bo przecież teraz też handlarz zostaje do "pomyślnego ukończenia transakcji lub wyboru innego surowca" ...

pnZMuihsj

S. King

• Aha, fajnie... tyle, że teraz to już w ogóle nic nie czaję :beaten:

Bo przecież teraz też handlarz zostaje do "pomyślnego ukończenia transakcji lub wyboru innego surowca" ...

Czyli nic się nie zmienia, poprawia to tylko błąd w którym mając pełne magazyny próbowałaś wymienić surowce, nie dało się - bo magazyny pełne, a handlarz znikał. Tak przynajmniej mi się wnioskuje czytając te nowe zasady...

• co z tym banerem reklamowym w wersji mobilnej mam zrobić?

Jakieś rady?

Dzisiaj o 13 wchodzi aktualizacja gry która ma rozwiązać ten problem

Tak odnośnie tej aktualizacji - o której jednak ma wejść? bo już po 13 a dalej mamy 8.6.0. :P

Ruda wiemy coś więcej?

Chyba właśnie miała miejsce, bo nastąpiło wylogowanie.