Czy ktoś jest za tym żeby zrobić ankietę do uruchomienia na naszym uni:
- deuter na polu zniszczeń;
- oraz pominięcie nieaktywnych i pustych układów dla lotów w obrębie tej samej galaktyki
(skrócenie lotu i zmniejszenie spalania)?
Czy ktoś jest za tym żeby zrobić ankietę do uruchomienia na naszym uni:
- deuter na polu zniszczeń;
- oraz pominięcie nieaktywnych i pustych układów dla lotów w obrębie tej samej galaktyki
(skrócenie lotu i zmniejszenie spalania)?
Jestem na tak, dla deuteru z pz.
Ja również jestem na tak dla deuteru z pz.
Czy ja wiem, to może być chyba...![]()
Mogę poprzeć jedną i drugą inicjatywę jednak w kwestii sprostowania, sposób legislacji pozostawia wiele do życzenia.![]()
A ja z innym pytaniem... Czy te funkcje są sprawdzone, przetestowane i w 100% legit. Jeśli nie i to my mamy być królikami testowymi (nie mówię o nowych uniach tylko o starych) to na pewno w ankiecie zagłosuje na "nie".
paulobronko ale ten temat nie ma wpływu na to czy te funkcje przejdą, to tylko dyskusja. Przed aktywacją rozesłana zostanie ankieta w grze, tak żeby każde konto mogło oddać głos. Wiec sposób legislacji raczej jest porządny.
uniach tylko o starych) t
Na starych uni to chyba nigdzie jeszcze nie ma. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Każde uni debatuje nad ankietą.
Dejcie ankietę
Ankieta czeka na Was w grze
No i ankieta zorganizowana,
Nie ma za co. ![]()
Już można głosować.
Można głosować oddzielnie na deuter z PZ i osobno na pomijanie układów.
Dla każdego się coś znajdzie.
Myślę, że można otworzyć dyskusje na temat pomijania układów, za i przeciw.
do 17 maja jest dużo czasu i nie trzeba podejmować decyzji teraz.
Ankieta czeka na Was w grze
Czyli, że wystarczająco osób się wypowiedziało ażeby takową ankietę wprowadzić w grze? Bo zawsze piszecie, że jeszcze za mało osób się wypowiedziało itd. itp. i nie przeszkadzało nigdy to, że połowa z tych człowiekoof sporadycznie lub wcale nie zagląda na forum
To skąd ta ankieta? ![]()
Czyli, że wystarczająco osób się wypowiedziało ażeby takową ankietę wprowadzić w grze? Bo zawsze piszecie, że jeszcze za mało osób się wypowiedziało itd. itp. i nie przeszkadzało nigdy to, że połowa z tych człowiekoof sporadycznie lub wcale nie zagląda na forum
To skąd ta ankieta?
Nie dają ankiety, źle, Dają ankietę szybko, to też źle. ,,Łoco tu chodzi'' ![]()
Nie dogodzisz hehe
Dają innym uni to nam też dali.
Przeforsowałem to w ministerstwie
i dlatego tak szybko ale mamy 6 dni na podjęcie decyzji więc nie ma się co spieszyć.
Teraz jest czas na dyskusje na temat pomijania układów bo myślę, że to jest istotna kwestia. ![]()
Ktoś ma jakieś argumenty sensowne przeciw wprowadzeniu pomijania układów?
Rozumiem, że nikt nie jest przeciw wprowadzeniu pomijania układów i każdy zagłosuje za, skoro nie ma głosów przeciw. OK. ![]()
Ja akurat zagłosowałem PRZECIW. Dlaczego? Może dlatego, że jestem starej daty i nie wszystkie zmiany mi odpowiadają. Przyzwyczaiłem się, że flota z punktu A leci do punktu B w danym czasie i nie mam zamiaru zmieniać przyzwyczajeń. Poza tym: znając problemy z nowo wprowadzanymi zmianami w kodzie systemowym kto mi zagwarantuje, że wprowadzenie tej innowacji nie zablokuje jakiejś już stosowanej funkcji gry? A znając czas reakcji informatyków w centrali GF nie mam zamiaru grać kilka miesięcy bez, na przykład, podglądu ruchu floty, lub bez liczonej energii z satelitów słonecznych (to, oczywiście, tylko wydumane przykłady: skiepścić może się praktycznie wszystko). Dodatkowo: czekamy na wprowadzenie LF na naszym uni, co może się wiązać z dużymi obciążeniami serwera w pierwszej fazie po updacie i lagowaniem się systemu - czy jest sens dodatkowo obciążać serwer obliczeniami, związanymi z pomijaniem pustych układów? Tak więc ja obecnie jestem na NIE.
Do tematu można wrócić, jak już LF zostaną wprowadzone, oswoimy się z nimi i przejdziemy etap gwałtownego rozwoju i rozbudowy, związany z rozwojem Form Życia.
Pozdrawiam i życzę przyjemnej gry ![]()
![]()
![]()
Argument jak najbardziej trafny.
Przyzwyczaiłem się, że flota z punktu A leci do punktu B w danym czasie i nie
Ale jeśli wejdą faktycznie już może niedługo LF to taka sytuacja z lataniem będzie miała podobny efekt bo tam jest możliwość zmiany prędkości statków również na różne sposoby. No ale ok Może to faktycznie nie jest dobry pomysł z pomijaniem i będziesz miał rację.
Dziękuje za wypowiedź merytoryczną.
Pozdrawiam.
Wyniki ankiety Kalyke(163)
Głosowaliście na:
Brak zmian konfiguracji
Że jak ?
dziwnym trafem jest jakieś ekstra kont od 14 maja raptem 80 więcej wynik ankiety nie jest miarodajny...
Nie przegłosowano zmian w konfiguracji uni.
Chyba jedyne uni na którym nie ma zmian, żałosne.
Bo nikt nie chce PZ z dexem? Ciekawe
. FrostZanzaf od Sombrero się bujamy z decyzjami irracjonalnymi. Może ankieta ankiety jak tyle aktywnych osób było na nie ![]()
Ogólnie ja widzę pz z deuterem jak przeglądam galaktykę