a z naukowca mam 10% krótsze expy
błąd
LECISZ flotą do ekspedycji 10% szybciej, co na czas daje kilka/naście sekund w zależności czym i z jakiej pozycji w układzie lecisz
Dla DT daje to jeden poziom spalinówki, ale tylko dla ekspów - prawda?
błąd
LECISZ flotą do ekspedycji 10% szybciej, co na czas daje kilka/naście sekund w zależności czym i z jakiej pozycji w układzie lecisz
Dla DT daje to jeden poziom spalinówki, ale tylko dla ekspów - prawda?
błąd
Avi dzięki za poprawienie, to miałem na myśli
Witam. Nie mogę doszukać jakie są klasy sojuszów ich bonusy, jak ustawić klasę itp.
Witam. Nie mogę doszukać jakie są klasy sojuszów ich bonusy, jak ustawić klasę itp.
Aktualizacja sojuszy już wkrótce
Sojusz -> Klasa sojuszu (na prawo od podań)
Niestety nic tam nie ma : Podgląd,Interfejs,Komunikacja,Podania i Nic
Może ma tą możliwość tylko wódz sojuszu ale rzadko zagląda.
A jakie klasy są możliwe i jakie bonusy dają ? pomoże ktoś?
MaK trzeba było tak od razu. Tak tylko lider sojuszu może to zmienić ewentualnie może nadać takie prawa komuś z sojuszu, ale to musiałby zajrzeć.
Wyżej wkleiłem Ci odnośnik do postu z wszystkimi nowościami jakie wprowadzają klasy sojuszu. Kliknij i będziesz wszystko wiedział.
Edit: Trzymaj
QuoteTrzy klasy sojuszu
Handlarz
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Zbieracz", transportery otrzymują dodatkowo 10% do standardowej prędkości.
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Zbieracz", gracze otrzymują dodatkowe 5% produkcji surowców do bieżącej produkcji podstawowej na swojej planecie.
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Zbieracz", gracze otrzymują dodatkowe 5% produkcji energii do bieżącej produkcji podstawowej na swojej planecie.
- Pojemność magazynu wszystkich planet i księżyców zwiększa się o 10%.
Naukowiec
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Odkrywca", w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety. Szczególnie korzystne jest połączenie bonusów obu klas.
- Bonus dla Naukowców to dodatkowe 10% do prędkości w drodze do celu ekspedycji. Gdy ten bonus jest aktywny, u floty II wyświetla się powiadomienie. Znaczy to, że czas lotu jest krótszy, niż podaje odprawa. Bonus ten wpływa tylko na czasu lotu, nie na czas ekspedycji.
- Dostęp do systemowej falangi: dodano nowy przycisk do widoku galaktyki. Działa podobnie jak w przypadku zwykłej falangi (dotyczy tylko księżyca dysponującego falangą). Zasięg zależy od poziomu rozbudowania falangi. Skanowanie wymaga 40 000 deuteru. Skanowanie przebiega automatycznie i zbiorczo wyświetla wszystkie wyniki w wybranym systemie galaktyki.
Wojownik
- Wojownicy latają o 10% szybciej podczas lotów do sojuszników. Gdy ten bonus jest aktywny, u floty II wyświetla się powiadomienie. Znaczy to, że czas lotu jest krótszy, niż podaje odprawa. Bonus ten obejmuje wyłącznie loty do członków tego samego sojuszu.
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do badań bojowych.
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.
- Dostęp do systemowego szpiegostwa: dodano nowy przycisk do widoku galaktyki. Działa podobnie jak w zwykłym szpiegostwie (korzysta z sond szpiegowskich, do każdej misji wymaga deuteru i slotów floty itd.). Sondy szpiegowskie wysyłane są do wybranego systemu w galaktyce. W tym celu powstał nowy obszar w menu opcji:
- Pozwala decydować, ile sond szpiegowskich wysłać do każdego celu.
- Można ustalić cel dla sond (np. tylko księżyce, planety lub jedno i drugie).
- Gracze mogą wybrać, czy wysyłać sondy tylko do systemów aktywnych lub nieaktywnych (lub obu).
