Wersja 8.X - dyskusje

• Pany a orientujecie sie czy mozna nakladac na siebie dwie klasy które się uzupełniają/sumują? dajmy na to przykład - sojusz posiada Naukowca a ktoś z sojuszu kupuje sobie sam Wojownika.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Pany a orientujecie sie czy mozna nakladac na siebie dwie klasy które się uzupełniają/sumują? dajmy na to przykład - sojusz posiada Naukowca a ktoś z sojuszu kupuje sobie sam Wojownika.

Klasa sojuszu obowiązuje wszystkich bez wyjątku. Pojedyncza osoba nie może mieć innej niż reszta sojuszu. ;)

Aktualizacja sojuszy już wkrótce

• Klasa sojuszu i klasa osobista różnią się od siebie, co umożliwia graczom wybór np. "Wojownika" na klasę sojuszu i "Odkrywcy" na klasę osobistą.
  • Dzięki ciap! czyli dobrze zrozumiałem, że za anty można sobie połączyć dwa bonusy. To daje pole do manerwu.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

• Nie mylmy pojęć:

- Klasa sojuszu - wprowadzona dziś ustalana jest dla całego sojuszu

- Klasa gracza - ustalana jest indywidualnie i niezależnie od członków sojuszu i działa już od bodajże grudnia 2019...

Z reguły masz dwa bonusy - jeden sojuszowy, jeden swój...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Nie mylmy pojęć:

- Klasa sojuszu - wprowadzona dziś ustalana jest dla całego sojuszu

- Klasa gracza - ustalana jest indywidualnie i niezależnie od członków sojuszu i działa już od bodajże grudnia 2019...

Z reguły masz dwa bonusy - jeden sojuszowy, jeden swój...

Aktualizacja sojuszy już wkrótce

• Klasa sojuszu to specjalizacja klasowa dla wszystkich członków.

Pierwsza kropka.:fsad:

• Co ciekawe sojusz może mieć jednego członka i to nie problem, czyżby to nie usterka?

zdaje się, ze nie widzialam nigdzie, że musi być przynajmniej iluś czlonków sojuszu :>

PS. czemu wszyscy doszukują się jakichś haczyków w tych klasach??

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Virus  Qnick Oke, zrozumiałem.

Dla przykładu gram sobie odkrywcą, wszedł update, sojusz wybiera klasę Wojownika i stąd moje pytanie było czy jak kupie sam klasę sojuszu naukowca, to te dwa 'sojuszowe' bonusy się połączą.

• Gracze mogą kupować w sklepie przedmioty do zmiany klasy sojuszu. Z przedmiotów tych korzystać może wyłącznie gracz, który je kupił. Gracze nie muszą być członkami sojuszu ani dysponować określonymi prawami, aby kupować te przedmioty. Jednak ich użycie wymaga już od graczy specjalnych uprawnień.

Edited once, last by zara ().

• zara

Jak sama nazwa wskazuje, klasa sojuszu działa na cały sojusz.

Zmieniając klasę sojuszu u siebie zmieniasz ją każdemu.

Każda klasa, czy sojuszowa czy gracza, daje jakieś bonusy które finalnie są sumowane.

• Okej, dzięki jeszcze raz - po prostu myślałem, czytając o tym, że to będzie działać w ten sposób.

Oczywiście Ala/Bela/Kasia musi sobie samemu kupić zmianę klasy sojuszu tak jak/Marek/Jerzy Michał.

YXEUB6H.png

Edited 3 times, last by zara ().

• Sojusz ma klasę 1 2 3 i brak, Gracz ma klasę 1 2 3 i brak.

I to będzie połączenie czyli np.

1 z sojuszu i brak z gracza - wtedy ma bonus tylko z 1 sojuszowej.

brak z sojuszu i 2 z gracza- wtedy ma bonus tylko z 2 gracza.

Gracz jak i sojusz mogą grać bez klasy.

• zara rozumiem Twój tok, ale nie da się uruchomić dwóch jednocześnie (na ten moment). I lepiej nie mów głośno bo zaraz GF podejrzy i za kilka dużych baniek anty będziesz mógł być odkrywco-zbieraczo-generałem w sojuszu wojowniko-naukowco-handlarzy :D

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• zara rozumiem Twój tok, ale nie da się uruchomić dwóch jednocześnie (na ten moment). I lepiej nie mów głośno bo zaraz GF podejrzy i za kilka dużych baniek anty będziesz mógł być odkrywco-zbieraczo-generałem w sojuszu wojowniko-naukowco-handlarzy :D

Mi się to właśnie na początku wydawało przerąbane :D mówie fajnie, skanuje jednym klikiem gale a z naukowca mam 10% krótsze expy i falange. Może i dobrze, ze to tak wygląda :D

• a z naukowca mam 10% krótsze expy

błąd

LECISZ flotą do ekspedycji 10% szybciej, co na czas daje kilka/naście sekund w zależności czym i z jakiej pozycji w układzie lecisz :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King