Balboa [S_D] & Sebastian12345 [S_D] vs. Pepik [FZP] ~ 74 432.32%

• Byl Never i jestesmy my. Taki duet w historii tego Universum jeszcze nie wystepowal, wiec bardzo milo nam wstawic pierwsze starcie w takim skladzie. Oczywiscie nie bylbym soba, gdyby starcie bylo zwykle i nie mialo w sobie zadnej finezji. Cala akcja starannie zaplanowana poza jednym malym niuansem, ale ten pozostawie dla siebie. Seba wypatrzyl co trzeba, a ja zajalem sie cala reszta. Pozdrawiam wszystkich z wesela, nielatwo bylo wszystko zsynchronizowac i dopiac, ale udalo sie, prawie jak zawsze :)

Pozdrawiamy sojusz i obronce, ktory kulturalnie pogratulowal i wymienil pare zdan z Seba.

Dnia 23-06-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Balboa [S_D]

Lekki myśliwiec 1

Krążownik 475.000

Pancernik 775.000

Bombowiec 9.000

Niszczyciel 555.555

Reaper 312.500

Agresor Sebastian12345 [S_D]

Lekki myśliwiec 2.289.307

Pancernik 500.000

Niszczyciel 200.271

Obrońca Pepik [FZP]

Mały transporter 146.596

Lekki myśliwiec 28.161

Ciężki myśliwiec 35.871

Krążownik 20.162

Okręt wojenny 11.436

Recykler 10.209

Sonda szpiegowska 5.000

Bombowiec 37.248

Satelita słoneczny 2.000

Niszczyciel 31.165

Gwiazda Śmierci 53

Pancernik 6.902

Reaper 4.290

Pathfinder 16.933

Wyrzutnia rakiet 730.000

Lekkie działo laserowe 716.100

Ciężkie działo laserowe 159.960

Działo Gaussa 71.200

Działo jonowe 147.420

Wyrzutnia plazmy 7.176

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Balboa [S_D]

Lekki myśliwiec 1 ( -0 )

Krążownik 460.870 ( -14.130 )

Pancernik 773.616 ( -1.384 )

Bombowiec 8.985 ( -15 )

Niszczyciel 555.267 ( -288 )

Reaper 312.360 ( -140 )

Agresor Sebastian12345 [S_D]

Lekki myśliwiec 1.990.370 ( -298.937 )

Pancernik 498.789 ( -1.211 )

Niszczyciel 200.180 ( -91 )

Obrońca Pepik [FZP]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

815.795 Metalu, 741.117 Kryształu i 74.947.599 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.897.218.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 21.016.936.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 3.198.472.913 metalu i 2.035.896.214 kryształu.

Agresor przejął łącznie 76.504.511 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):

3.198.472.913 Metalu i 2.035.896.214 Kryształu

1.141.496.400 Metalu i 726.586.800 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):

4.339.969.313 Metalu i 2.762.483.014 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 3.048.134.108

Kryształ: 2.234.552.131

Deuter: -947.401

agresor zyskał łącznie 5.281.738.838 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -12.332.010.795

Kryształ: -6.863.071.117

Deuter: -1.898.358.599

obrońca stracił łącznie 21.093.440.511 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Niestety Antymateria każdy bunkier rozłupie więc nie ma co się dziwić,

życzę wam kolejnych otwartych paczek od Gameforce i budowania potęgi Lacerty za złotówki oraz wiele innych wrażeń na tym unii :)

Balboa bardziej mi się podobały te akcje jak miałeś z 10x mniej punktów od asa przestworzy Sebastiana ale ostatnio przegiołeś z tymi paczkami.

Uwielbiam tą grę, ale to co można w obecnej chwili zrobić za pieniądze powala :|

Ja nie mam zamiaru w tym uczestniczyć, fajnie było przed wami uciekać i was kąsać od czasu do czasu, ale w tej chwili nie ma najmniejszego sensu tego kontynuować :)

Pozdrawiam was i życzę wielu sukcesów

UNI17 OFF

UNI 27 OFF

UNI 34 OFF

UNI DRACO OFF oj jak żałujĘ :)

UNI 24 QUANTUM US OFF

• Tylko, że starcie niczym by sie nie roznilo nawet miesiac temu przed moim wzrostem punktow. Mysle, ze masz tego swiadomosc, lecz w jakims celu piszesz co piszesz. Robilem duzo wieksze bunkry samemu nie uzywajac ani jednej paczki.