- Gracze mogą też ustalać ramy czasowe. Jeśli w wyznaczonym oknie czasowym cel został już poddany szpiegowaniu, system nie wyśle do niego sondy.
Dzięki wielkie Virus,nie mogłem znaleźć
Niestety nic tam nie ma : Podgląd,Interfejs,Komunikacja,Podania i Nic
Ja nie mam uprawnień ale zakładkę "klasa sojuszu" widzę za podaniami.
Ja widziałem ale już znikło i czemu jak założyłem teraz sojusz to było tylko kup a nie aktywuj za darmo ?
Ja widziałem ale już znikło i czemu jak założyłem teraz sojusz to było tylko kup a nie aktywuj za darmo ?
A no dlatego:
Quote[Feature] Sojusz musi mieć co najmniej 14 dni, aby mógł wybrać darmową klasę.
[Feature] Członek, który opuści sojusz lub zostanie wyrzucony z sojuszu może dołączyć do innego po upływie 3 dni.
[Feature] Czas oczekiwania na zmianę klasy potrwa 5 minut.
To ograniczenie jest dobre, bo niweluje patologię dla jednoosobowych sojuszy, które mógłbyś szybko opuszczać i zakładać nowe i tym samym zmienić klasę jak rękawiczki w miarę aktualnych potrzeb.
To ograniczenie jest dobre, bo niweluje patologię dla jednoosobowych sojuszy, które mógłbyś szybko opuszczać i zakładać nowe i tym samym zmienić klasę jak rękawiczki w miarę aktualnych potrzeb.
Ograniczenia 3 dni się nie ominie, ale 14 oczekiwania na darmową klasę można skrócić. Wystarczy zawczasu założyć sobie od razu po jednym sojuszu na klasę.
Jeszcze raz dziękuję Ci holon, że ogarnąłeś temat i założyłem soja na początku czerwca Bez tego pincet anty poszłoby na frakcję, zamiast na inne głupotki
Gdybyś zakupił frakcje od razu zamiast czekać tych 14 dni, ponieważ bałbyś się utraty bonusu 5% do wydobycia, to prawdę mówiąc taniej by wyszło poczekać i w zamian zakupić pakiet surowców.
I tak, i nie. Zależy co kupisz i jak to rozłożysz. W wyliczaniu jest bardzo wiele kombinacji i coraz ciężej jest stwierdzić co bardziej się opłaca, zważywszy, że każdy może mieć inaczej rozwinięte eko z badaniami, oraz przede wszystkim - nieśmiertelnie ważny czynnik, - na jakich parametrach jest dane uni.
A właśnie
a co jesli założę teraz sojusz i poczekam 14 dni? dostanę darmowy wybór klasy po 14 dniach??
Tak
edit
Zrobiłam sojusz na libra. Jak najadę myszką na "Kup za ..." i chwilę poczekam to wyskakuje dymek z datą kiedy mogę wybrać darmową klasę.
I tak, i nie. Zależy co kupisz i jak to rozłożysz. W wyliczaniu jest bardzo wiele kombinacji i coraz ciężej jest stwierdzić co bardziej się opłaca, zważywszy, że każdy może mieć inaczej rozwinięte eko z badaniami, oraz przede wszystkim - nieśmiertelnie ważny czynnik, - na jakich parametrach jest dane uni.
Tu nie ma zbyt wielu kombinacji. Bonus wydobycia frakcji "Handlarz" + 5%. Innym słowem 100% uzbiera się po 20 dniach, Koszt 500k anty. Pełny pakiet surowców 360k anty. Po 20 dniach masz 100% wydobycia za pakiet (+ dodatkowe bonusy typu pełzacze, plazmowa itp) + 6 * 5% = 30% z darmowej klasy. Podsumowując, wydając 500k anty od razu na kupno frakcji po 20 dniach masz dodatkowo tylko100% wydobycia dziennego. Czekając na darmową frakcję i kupując pakiet po 20 dniach masz 130% dziennego wydobycia (+bonusy typu pełzacze) w cenie 360k. Prosta matma. I to niezależnie od parametrów uni.
Skoro tak twierdzisz, to pewnie masz rację. Ja też kupuję tylko pakiety