Moze liczy sie sklad floty ? Np nie wysylac 1 pionka + 1000 dt zeby surki nie trafiac (i zmniejszac szanse anty tym samym) tylko 1 pionka samego ?
Wersja 8.X - dyskusje
- ciap
- Closed
-
-
U mnie skład floty ekspedycyjnej (z racji na klasę) jest niezmienny i prosty:
1 Niszczarka
1 Sonda
1-10 Pionków
500-1000 DT
Raczej wszystkie poprzednie eventy działały u mnie "poprawnie", a przynajmniej widziałem różnicę na plus w ilości znajdowanych przedmiotów czy częstotliwości przywożonej anty
Zobaczymy jak będzie teraz bo pierwszy raz odpaliłem boostery ekspów
Oczywiście każda ekspedycja lata w innym układzie dla maksymalizacji szans na pozytywny wynik
-
Z tymi innymi układami to ponoc sciema - było gdzies na forum pisane o tym. Ja wale wszystko na jeden ten sam koord.
-
Z tymi innymi układami to ponoc sciema - było gdzies na forum pisane o tym. Ja wale wszystko na jeden ten sam koord.
Coś w tym musi być tak jak Muniek pisze, bo ja cały czas puszczałem expy z jednej kolonii (na jedna falę między 7 a 10 ekspedycji), a teraz puszczam na 1 falę 11 ekspedycji i każda z innej kolonii. Jak mam być szczery to nie widzę różnicy w zyskach, czy powodzeniach pomiędzy tym jak latały na jedne kordy, a teraz. Więc to chyba faktycznie ściema i nie ma wpływu wyniki ekspedycji.
-
Przyznam szczerze że moja wiedza na temat eksp pochodzi głównie z czasów gry 5.x i 6.x
Jako że nie gram Odkrywcą to nie zgłębiałem tego tematu zbytnio
Widziałem gdzieś że pojawiały się informację o "dziennym limicie" pozytywnych eksp - może kwestia "wyczerpania układu" została zmieniona na ogólny dzienny limit dla konta?
-
Limity na dany układ przestały działać wraz z wprowadzeniem wersji 7.0... i raczej nie jest to świadoma zmiana, a zwyczajny błąd, który dotąd nie został naprawiony i najpewniej nigdy nie zostanie.
-
Pamietam jak Ojczyznosław o tym pisał - więc puszczam tez wszystko w 1 układ.
-
Nieco lepiej niz poprzeednio - 19k anty poki co, na 13 slotow w ruchu
-
26k
-
Noo, u mnie też lepiej niż zwykle, bo dzisiaj aż 7 trafień i 21,5k anty z tego przyszło.
Cofam wszystkie narzekania
-
no to mnie chyba GF nie lubi tylko pięć trafień dzisiaj na jakieś około 16k anty - a latam po 11 slotów od rana na okrągło
-
Powodzenia, zobaczymy juutro co sie z tego wykluje
-
U mnie dzisiaj okrągłe i grubaśne zero
-
Mi cos lepiej niz w poprzednim na szczescie, poki co 39 tys anty.
Nadal uwazam ze cos jest pozmieniane bo poza eventem leci regularnie a w kazdy ewent anomalie.
-
To u mnie z eventu mamy tak:
Łącznie 165 ekspedycji (fale po 11)
Trafienia anty:
13 razy
Suma:
48 714 Antymaterii
Ostatnia fala co ciekawe wyleciała i doleciała po północy (czyli już dnia 21.01. więc po evencie) a przyniosła jedną zwiększoną ilość antymaterii
-
No to niezly wynikale:
- event trwa do 21 stycznia czyli dzis cały dzien tez
- ten event trwa zawsze od 3 w nocy do 3 w nocy - czyli trwa do 3 w nocy jeszcze, puszczaj dalej. Skonczy sie 22go o 3 w nocy
-
19.01 15,3k anty
20.01 52,9k
21.01 12,2k ale jeszcze event trwa powinno cos wpaść
-
19.01 15,3k anty
20.01 52,9k
Fajnie by było poznać jeszcze ilość wysłanych do ilości trafień...
U mnie niezmiennie oscyluje w okolicach 10% zwykle widełki 8-11%, dlatego mam nadzieje, że w 3 dniu nadrobię do średniej ;P
Dzień 1: 60 ekspedycji 5 trafień ~15k
Dzień 2: 72 ekspedycje 4 trafienia ~15k (w tym 1 trafienie średniego eventu dające ponad 6k)
-
19.01 15,3k anty
20.01 52,9k
Fajnie by było poznać jeszcze ilość wysłanych do ilości trafień...
U mnie niezmiennie oscyluje w okolicach 10% zwykle widełki 8-11%, dlatego mam nadzieje, że w 3 dniu nadrobię do średniej ;P
Dzień 1: 60 ekspedycji 5 trafień ~15k
Dzień 2: 72 ekspedycje 4 trafienia ~15k (w tym 1 trafienie średniego eventu dające ponad 6k)
Dzien 1 brak statystyk-skasowałem
Dzień 2-72 ekspedycje 13 trafien( jedna Zrabowano: 14.931 Antymateria.)
-
60 tys anty, ten event spoko