Mozesz mi umniejszac i myslec, ze to dzieki wzrostowi punktow doszlo do dzisiejszego starcia, ale podpowiem Ci, ze nie dosc ze nie mialy zadnego wplywu na to, to dodatkowo cala akcja zaczela sie tuz przed 8 rano. Pozdrawiam

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Balboa ta jedna akcja to jest pikuś za anty zrobiłeś sobie taką przewagę że gra zrobiła się niesmaczna, dla odmiany reszta SD dzielnie pchnie się w górę i próbuje zdobyć każdy milion surowców wlotami itd.

Po za tym z tego co kojarzę Pancernik 775.000 chyba przed tym super doładowaniem w dyspozycji to nie miałeś wiec stwierdzenie że

ze nie dosc ze nie mialy zadnego wplywu na to, to dodatkowo cala akcja zaczela sie tuz przed 8 rano. Pozdrawiam

jednak doładowanie miało sens bo wystrzeliłeś do góry kilka dni temu a dziś są tego owoce, pozdrawiam

UNI17 OFF

UNI 27 OFF

UNI 34 OFF

UNI DRACO OFF oj jak żałujĘ :)

UNI 24 QUANTUM US OFF

• Już sobie to wyobrażam. Siedzi na weselu między jedną kolejką a pierwszym tańcem. Goście itp. A ten lata za zatopem albo co gorsza z telefonem ukradkiem puszczając i koordynując atak. Co do wzrostu punktowego to faktycznie stało się to już niesmaczne. Taki wzrost punktowy to chyba sporo kasy poszło.? Pewno siedziałeś sobie myśląc co zrobić żeby żaden bunkier Cie się nie oparł. Co tam życie? Można nie jeść, rachunków nie płacić ale na Anty musi być. "Musze być najlepszy na uni" które już umiera. Trochę to chorobliwie wygląda. Nie żebym trochę nie zazdrościł. Ale gdybym ja tak miał to pewno poszedłbym się zbadać.

Wlot ładny i wymaga gratulacji

• Już sobie to wyobrażam. Siedzi na weselu między jedną kolejką a pierwszym tańcem. Goście itp. A ten lata za zatopem albo co gorsza z telefonem ukradkiem puszczając i koordynując atak. Co do wzrostu punktowego to faktycznie stało się to już niesmaczne. Taki wzrost punktowy to chyba sporo kasy poszło.? Pewno siedziałeś sobie myśląc co zrobić żeby żaden bunkier Cie się nie oparł. Co tam życie? Można nie jeść, rachunków nie płacić ale na Anty musi być. "Musze być najlepszy na uni" które już umiera. Trochę to chorobliwie wygląda. Nie żebym trochę nie zazdrościł. Ale gdybym ja tak miał to pewno poszedłbym się zbadać.

Wlot ładny i wymaga gratulacji

To tylko Ty sobie tak wyobrazasz, a wszystko wygladalo zupelnie inaczej. Jesli masz tak, ze albo dajesz na anty, albo na rachunki to wspolczuje, ale prosze nie mierz wszystkich swoja miara. Ja sobie place wszystkie rachunki, jedzenia nie odmawiam i znalazlem pare groszy na anty. Gdybym chcial miec flote na bunkry to caly przyrost bylby we flocie, ale albo nie sledziles tego wzrostu, albo nie rozumiesz tej gry. Mimo wszystko jesli zyczysz komus lekarza to zacznij od siebie, bo zazdrosc i brak swiadomosci tez jest do zdiagnozowania. Wiesz co jest najsmieszniejsze? Ze obrales sobie jakas teorie i wyobrazenie i tak juz musi byc, nie moze byc inaczej. Ale uwierz, ze zycie moze wygladac inaczej niz tak jak Ty sobie wyobrazasz. Tak samo rozne sytuacje moga wygladac zupelnie inaczej niz to jak Ty sobie wyobrazasz.

