Ankieta - Deuter na PZ i omijanie układów

• Czy ktoś jest za tym żeby zrobić ankietę do uruchomienia na naszym uni:

- deuter na polu zniszczeń;

- oraz pominięcie nieaktywnych i pustych układów dla lotów w obrębie tej samej galaktyki

(skrócenie lotu i zmniejszenie spalania)?

• A ja z innym pytaniem... Czy te funkcje są sprawdzone, przetestowane i w 100% legit. Jeśli nie i to my mamy być królikami testowymi (nie mówię o nowych uniach tylko o starych) to na pewno w ankiecie zagłosuje na "nie".

paulobronko ale ten temat nie ma wpływu na to czy te funkcje przejdą, to tylko dyskusja. Przed aktywacją rozesłana zostanie ankieta w grze, tak żeby każde konto mogło oddać głos. Wiec sposób legislacji raczej jest porządny.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• No i ankieta zorganizowana,

Nie ma za co. :D

Już można głosować.

Można głosować oddzielnie na deuter z PZ i osobno na pomijanie układów.

Dla każdego się coś znajdzie.

Myślę, że można otworzyć dyskusje na temat pomijania układów, za i przeciw.

do 17 maja jest dużo czasu i nie trzeba podejmować decyzji teraz.

• Ankieta czeka na Was w grze

Czyli, że wystarczająco osób się wypowiedziało ażeby takową ankietę wprowadzić w grze? Bo zawsze piszecie, że jeszcze za mało osób się wypowiedziało itd. itp. i nie przeszkadzało nigdy to, że połowa z tych człowiekoof sporadycznie lub wcale nie zagląda na forum :/ To skąd ta ankieta? :D

• Czyli, że wystarczająco osób się wypowiedziało ażeby takową ankietę wprowadzić w grze? Bo zawsze piszecie, że jeszcze za mało osób się wypowiedziało itd. itp. i nie przeszkadzało nigdy to, że połowa z tych człowiekoof sporadycznie lub wcale nie zagląda na forum :/ To skąd ta ankieta? :D

Nie dają ankiety, źle, Dają ankietę szybko, to też źle. ,,Łoco tu chodzi'' :D

Nie dogodzisz hehe

Dają innym uni to nam też dali.

Przeforsowałem to w ministerstwie :D i dlatego tak szybko ale mamy 6 dni na podjęcie decyzji więc nie ma się co spieszyć.

Teraz jest czas na dyskusje na temat pomijania układów bo myślę, że to jest istotna kwestia. :P

Ktoś ma jakieś argumenty sensowne przeciw wprowadzeniu pomijania układów?

• Ja akurat zagłosowałem PRZECIW. Dlaczego? Może dlatego, że jestem starej daty i nie wszystkie zmiany mi odpowiadają. Przyzwyczaiłem się, że flota z punktu A leci do punktu B w danym czasie i nie mam zamiaru zmieniać przyzwyczajeń. Poza tym: znając problemy z nowo wprowadzanymi zmianami w kodzie systemowym kto mi zagwarantuje, że wprowadzenie tej innowacji nie zablokuje jakiejś już stosowanej funkcji gry? A znając czas reakcji informatyków w centrali GF nie mam zamiaru grać kilka miesięcy bez, na przykład, podglądu ruchu floty, lub bez liczonej energii z satelitów słonecznych (to, oczywiście, tylko wydumane przykłady: skiepścić może się praktycznie wszystko). Dodatkowo: czekamy na wprowadzenie LF na naszym uni, co może się wiązać z dużymi obciążeniami serwera w pierwszej fazie po updacie i lagowaniem się systemu - czy jest sens dodatkowo obciążać serwer obliczeniami, związanymi z pomijaniem pustych układów? Tak więc ja obecnie jestem na NIE.

Do tematu można wrócić, jak już LF zostaną wprowadzone, oswoimy się z nimi i przejdziemy etap gwałtownego rozwoju i rozbudowy, związany z rozwojem Form Życia.

Pozdrawiam i życzę przyjemnej gry :):):)

• Argument jak najbardziej trafny.

Przyzwyczaiłem się, że flota z punktu A leci do punktu B w danym czasie i nie

Ale jeśli wejdą faktycznie już może niedługo LF to taka sytuacja z lataniem będzie miała podobny efekt bo tam jest możliwość zmiany prędkości statków również na różne sposoby. No ale ok Może to faktycznie nie jest dobry pomysł z pomijaniem i będziesz miał rację.

Dziękuje za wypowiedź merytoryczną. :) Pozdrawiam.