Od wprowadzenia nowego uni Perseus stał się miejscem nie do gry. Wysyłanie floty niekiedy trwa kilka minut. Ekspedycje normalnie wysyła się w około minutę, teraz trwa to 10, a czasami i dłużej. Raporty przychodzą z opóźnieniem.
Perseus - zamulone uni.
-
- 10.1.0
- Zgrywus
- Closed
-
-
Na Juno dzisiaj to samo, cały serwer zlagowany.
-
Posłano zgłoszenie do działu technicznego, wszystkie uniwersa z v10 mają z tym problem.
-
Posłano zgłoszenie do działu technicznego, wszystkie uniwersa z v10 mają z tym problem.
Już wczoraj wieczorem coś zaczęło szwankować, bo ciężko było FSy puścić na noc.
-
A jak wygląda sytuacja teraz?
-
Na Juno są jedynie kilku sekundowe lagi, długie wczytywanie np. zakładki flota, a tak poza tym to chyba wszystko działa prawidłowo, FS nie zniknął, doleciał normalnie.
Tylko te długie wczytywania irytują.
-
Może ktoś mi podać przykładowo swój ping?
-
Nie wiem jak sprawdzić ping, ale dalej muli. Może ciut mniej, ale około 3-4 sekundy na odświeżenie to minimum. Mam internet 1000 Mb/s
EDIT: Ruda odpaliłem infinity i ping pokazuje raz 0,9 s a czasem 3,8 s, ale ewidentnie muli
-
Od dzisiejszego ranka na Juno jest dokładnie taka sama sytuacja. Przed godziną 10 ping mieścił się w granicach 1,6s do 5s. Po jakiejś godzinie sytuacja uległa poprawie i ping wynosił od 0,9s do 3 co jakiś czas. Jakaś godzinę temu znowu lagowało tak jak przed 10 i teraz znowu ping wrócił do 0,9s-3s.
-
We wtorek, 18 lipca o 09:45 rozpoczniemy aktualizację wszystkich serwerów do wersji 10.1.0.
(aktualizacja obejmie wszystkie serwery z wyjątkiem: PL68, PL117, PL188, PL194 i PL197)
wszystkie uniwersa z v10 mają z tym problem.
Rozwiazanie jest proste, zrobić aktualizacje na odwrót bo dla tych wypisanych uni na 9x wersje. Co ja bym za to dał...
-
Owszem , Uni Thuban EN również posiada wersję v10 i serwer muli zawodowo.
-
-
Gdyby te aktualizace miały wprowadzać FŻ to jeszcze te lagi byłyby do przezycia (w sumie to nie), ale bez nich to coś sie im chyba pojeb@ło bo grać sie nie da, 2-3min ogarniałem nagrody a z minute klikałem 20 lotow rekonesansowych w układzie... jakiś żart... Zrobcie cos z tym bo nawet klikanie obrony zamiast zsyłki to koszmar.
-
Ten ping to też chyba nie oddaje całości.
Na dwóch kontach na u68 mam ping np. 2s a na jednym ładuje mi się strona w 2s a na drugim w 15s.
-
Ten ping to też chyba nie oddaje całości.
Na dwóch kontach na u68 mam ping np. 2s a na jednym ładuje mi się strona w 2s a na drugim w 15s.
Podejrzewam, że często to wina DNSów. Np wczoraj na Isonoe jak przenieśli serwer to też strasznie muliło na telefonie za to na kompie gdzie mam innego dostawce neta juz działało poprawnie.
-
Podejrzewam, że często to wina DNSów. Np wczoraj na Isonoe jak przenieśli serwer to też strasznie muliło na telefonie za to na kompie gdzie mam innego dostawce neta juz działało poprawnie.
Tak, dlatego starałam się zminimalizować ryzyko tego.
Zalogowałam się na konto moje - muli
Loguję się na inne konto w ciągu "zaraz po muleniu" i konto na którym byłam - nie muliło
Ponowne logowanie na moje - muli
Ten sam sprzęt, ten sam net, ta sama przeglądarka, te same dodatki itd.
-
Tak, dlatego starałam się zminimalizować ryzyko tego.
Zalogowałam się na konto moje - muli
Loguję się na inne konto w ciągu "zaraz po muleniu" i konto na którym byłam - nie muliło
Ponowne logowanie na moje - muli
Ten sam sprzęt, ten sam net, ta sama przeglądarka, te same dodatki itd.
No to poprostu za duże wydobycie z kopalnii i za dużo energii pobiera więc brakuje energii na dobry podgląd
-
Ta gra ostatnio to tragedia.
Wieczorami jak zapewne wiecej osob gra wysylanie floty to meczarnia.
Co drugie wejscie w zakladke to "Serwer nie odpowiada"
-
Zbierałem się z tymi myślami od X czasu, ale ostatnio zaczęła się tak ostro wylewać we mnie złość, że chciałbym się nią osobiście podzielić, ale też z Adminami i Operatorami Gry.
Co wyście z tą grą uczynili? , samo klikanie wywołuje u mnie niechęć do tej gry. Ta mechanika tej gry, nie opiera się na prostocie, lecz na utrudnieniu życia gracza. Jest totalny brak responsywności, na każdym dostępnym urządzeniu, że każda zmiana ze strony operatora, poprzez wgranie nowej wersji, powoduje reperkusje w trakcie gry. Już szybciej i płynniej, działają przeciętne strony internetowe, niż sama ta gra. Tu zachodzi problem, co z tą grą jest nie tak? . Samo klikanie, w poszczególne sekcje, wprowadza mnie do takiego stanu, że szybciej się wydepiluję sobie z brwi, niż osiągnę wymagany cel. W obecnej wersji, samo się poruszanie we wszystkich sekcjach, i włącznie z kolejkowaniem, czy badań itp. powoduje frustracje, nic nie działa płynnie, nie na tym polega ta gra, że się odczuwa lagi na każdym klikaniu.
Każda zmiana w wersji gry, powoduje większe problemy w trakcie tej gry. To wprowadza totalny chaos i nonsens.Jestem tak stary, że pamiętam jak można było swobodnie wgrywać skórki HTML, i je modyfikować od aj kaj faj, a i tak sama gra działała od strzała, płynnie, majestatycznie, aż było miło spędzać czas. Jak wprowadzono Ajax, to wprowadzono (w moim mniemaniu) chaos i zniszczenie.
-
Tu nawet logowanie na forum nie jest normalne.
Totalna kpina z graczy. A najgorsze jest to, że do póki działa sprawnie kupowanie anty, to nic z tym nie zrobią. Bo przecież polski team to żadnego kontaktu, a tym bardziej wpływu nie ma, co było widać nie raz. Trzeba chyba wrzucić urlop i tyle.Jak to jest, że lata temu, przy gorszym internecie, przy tłumach ludzi na serwerach to sprawniej działało. Teraz graczy mniej, kasy mają więcej, bo jest sporo osób pączkujących, a i tak nie potrafią tego ogarnąć. Jedna wielka żenada.