Dziekuje za zainteresowanie.

Gratuluje postawy, ze nie uzywasz telefonu przy kobiecie, dzieciach i znajomych. Ja tak nie potrafie i co gorsza zycie niestety moje tak wyglada, ze telefon to tez moje narzedzie pracy, ale tak jak wspomnialem podziwiam Cie i tez chcialbym tak miec jak Ty. Szanuje bardzo ludzi z taka postawa, bo w dzisiejszych czasach to bardzo trudne za co chyle czola.

Edited once, last by Balboa ().

• Dobra, let's go. Toksyna aż kipi. To jest hobby i każdy wydaje pieniądze na to, na co ma ochotę. Do tego ta śmierdząca nadinterpretacja, autor raportu dopisał wstawkę, że "pozdrawia z wesela", a Wy już wiecie jak było, co było i cały film w głowie nagrany. Jeśli się znacie osobiście to nie moja sprawa, może nawet byliście kamerzystami na jakimś tam weselu, ale czytać takie publiczne podrzucanie świń w jakiejkolwiek społeczności w sieci to wielka przykrość. Zwłaszcza się tutaj popisał kolega rebeliant, ostatni sprawiedliwy, last man standing, ojciec historii Herodot z Halikarnasu

Oczywiście na koniec pseudokulturka musi być, że mimo wszystko gratulacje za wynik, żeby czasem nie wyjść na zazdrośnika i napinacza xD Wiecie co? Za późno. Co z tego, skoro strzelacie w gościa "dzbanami", niesmacznościami, a nawet chorobliwością i sugerowaniem wizyty u specjalisty. Także ogarnijcie się troszeczkę ludzie naprawdę, bo chłop mi kolegę do zera zezłomował, a nikt jakoś jadem nie pluje, w portfel nie zagląda, a cudza punktacja mnie interesuje mniej więcej tyle, co Wasze naprzykrzające diagnozy psychoanalityczne

• Festus, Ty nie zrozumiałes nic a nic.Nie chodzi o zazdrość, nie chodzi o wydana kase na anty, bo to jego pieniadze i niech robi co z nimi chce.Chodzi o to, że "normalny" człowiek idąc na wesele właczy urlop.Jak bys sie czuł, np , zapraszasz kolesia na urodziny, a on zamiast bawic się w towarzystwie , siedzi na kompie, nie czuł byś się głupio?.Żona Cię prosi np do tańca, a Ty jej mówisz żeby spadała na drzewo bo robisz atak?No sorry, Ja wiem że ta gra uzależnia, ale czasami trzeba oderwać się od tych cyferek żeby się nie zatracić w tym co jest ważne i mniej ważne.No mam nadzieję że dotarło to do Ciebie.To było wesele, a koles pozdrawia weselników i siedzi w kącie i gra w ogame, To naprawdę trzeba leczyć. A i tak na samym końcu uni umrze, kasa pójdzie w pi...u.I zostanie tylko beka z kolesia co na weselu zamiast dobrze się bawić, wstawiał RW, żeby ktos połechtał jego ego.

Moderator Neferet:
    Poprawiłam psuedocenzurę

• Masakra.

Żaden z was nic nie zrozumiał. Mój post był czysto ironiczny i hiperboliczny. Wcale nie piszę i nie zakładam że tak było dokładnie jak napisałem. Matko.... co za czasy żeby tłumaczyć ironię i sarkazm.....

Konkluzja jest taka że szkoda by mi bylo wydać tyle kasy na antymaterię. Nawet jeżeli by mi jej zbywało. Przyznam że sam trochę wydałem. Niemniej jednak wolę wydać na bardziej realne hobby. np. wydaje na broń i amunicję do niej. Pasy, stroje kabury. Upgrade sprzętu. Moja sytuacja finansowa nie zmusza mnie całe szczęście do takich wyborów o jakich pisałeś. Ale nie będę się chwalił. Co do diagnozy to nie wiedziałem że Cię tak to zaboli. Nie było moim celem Cięż obrażać. Tylko niestety wygląda to karykaturalnie.

