Wersja 8.X - dyskusje

• Aurora Borealis POKA!

Ja mam tylko kubek 😂🤣

A ta zmiana w wysyłce flot to błogosławieństwo na które czekamy, jeszcze niech naprawią błąd wysyłki i będzie można szybciej wysyłać ekspy i farmingi.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Aż dziw bierze, że zaczęli w końcu prace nad wygodą gry, jeśli ver. 8.1+ to zwiastuje - oby tak dalej :thumbup:

Tylko niech się jeszcze AGR z tego wszystkiego nie wykrzaczy jak to było po przejściu z 7 na 8 mając na myśli "Opcje wybór celu, wybór misji i odprawa/surowce można teraz przesuwać za pomocą ikonki dłoni w celu ustawienia ich kolejności."  1

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Tylko niech się jeszcze AGR z tego wszystkiego nie wykrzaczy jak to było po przejściu z 7 na 8 mając na myśli

Pomijając wielkie szczęście reanimacji projektu AGR, nie mamy się czego obawiać, bo zespół w miarę szybko ogarnia aktualizacje.

• z tymi wiadomościami to w jakim sensie?? co to zmieni :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ujednolicenie zakładki Floty będzie pierwszą dobrą i przemyślaną decyzją od dawien dawna - o ile tego nie zepsują przy okazji.

otóż to XD

teraz wysłanie floty na testowej zajmuje 3x więcej czasu niż było wcześniej XD A to wszystko dlatego że każda zmiana galaktyki układu pozycji czy misji floty powoduje kręcenie się kółeczka, przez kilka dobrych sekund :P

PS. Ruda, coś mi się zdaje, że na tej testowej ludziom coś chyba za dużo "zer" dopisało :> i to nie tylko w eko, co mogłoby mieć związek z dokiem, ale i we flotach też czary są ciekawe ^^

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• O używaniu klawisza enter też można zapomnieć.

Racja!

Ano i teraz jak będzie się kogoś kontrować na planetę to śmiało można dać biedakowi sporo czasu bo i tak nie zdąży podnieść :D

pnZMuihsj

S. King

• Uważam, że było dobrze jak było. Universe View ułatwiało wybór celu w połączeniu z AGR. Teraz nie ma nawet miejsca żeby wcisnąć to ułatwienie, a nie wyobrażam sobie wybierać celów z listy rozwijanej. Poza tym trzeba mieć duży ekran aby pomieścić całe okienko. Pracownicy gf powinni w końcu odstawić te prochy, po których mają same genialne pomysły i skupić się na rzeczach przyziemnych czyli zwyczajnej optymalizacji gry.

• Moim zdaniem grzebią w tym temacie nie po to by poprawić ergonomię, ale by poprawić optymalizacje skryptów i pracy serwera.

Z prewnością, jeden krok do przodu, ale dwa kroki do tyłu. Jak na razie im słabo idzie biorąc pod uwagę np. fakt, że bermuda mi się nie zacinała nawet na wersji 8.0 do czasu 8.1.

• racja, teraz bermuda jeszcze bardziej nie działa niż działa... wiadomości szpiegowskie? zdążyłam usnąć niż się załadowało okienko... :lool:

pnZMuihsj

S. King

• Pracownicy gf powinni w końcu odstawić te prochy, po których mają same genialne pomysły i skupić się na rzeczach przyziemnych czyli zwyczajnej optymalizacji gry.

Zdaje się, że niedawno Ruda dała info, że wersja 8.0 ma zawierać automat w skrypcie, który automatycznie sam konserwuje serwer. Także jednak coś tam jeszcze ogarniają :D

• Oby w końcu ogarnęli tę aktualizację jak należy, bo event z nagrodami nie naprawi tych szkód.

Dziś zaserwowali nam z wierchu przypaloną, a w środku surową potrawę z mikrofalówki, nie ma nawet czego odkroić, żeby zaspokoić głód oczekiwań wersji 8.

• Jak tylko usłyszałem, że chodzi o sojusze, nie robiłem sobie wielkich nadziei. Zgadzam się z Tobą, tym bardziej, że po failu z ciekawym pomysłem w postaci rynku, kolejne błędy wpisały się już w krajobraz, czy też klimat OGame. Niemniej jednak zawsze będę bronił resztek godności GF, bo - pewnie się powtarzam - potrafili wprowadzić wiele zmian, bez nazywania tego okrągłą wersją. Zakrzywienia, pojemności statków zależne od nadprzestrzennej, albo nie resetowanie się procenta u handlarza złomu po ponownym ładowaniu strony, ważnego bezterminowo. Nie przeczę Twojemu zdaniu. Powiedzmy, że lepiej im wychodzi, gdy mierzą siły na zamiary i nie działa na nich presja czasu, bo skoro coś ogłosili, to muszą się wyrobić. Niestety jaka firma, taki produkt. No ale starają się czasem trochę.

• Gdyby nie Oni, nas też by tu przecież nie było! Tak więc, brońmy GF, odwalają dla nas świetną robotę. Może zamiast OGame zacznijmy używać nazwy GliczGame?

Wersja, która jeszcze bardziej spowalnia serwer - mianowicie nie tylko shop, ale praktycznie wszystko ładuje się po kilka sekund jest całkowicie niegrywalna. Inne problemy to np. bugi ze statystykami, nie działanie klawisza enter w flocie. Może osoby, które dużo medytują będą mogły się w tym świecie odnaleźć.

https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7148024#post7148024

• O tak, shop jest upierdliwy. Szczęście w nieszczęściu, że Quasar ma eko x10, mniej się klika i jest po prostu taniej w przeliczeniu na potrzebny do skrócenia czas - jeśli chodzi o skracacze.