Wersja 10.X - dyskusja

• Dokładnie..Ja też byłbym za takim rozwiązaniem, Niech kasują zbudowane do tej pory poziomy badań i budynków,. Jedynie czego wymagam to oddania całej surki i długiej blokady ataków żeby zabezpieczyć te miliardy i po sprawie...

Ja mogę się cofnąć w czasie

wampek dzięki za to proste wyjaśnienie, bo też nie wiedziałem jak może wygladać taki powrót do ''przed aktualizacji''

PS. to może niech całkiem cofną się do czasów przed FŻ ?:)

• Pisz Ticket....

Ale wiesz, że to nierealne, prawda?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Nie rozumiem jak ktokolwiek w dalszym ciągu (szczególnie po tym jak już zakosztował Form Życia) może chcieć wrócić do gry sprzed.

FŻ wnoszą mnóstwo możliwości personalizacji swojego konta, podczas gdy gra przed FŻ polegała na kiszeniu miliardów surowców żeby kiedyś móc kliknąć kolejny poziom wymarzonej kopalni czy niewiele wnoszącego badania...

Jedyne co potrzeba, to dać GF czas na odpowiednią optymalizację tego dodatku, co sądząc po ostatnich wersjach wydaje się zbliżać ku końcowi.

Za testy jesteśmy rekompensowani w postaci dodatkowych eventów. GF wcale nie musi tego dawać.

Serwery testowe są (Bermuda), ale wiem, że niektórych aspektów nie da się przetestować bez poddania ich produkcyjnemu obciążeniu.

Męczy mnie ta wszechobecna forumowa gadka o tym jaki to Niemiec niedobry, zupełnie jakbym włączył TVP. Mnie cieszy, że w tak starą grę dalej są inwestowane pieniądze i jest dalej rozwijana.

Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off

Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off

Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion

Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 5 - Uni Fusion

Uni 68 - [IRA] - Strangelet - top 134 - on

• Mnie męczy czytanie jaka to ta gra jest super, jak wszyscy są super. Nie są. Opinia jednej osoby do której masz pełne prawo i nikt ci w żaden sposob tego nie zabrania ani nie ma zamiaru ( chociaż prawda potrafi tu zaboleć na forum w wielu przypadkach ) . GF ma już tyle czasu że żadnego ( chyba ) profitu w grze takie wynoszenie ich na piedestały ci nie przyniesie. Ta gra od wielu lat jest na tak beznadziejnym poziomie - dzięki GF i ich głupocie czy też pogoni za kasą - a to właśnie przez podejście tego typu : "A dajcie im spokój, a to a tamto, a co mnie to obchodzi". A tymczasem trzeba jasno , klarownie - z zachowaniem norm współżycia społecznego ale i prosto z mostu określać jej stan. Bez owijania w bawełnę - dali dupy i dają z wersją 10.x, mają problem żeby sobie z tym poradzić. Tak długo jak ludzie mówią że nie idą głosować bo nic to nie zmieni - tak długo mamy taki kraj a nie inny. To samo jest z tą grą - tak długo jak ludzie będa się zachowywać jak debile, będą mieli gdzieś faktyczny stan Ogame - tak długo będziemy / będziecie grać w szambie.
    A to że ludzie mają wywalone na jej faktyczne problemy czego oczywistym przykładem stajesz się ty - no to już mamy taką grę jaką mamy.

Trzeba nauczyć się w stonowany, nie obrażający nikogo sposób stawiać sprawę jasno - GF liczy tylko na kasę i na nic więcej. Nic ich nie obchodzi zdanie graczy, chyba ze tych z zasobnym portfelem. Gra jest dziurawa w każdym aspekcie. Kręcisz wały - no to będziesz kręcił bo nic ci za to nie zrobią.

Gra działa jak szambo - i będzie działać. Naprawią jedno - zepsują drugie. Bo ludzie mają to gdzieś.