Telefon to też moje narzędzie pracy m.in. Ale nie korzystam z niego przy obiedzie w restauracji w każdym innym miejscu w którym kultura tego wymaga albo szacunek do innej osoby z którą się przebywa.

• Festus, Ty nie zrozumiałes nic a nic.Nie chodzi o zazdrość, nie chodzi o wydana kase na anty, bo to jego pieniadze i niech robi co z nimi chce.Chodzi o to, że "normalny" człowiek idąc na wesele właczy urlop.Jak bys sie czuł, np , zapraszasz kolesia na urodziny, a on zamiast bawic się w towarzystwie , siedzi na kompie, nie czuł byś się głupio?.Żona Cię prosi np do tańca, a Ty jej mówisz żeby spadała na drzewo bo robisz atak?No sorry, Ja wiem że ta gra uzależnia, ale czasami trzeba oderwać się od tych cyferek żeby się nie zatracić w tym co jest ważne i mniej ważne.No mam nadzieję że dotarło to do Ciebie.To było wesele, a koles pozdrawia weselników i siedzi w kącie i napie...dala w ogame, To naprawdę trzeba leczyć. A i tak na samym końcu uni umrze, kasa pójdzie w pi...u.I zostanie tylko beka z kolesia co na weselu zamiast dobrze się bawić, wstawiał RW, żeby ktos połechtał jego ego.

To Ty chyba nie zrozumiałeś ani mojego postu, ani Festusa. Skąd założenie, że ja się świetnie nie bawiłem? Wstawić ST na forum to 2 min, albo nawet i mniej. Zsynchronizować recki i ataki to kolejne 5, maks 10 min. Tyle. A Ty mi sugerujesz, że ja całe wesele siedziałem na kompie czy tam komie... Zabawne. O moją zabawę, towarzystwo i podejście się na prawdę nie musisz martwić, w tej dziedzinie tym bardziej sugerowałbym Ci spojrzenie na siebie. Gdybyś trochę poczytał to wiedziałbyś, że akcja główna toczyła się od 8 rano, a potem była tylko chwila na synchronizację, ale obawiam się, że nie uczestniczyłeś w takich akcjach, więc i pojęcie masz znikome o tym co piszesz.

Herodot, Ty wydajesz na broń, a ja na coś innego, każdy ma swoje pasje i wydatki. Jeśli nigdy nie skorzystałeś z telefonu podczas obiadu, wyjścia ze znajomymi, spotkania, nie odebrałeś telefonu, nie odpisałeś na SMS czy nie zajrzałeś w internet, to tak jak pisałem wyżej po prostu szacun, rzadko spotyka się takich ludzi, ale to jest godne podziwu i naśladowania.

• Wstawić ST na forum to 2 min, albo nawet i mniej. Zsynchronizować recki i ataki to kolejne 5, maks 10 min. Tyle. A Ty mi sugerujesz, że ja całe wesele siedziałem na kompie czy tam komie... Zabawne

W tym tylko chodzi o to że w ogóle myślałeś będąc na weselu, o tej grze.

Tak zdarzyło mi sie zerkną w telefon ale nie w celach sprawdzenia co się dzieje w grze.

Miałem etap w tej grze że faktycznie cały czas było ogame ogame. Tak wspólne ataki, ta atmosfera. Całe szczeście te czasy minęły jakieś 16 lat temu. Dzisiaj gram relaksacyjnie.

Jeśli

• Wstawić ST na forum to 2 min, albo nawet i mniej. Zsynchronizować recki i ataki to kolejne 5, maks 10 min. Tyle. A Ty mi sugerujesz, że ja całe wesele siedziałem na kompie czy tam komie... Zabawne

W tym tylko chodzi o to że w ogóle myślałeś będąc na weselu, o tej grze,

Jeśli

Weź olej gościa, niech sobie nawet robi ataki będąc na pogrzebie...Taki typ człowieka, i z tym nie wygrasz...Balboa, jak Ja brałem udział w takich akcjach to Ty jeszcze na siedząco sikałeś.Ale wtedy nie bylo paczek, anty i innych dopalaczy, chcąc coś osiągnąć trzeba bylo grac, a nie kupowac.Widzisz różnicę czy dalej jesteś ślepy?

W tym tylko chodzi o to że w ogóle myślałeś będąc na weselu, o tej grze,

Jeśli

Weź olej gościa, niech sobie nawet robi ataki będąc na pogrzebie...Taki typ człowieka, i z tym nie wygrasz...Balboa, jak Ja brałem udział w takich akcjach to Ty jeszcze na siedząco sikałeś.Ale wtedy nie bylo paczek, anty i innych dopalaczy, chcąc coś osiągnąć trzeba bylo grac, a nie kupowac.Widzisz różnicę czy dalej jesteś ślepy?

No i tym wpisem wlasnie pokazales jakim jestes laikiem i jak bardzo duzo chcialbys oaiagnac a jak niewiele Ci sie udalo. Wlasnie na tym smiesznym wpisie koncze dyskusje z osoba, ktora po prostu wie wszystko najlepiej i Twoja prawda jest najprawdziwsza prawda. Wspolczuje tak prostego spojrzenia na swiat i tak wyciekajacej zazdrosci z Ciebie.

• Balboa.! nieważne kto i co napisze to niestety ty zniszczyłeś nadzieję uczciwej gry. Sry ale sam korzystałem z anty. Głównie jak traciłem flotę po ataku SD. W ramach rekompensaty. Jest możliwość to korzystam. Ok. Jedni uważają że jest to ok inni że nie. Moim zdaniem ogame powinno stworzyć 2 rodzaje uni. Dla tych co chcą korzystać z anty i tych co chcą gry opartej na starych regułach. Niestety zysk dla nich to podstawa. Taka dygresja o głównej myśli. Wracam zatem. Balboa! wymieniłem z Tobą kilka zdań i zawsze mi się wydawałeś w miarę w porządku gościem. Niestety to co zrobiłeś sprawiło że zmieniłeś zasady gry, nastawiając się na falę hejtu. I co ? Pomyślisz sobie. A no to że uni wymiera, w miarę szczęścia połączą nas z 1 lub 2 innymi. Aktywnych graczy jest może 100. Robisz nagle akcję i kupujesz surkę, którą inni muszą zdobywać przez 2-3 lata w ramach normalnej gry. Jest to mega nieuczciwe nawet jeżeli operator daje taką możliwość. Większość ludzi chciało by normalnie grać. Część nie chciało by możliwości dostępu do opcji płatnych. Mówisz że jest to ok?? Nie nie jest. ta gra jest dla tych co zarabiają 2000 zł i dla tych co zarabiają miliony np. Dla Morawieckiego i jego prezesów i żony o kota. Robi się nagle wyścig kto kupi więcej. Mogę kupić anty nawet za 10 k ale po co? Żeby pokazać innym że mogę.? Mówisz że mogłeś kupić za to flotę? Tak mogłeś ale zrobiłeś eko i co? Daje ci to znowu przewagę. Bo inni muszą zbierać miesiąc na jeden poziom kopalni, który ty zrobiłeś w 10 s.

No kurde nie będę się z Tobą ścigał na kwoty wydane. Ja płacę więcej podatków rocznie niż wart jest ten serwer ale nie dążę do bycia top. Co innego uczciwie z walki a co innego ta sitwa. Nie widzisz tego???? Każdy ciuła punkt do punkta. Nagle taki Ty w ciagu nie wiem tygodnia dwóch skacze z 500 na 4500. Masakra. Kompleksy, czy co???

P.S. nie pisz że nie rozumiem albo jestem taki i owaki. No nie. Taka Pisowska moralność. dworek plus, żona w spółce itp. A inni to głupcy bo nie korzystają a by mogli albo ich nie stać. Taki margines...