• Mnie męczy czytanie jaka to ta gra jest super, jak wszyscy są super. Nie są. Opinia jednej osoby do której masz pełne prawo i nikt ci w żaden sposob tego nie zabrania ani nie ma zamiaru ( chociaż prawda potrafi tu zaboleć na forum w wielu przypadkach ) . GF ma już tyle czasu że żadnego ( chyba ) profitu w grze takie wynoszenie ich na piedestały ci nie przyniesie. Ta gra od wielu lat jest na tak beznadziejnym poziomie - dzięki GF i ich głupocie czy też pogoni za kasą - a to właśnie przez podejście tego typu : "A dajcie im spokój, a to a tamto, a co mnie to obchodzi". A tymczasem trzeba jasno , klarownie - z zachowaniem norm współżycia społecznego ale i prosto z mostu określać jej stan. Bez owijania w bawełnę - dali dupy i dają z wersją 10.x, mają problem żeby sobie z tym poradzić. Tak długo jak ludzie mówią że nie idą głosować bo nic to nie zmieni - tak długo mamy taki kraj a nie inny. To samo jest z tą grą - tak długo jak ludzie będa się zachowywać jak debile, będą mieli gdzieś faktyczny stan Ogame - tak długo będziemy / będziecie grać w szambie.
    A to że ludzie mają wywalone na jej faktyczne problemy czego oczywistym przykładem stajesz się ty - no to już mamy taką grę jaką mamy.

Trzeba nauczyć się w stonowany, nie obrażający nikogo sposób stawiać sprawę jasno - GF liczy tylko na kasę i na nic więcej. Nic ich nie obchodzi zdanie graczy, chyba ze tych z zasobnym portfelem. Gra jest dziurawa w każdym aspekcie. Kręcisz wały - no to będziesz kręcił bo nic ci za to nie zrobią.

Gra działa jak szambo - i będzie działać. Naprawią jedno - zepsują drugie. Bo ludzie mają to gdzieś.

No tak, bo zazwyczaj firmy pracują dla idei i dla szacunku wśród graczy, nie dla pieniędzy :P To, co napisałeś, to truizmy wymieszane z farmazonami. Ciekawy jestem czy w innych aspektach życia, gdy Ci np. chleb nie smakuje, to też idziesz do piekarni i "z zachowaniem norm współżycia społecznego ale i prosto z mostu" określasz jego stan. Czy po prostu już go więcej nie kupujesz, a gdy nie podoba Ci się kanał telewizyjny, to czy piszesz listy do TVN/TVP czy po prostu go zmieniasz na Animal Planet.

Jeśli męczy Cię czytanie jak wszystko dookoła jest super, to mam dla Ciebie dobrą wiadomość - polski Internet w bardzo małym stopniu składa się z dobrych komentarzy, chyba że czytasz życzenia urodzinowe na Facebooku :) Nawet w tym temacie post Strangeleta stanowi ewenement, większość to narzekanie, które z kolei męczy mnie (co znosiłem do tej pory w milczeniu).

Piszesz o "zachowaniu norm społecznych", a jednocześnie o "głupocie" ludzi, u których jesteś klientem. Po pierwsze, chciałbym zapytać, kto Ci takie normy społeczne wpoił, bo wydaje mi się, że możesz mieć do kogoś uzasadnione pretensje. Po drugie jest to zwyczajnie zabawne, że grasz sobie za darmo (bo jeśli płacisz, to nie za grę, tylko za przewagę w grze nad tymi, którzy grają za darmo) i twierdzisz, że twórcy gry są głupi lub pazerni. To jaki Ty jesteś w związku z tym, że zdecydowałeś się na grę u tak nikczemnych person?

Co do samej dziesiątki, FŻ bolały mnie tylko na początku, gdy poziom się nie przewijał. Teraz jest już ok, czasami tylko robię budynek i widzę, że surowców nie pobrało, po odświeżeniu pobiera. Floty w większości przypadków wylatują od razu, nawet dobrze to współpracuje z AGR. Z tym że gram eko, więc tych ruchów floty nie ma zbyt wiele.