Moderator Neferet:
    Połączyłam posty. Po co ta polityka?

• Gratki Panowie!! 😍kolejna flota przetopiona, a już kiedyś Wam mówiłem, że przy Was to nikt nie może zgromadzić większej floty i nigdy nie doczekacie się 1kk % 🤣🤣🤣

Co do spamu i płaczu wyżej to Balboa nie ma co z nimi dyskutować...pozamiatales całe uni, praktycznie nikt nie ma floty i dopiero teraz wpakowales paczki w eko, a oni mówią że popsules im grę bo kupiłeś paczki 🤣 ganialiśmy się trochę na tym uni i dobrze wiem jak gra z Twojej strony wyglądała :thumbup:

Do zobaczenia na jakimś uni 😁

• Mściciel, Ty weź się zamknij. Nie wypowiadaj się jak cię nie dotyczy sprawa. Kupowanie sobie takiej przewagi to oznaka ubóstwa emocjonalnego. "Teraz będą mnie szanować". G..no prawda. Teraz nikt cię nie będzie szanować. Wszyscy szydzą z takich osób. wszyscy. Nawet koledzy z Twojego sojusz z którymi rozmawiałem tak szczerze uważają że to jest maskarada i obelga dla tej gry. Tak tak nawet twoim kolegom się to nie podoba.

• Mściciel, Ty weź się zamknij. Nie wypowiadaj się jak cię nie dotyczy sprawa. Kupowanie sobie takiej przewagi to oznaka ubóstwa emocjonalnego. "Teraz będą mnie szanować". G..no prawda. Teraz nikt cię nie będzie szanować. Wszyscy szydzą z takich osób. wszyscy. Nawet koledzy z Twojego sojusz z którymi rozmawiałem tak szczerze uważają że to jest maskarada i obelga dla tej gry. Tak tak nawet twoim kolegom się to nie podoba.

Hahahaha szukasz szacunku w grze ? Myślisz, że Balboa czy ja szukamy tutaj szacunku i poklasku bo może w życiu nam nie pyklo? :trollface:

Ktoś kto był w stanie rywalizować z nimi od początku uni wie jak grają i wie, że z paczkami czy bez to i tak was zjedli :)

:whistling:

• Herodot, postaram się by to był mój ostatni post w tym temacie. Pisowska propagandą to wykazujesz się Ty, bo z góry narzucasz mi swój pogląd wmawiając mi go i jeszcze dopowiadając sobie różne poboczne teorie. Ja nie użyłem ani jednej paczki, by ktokolwiek powiedział, ze mnie szanuje. Nie pomyślałem o tym nawet przez 1 sekundę. Jeśli ktokolwiek z mojego sojuszu z Tobą rozmawiał i wydał Ci taka opinie to tylko świadczy o tym graczu, o nikim więcej. Cała Twoja narracja jest taka, jakbyś próbował wszystkim tutaj zasugerować, ze musiałem użyć paczek, by byc najlepszym graczem tego uni. To właśnie pokazuje, ze albo na sile próbujesz wmówić swoją teorie, albo nie umiesz zrozumieć tego. Sam piszesz, ze po złomie używałeś anty, ale wtedy było Ok. Powiedz kto dał Ci prawo do decydowania jaka ilość wydanych pieniędzy na grę mieści sie w normie, a jaka nie? Kto grał od pierwszych dni tutaj doskonale wie jaka taktykę miałem i jak grałem. Jestem perfekcjonista, przynajmniej sie staram. Jak poszedłem w sport to dostawałem telefony od trenerów z prośba, bym odpuścił kilka treningów, bo boja sie, ze sie przetrenuje. Jak wchodziłem w nowy biznes to sie tak poświęcałem temu, ze sam miałem do siebie pretensje. Ale taki jestem, wszystko staram sie robić na 100%. Cały czas próbujesz mi umniejszyć, cały czas próbujesz pokazać moja słabość, ale uwierz mi, ze ja na prawdę nie dbam o to jak Ty podejdziesz do moich wzrostów punktowych. Znam swoją wartość jako flociarza i choć nie uważam sie za najlepszego, to z pewnością mogę sobie podać rękę z topowymi graczami z innych universow, często z takimi rozmawiając i dzieląc sie różnymi spostrzezeniami. Hipokryzja jest pisanie, ze sie używa anty, ale tyle ile Ty wydajesz jest Ok, a wszystko powyżej już nie jest Ok. Na co liczyłeś? Ze będziemy jedynym uni, w którym nikt nie używa anty poza Seba? Będziemy takim ostatnim bastionem moralności i pokażemy całemu społeczeństwu, ze można grać bez anty? Zejdz na ziemie, proszę Cię. Mam konkretny plan na swoje konto i będę inwestował własne pieniądze w co zechce. Proszę nie układaj mi życia, nie układaj mi wydatków i nie zakładaj moich butów. Patrzysz tylko przez pryzmat swojego postrzegania, masz bardzo ograniczona świadomość i nie bierzesz innych okoliczności pod uwagę, tak jak kolega wyżej, który z góry założył, ze całe wesele siedziałem w kacie jak jakiś muł, ale żaden z Was mnie nie zna osobiście, a uwierzcie mi, ze bawić się umiem na prawdę swietnie i tak właśnie się bawiłem, a akacja której poświęciłem się od 8 rano była wisienka na torcie i na prawdę nie żałuje, ze wziąłem telefon do ręki i jeśli będzie trzeba to i na pogrzebie, w restauracji i gdziekolwiek indziej będę go używał. Dla Ciebie to gra jak pasjans, grasz w wolnej chwili, a ja swoje konto buduje ze starannością, konkretnym planem często omawiając różne możliwości z na prawdę różnymi graczami. Dlaczego Ty masz swoje wyobrażenie i nie bierzesz pod uwagę, ze tak na prawdę może to wyglądać inaczej?
    chcecie układać mi moje wydatki, czas spędzany na grze, ilość złomów, moralność klikania stacji przez xxx czasu, wzrosty punktowe, a nawet to ile i gdzie mogę używać telefonu. Chcecie mi powiedzieć, ze jestem …. Bo gram na weselu, czy wydaje złotówki, a jak zwykle pasożyty komentujecie mi starcie, ale w imię czego? Na prawdę mój wzrost punktowy miał znaczenie w kontekście Waszej gry? Na prawdę myślicie, ze musiałem kupić sobie pare paczek po to, by kogoś zezłomować? Poważnie? Wasze posty nie wpłyną na moja taktykę, na moje plany, na moje poświęcenie i realizacje, nie spowoduje to nawet, ze zacznę się zastanawiać nad czymś. Mój sojusz został poinformowany, pare wiadomości zostało wymienionych i jesli ktoś za plecami pisze i komentuje to w taki sposób jak napisałeś, to tak jak napisałem wyżej świadczy to o danej osobie.

Ja Wam nie mówię jakie macie nosić buty, koszulki, majtki i jakie picie i jedzenie macie sobie kupować. Jeden kupi buty za 100 zł, drugi za 1500 i jeden i drugi będzie chodził i miał buty na nogach. Dlaczego ten, który kupił za 100 zł ma komentować temu drugiemu, ze wydał na marne pieniądze i ze to co zrobił jest niemoralne?
    niemoralna to jest zawiść i zazdrość, która tutaj aż kipi. Jeśli chcesz spokojnej gry to sobie pograj w sapera albo pasjansa na windowsie, ale tutaj grasz w grę, w która sam ładujesz hajs i to jeszcze po złomie. Piszesz, ze każdy walczy o milion surowców, a ja sobie kupuje paczki. Ty dostałeś zloma i mogłeś użyć anty, a inni walczą o każdy milion surowców po złomie by sie odbudować. To już jest moralne i jest Ok? Może i jest, ale tylko w Twojej zaburzonej hierarchii. Z tego co piszesz wynika, ze jesteś egoista. Oczywiście masz prawo wyrazić swoje zdanie, ale narzucanie komuś własnych teorii i wmawianie swojej prawdy to już lekka przesada…