• Zabawny to ty jesteś. Utknąłeś w jakiejś galaktyce i dawno ziemi nie widziałeś.

Jak rajcuje cię lizanie tyłka niemcom - śmiało. Masz do tego prawo. Jeśli odpowiada ci obecny stan gry - śmiało, masz do tego prawo. Jak lubisz jeść spalony chleb, czy korzystać z zepsutego produktu - śmiało twoja wola.

Ja na bubel - odpowiadam krytyką. A ta gra już od dawna jest jednym wielkim bublem.

I nie wywalaj tu jakiejś psychodramy żeby sobie ulżyć. Jako community mamy prawo domagać się rozsądku i równego traktowania każdego gracza (aczkolwiek ja już nie gram, własnie dlatego , debilizmy tej gry spowodowały i powodują ze ludzie mają jej dość, co widać po stanie serwerów od lat - boty, sztuczny tłum, paczki , multikonta - jeden wielki wał ) .

Jak jedyne co potrafisz to takie farmazony wypisywać - to może nie wypowiadaj się na temat stanu gry, bo w żaden sposób nie prezentujesz jakiegokolwiek obiektywizmu. Aczkolwiek może takie a nie inne zdanie masz, może ci to odpowiada - tyle że z tego co obserwuję - tylko tobie.

Spędziłem w tej grze lata. I nie będziesz mi mówił czym są normy społeczne , bo mógłbym zaraz bardziej dobitnych słów użyć żeby wyrazić swoje niezadowolenie. Tymczasem ty w tym poście zrobiłeś z siebie po prostu klauna, więc może wskocz na drzewo, zjedz banana i zajmij się poznaniem rzeczywistości bo chyba lekko jej nie ogarniasz.

I podtrzymam to co napisałem - jak komuś brakuje jaj żeby krytyką zawalczyć o swoje - niech kisi się w kokonie dalej.

• Ja na bubel - odpowiadam krytyką. A ta gra już od dawna jest jednym wielkim bublem.

I nie wywalaj tu jakiejś psychodramy żeby sobie ulżyć. Jako community mamy prawo domagać się rozsądku i równego traktowania każdego gracza (aczkolwiek ja już nie gram, własnie dlatego , debilizmy tej gry spowodowały i powodują ze ludzie mają jej dość, co widać po stanie serwerów od lat - boty, sztuczny tłum, paczki , multikonta - jeden wielki wał ) .

Skoro skończyłeś grać, to skończ pisz, bo się tylko ośmieszasz. Jako społeczność mamy prawo zwracać uwagę na błędy, możemy postulować wprowadzenie pewnych rozwiązań i możemy ewentualnie grać/nie grać lub płacić/nie płacić. OGame jest wspaniałą grą, gram w nią od dobrych 15 lat, swoje też dołożyłem do portfela GF, jednak odkąd wprowadzono paczki - ani grosza, bo nie będę się z nikim licytować, nie tego oczekuję od gry.

Spędziłem w tej grze lata. I nie będziesz mi mówił czym są normy społeczne , bo mógłbym zaraz bardziej dobitnych słów użyć żeby wyrazić swoje niezadowolenie. Tymczasem ty w tym poście zrobiłeś z siebie po prostu klauna, więc może wskocz na drzewo, zjedz banana i zajmij się poznaniem rzeczywistości bo chyba lekko jej nie ogarniasz.

Nie Ty jeden. Na dobrą sprawę niewielu tu zostało ludzi, którzy zaczęli grać w drugiej czy tym bardziej trzeciej dekadzie XXI wieku. Mam wrażenie, że większość miała kontakt z grą przed redesignem. No, że bardziej "dobitne" słowa znasz, nie wątpię. Ale nie używaj, rodzice już wystarczająco się wstydzą, a tu nikomu tym nie zaimponujesz. Pisaniem pierdół zresztą też nie.