„Moja prawda jest jedyną prawdą a twoja nie jest nic warta”…

• Szkoda że pod takim ładnym raportem, gdzie pół soja się zaangażowało od przedpołudnia w sprawę Pepika, sondy strzelane były, podstawki liczone czy sens mają, narady strategiczne żeby walkowera nie walić, pokazać jakieś serce do walki i kulturalna wymiana z Sebastianem, to taka śmiszna sprawa urosła do rangi zabójstwa Kennedy'ego, ale widać u niektórych czara frustracji się przelała do tego stopnia, że ja, gość co ledwo z matematyki maturę przepchnął, przeliczę i wypunktuję:

Już to sobie wyobrażam

No właśnie najgorzej to jest, jak coś się komuś wydaje

Mój post był czysto ironiczny i hiperboliczny

A to nie możesz kolego serdeczny liczyć, że jak komuś sugerujesz wizytę u lekarza, smarujesz wypowiedzi o jego rachunkach i nazywasz chorobliwym, to ktoś to weźmie jako ironię albo hiperbolę i że jak po takich personalnych wycieczkach napiszesz komuś, że to były takie żARTy, to ktoś to łyknie

Ale nie korzystam z niego przy obiedzie w restauracji w każdym innym miejscu

A to w ogóle nikogo nie powinno obchodzić gdzie Ty używasz własnego telefonu, sam za niego wyłożyłeś pieniądze i jak na moje, to póki go nie ukradłeś i jest Twój własny, to możesz nawet sobie w niego klikać polewając gorzałę i jedząc czarne parówki

Mściciel, Ty weź się zamknij

No i tu trzeba zakończyć, bo dalej jak czytam, to już widzę takie "proszę panią, bo ja nie zrobiłem zadania bo blablabla (...)" . Tam później jeszcze jakieś nerwy o kompleksach, o podatkach były... To nie wiem, to może na jakieś forum prawne się nadaje czy doradztwo finansowe, to już trudno mi powiedzieć. No pewnie mordo, żebym wolał żeby kolega siedzący ze mną na imprezie nie grał w telefonie, ale co to ma do rzeczy tutaj w ogóle i skąd w ogóle się ta intepretacja wzięła :D

Jakiś taki niepokojący trend masz próby wpływania na to, jak kto wolny czas spędza, być może warto to przemyśleć. Kulturalnie i normalnie opinię - bo miał prawo - to wyraził tutaj jedyny 0ki z tego co czytam. Ja tu jestem w dużej mierze dlatego, że dobrze słuchaj, w porządku, ale traf chciał, że akurat przyszedłeś pod raport dotyczący mojego kolegi z sojuszu, żeby wyrazić jakąś frustrację nagromadzoną, i nikt o zdrowych zmysłach nie chciałby być z tym połączony. Czy to byłby kolega Balboa, który co najwyżej mógłby mi teraz napisać "dobra festusina, sam se poradzę, ty mnie tu kolego w obronę nie bierz", czy ktokolwiek inny, to tak samo bym zareagował.

Siedzę tu jakoś pół roku, bo Lacerta stoi od stycznia jak się nie mylę, i wiele gorzkich łez nad złomami od S_D wylano, a jakoś nie widziałem nigdy, żeby ktokolwiek z tego sojuszu grał po chamsku, nieczysto, chełpił się, poniżał zezłomowanych albo rżnął nie wiadomo jakiego wielkoluda. Być może w innych okolicznościach byśmy coś pośmigali, prywatnie jestem fanem tikki T3 - wymieniłem ją na remingtona woodsmastera, też .308, i żałuję, fińska robota jednak lepsza. Tylko że zupełnie nie wiem czemu sam podejmując temat odskoczyłeś na swoje hobby, skądinąd pewnie pasjonujące.

Słowem zakończenia:

oznaka ubóstwa emocjonalnego

...i już widzę że mam do czynienia z profesorem psychologii klinicznej, także czas wracać do siebie.

Trzymaj się wuja 👋