I podtrzymam to co napisałem - jak komuś brakuje jaj żeby krytyką zawalczyć o swoje - niech kisi się w kokonie dalej.

Cóż, wolę się kisić w kokonie niż wchodzić na forum gry, w którą nie gram i wylewać żale...

• Zbadałem technologię komputerową i na 2 planetach wyświetla poprawny poziom, a na reszcie poprzedni. Wyłączenie AGR, ani relog nie pomagają.

Edit: Po paru godzinach wszystkie planety zaczęły pokazywać poprawnie.

Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off

Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off

Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion

Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 5 - Uni Fusion

Uni 68 - [IRA] - Strangelet - top 134 - on

Edited once, last by Strangelet ().

• Mnie zastanawia przypadek taki, jak komuś konto przeskoczyło na cmentarz przed wprowadzeniem wersji 10, i powiedzmy za 2 tygodnie zostanie wprowadzona wersja 10 na wszystkie uniwersa, czy będę mógł wejść moim kontem na jakieś uni ???

• To i ja dorzucę tu swoją cegiełkę :)

Otóż dzisiaj doszło do kuriozalnej sytuacji. Jeden pan dostał z rana dwa dzwony, pierwszy pojawił się na forum, drugi - no cóż - widocznie mniej znamienity, aczkolwiek dużo pokaźniejszy nie pojawił się i pewnie tego nie zrobi :) ale nie o tym mowa, w statystykach szanowny obrońca nie stracił ani punkcika, ba!, stocznie pracowały więc troszeczkę przybyło, natomiast po najechaniu na liczbę statków z około 1,5kk zostało 191k :)

Ta wersja 10.x.x jest tak ochydna, niegrywalna, juz pomijając fakt, że takie informacje się nie pojawiają,laguje okropnie, to nie zawierają kompletnie żadnych zmian :)

Od kiedy to my już czekamy na te nowości? Marca? Lutego? Tego roku czy tamtego? :D

• Strangelet, czyli przez jeden dzień dało się normalnie grać, a ja to przegapiłem? Nie wierzę! Teraz się wydało kiedy CEO ma urodziny...

Też bym z wami pobudował, ale cegły nie dorzucę,

niby wziąć zamach i pufff - lecz szkoda na ten cel słów!

Więc jak lagi będą dla odmiany od święta, to wrócę.

A teraz idę solidaryzować się z urlopowiczami, w końcu są Wakacje!

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Ta wersja to totalne dno i szkoda już nawet słów jakie gnojowisko się zrobiło od wprowadzenia tego na niektóre uniwersa.

Nie dość, że laguje niesamowicie i jest masa innych błędów to wciąż występuje ten fenomen, że jak leci kilka większych flot na powracającą flotę, a agresorzy dobrze się nie wstrzelili to i tak nie ma znaczenia, bo obrońca nie może podnieść floty nawet przez 30 sekund:bicz:

To jeszcze teraz wyskakuje takie cudeńko podczas klikania falangi:

Bez_tytuu2.png

A to już w ogóle utrudnia grę bo niszczenie moonów jak ktoś lata na stacje nie ma jakiegokolwiek sensu skoro nie można dobrze na falandze obserwować floty<X

:goodjob::lool:

• Podobnie to działa w przypadku ataku na planete..są problemy z wydaniem surowców. Ja tak miałem kilka dni temu.

• Przesadzacie nie ma tak zle.

Moze i wieczorami po 20 na 5 prób wysyłki floty 4 konczy sie komuniaktem "serwer nie odpowiada" i spinnerem w nieskonczonosc no ale wystarczy grac rano to wtedy o dziwo wszystko smiga XD

co jesli wyslalem duze transportery zeby zwiac z surowcami przed atakiem a one pojawily sie po ataku 30 minut po teoreycznym dotarciu? Czy Twoim zdaniem to jest przesadzanie?