Mam pytanie kiedy będzie przedmiot do przenosin między universami?
Bo już się się może przenosić z cmentarza a reszta czeka na pozycję.
Rozumie, że fuzja może być odłożona w czasie a co z itemem?
Mam pytanie kiedy będzie przedmiot do przenosin między universami?
Bo już się się może przenosić z cmentarza a reszta czeka na pozycję.
Rozumie, że fuzja może być odłożona w czasie a co z itemem?
Oooo
Powstały Itemy do przeniesienia swojego konta na inne Uni..... nieźle.
A to kupuję się za anty czy w danych dniach pozyskiwane są w formie Wygranej Konkursowej ?
Item działa na zasadzie takiej jak teraz Cmentarz.
Nie mamy obecnie żadnej informacji kiedy i czy zostanie wprowadzony do Gry.
Jakie teraz pytanie zadasz? Zaskocz mnie.
Mówisz i masz.
Teraz żeby udowodnić swoje niepotwierdzone spekulacje z dyskusji usuniętych przez Rudą (całkowicie słusznie) postów, Apofis zdecydował się desperacko założyć kolejny wątek, z którego nic nie wyniknie. No chyba że to ja teraz strugam Pinokia i ślepo pominąłem coś w oficjalnych ogłoszeniach teamu. Tak to jest jak się skupia nadmiernie uwagę na grze, która jest całym życiem - człowiek sam gubi się w swoich "wydaje mi się".
item powinien chociaż być
A tu zonk, rozczarowanie i potem wyzywanie GF, bo się sobie coś uroiło:
Nie mamy obecnie żadnej informacji kiedy i czy zostanie wprowadzony do Gry.
Gdy tylko informacja się pojawi zostanie przekazana.
Na ten moment nie ma żadnej informacji w sprawie itemu.
, bo się sobie coś uroiło:
https://board.pl.ogame.gamefor…m%2Bprzenosin#post8773588
tu masz o itemie
Czy można przenieść się z serwera cmentarnego na każde „możliwe" uniwersum?
-> Można. Zasady przenosin są w tym przypadku takie same jak podczas migracji za pomocą przedmiotu przenosin. (item merge)
To to jest nie uczciwe w takim razie. Jedni będą mogli się przenosić a reszta nie. Jak zwykle rozwiązanie super im wyszło nie ma co. Ja się pytam gdzie item do przenoszenia w takim razie dla wszystkich a nie dla wybrańców. Oni tam wcale nie potrafią zarządzać.
Nie mogę się zgodzić z tym.
Każdy ma takie same szanse na przeniesienie na inne uni -> Jeżeli zrobisz się OFF na 60 dni -> możesz potem, pisząc ticketa, przejść na dowolne uni po spełnieniu 2 warunków (3 miechy, poza top20).
Item będzie kosztować antymaterię.
Jedno jest powiązane z drugim. Item i cmentarz miał być sposobem na przenoszenie. a tu jedno działa a drugiego brak.
Nie. To całkiem dwie różne rzeczy.
Item ma być przedmiotem do przenoszenia między serwerami.
Cmentarz jest serwerem gdzie są nieaktywne konta.
Używając itemu nie trafiasz na cmentarz.
Więc to że działa cmentarz nie znaczy że Item ma działać.
Więc to że działa cmentarz nie znaczy że Item ma działać.
Każdy ma swoje zdanie w tej kwestii ja mam takie.
Nie mogę się zgodzić z tym.
Każdy ma takie same szanse na przeniesienie na inne uni -> Jeżeli zrobisz s
Po części masz racje ale jeśli coś miało być to powinno być wszystko uruchomione a nie jedno jest a drugie w lesie.
Każdy ma swoje zdanie w tej kwestii ja mam takie.
Niekoniecznie. To dlatego że...:
Po części masz racje ale jeśli coś miało być to powinno być wszystko uruchomione a nie jedno jest a drugie w lesie.
Cmentarz do poprawnego działania nie wymaga Itemu.
Item do poprawnego działania nie wymaga cmentarza.
Jedno czyści serwery z nieaktywnych kont, drugie przenosi konta.
Dlatego GF może sobie w dowolnym czasie wprowadzać elementy do gry.
Jak Ci nie pasuje to może napisz to na forum DE albo EN? Tam jak zrobisz odpowiedni temat to pewnie ktoś z osób decyzyjnych o grze zauważy. Toć wielokrotnie pisali ze np. grają na DE aktywnie.
Item został uruchomiony podczas pierwszej fazy fuzji w Holandii. Gdzie potem nastąpiły problemy z przenosinami, bo na młode uniwersum przeniosło się konto z bardzo dużą ilością punktów. Potem temat ucichł, może trwają prace nad dopracowaniem narzędzia które ułatwi przenoszenie się po całym OGame? Kto wie.
Nie wiem dlaczego łączysz Cmentarz z Itemem. Cmentarz ma na celu wyczyszczenie uni z nieaktywnych i jak na razie idzie to całkiem nieźle.
Tworzy się miejsce dla graczy, którzy przejdą na docelowe uniwersa i nie będą narzekać na "zapchane" sztucznie uniwersum, tak jak to było w 2018 roku.
Cytowane przez Ciebie FAQ zostało zaktualizowane (tworzone było na bazie niemieckiego FAQ) i dostosowane do obecnej sytuacji w grze.
tem został uruchomiony podczas pierwszej fazy fuzji w Holandii. Gdzie potem nastąpiły problemy z przenosinami, bo na młode uniwersum przeniosło się konto z bardzo dużą ilością punktów. Potem temat ucichł, może trwają prace nad dopracowaniem narzędzia które ułatwi przenoszenie się po całym OGame? Kto wie.
Nie wiem dlaczego łączysz Cmentarz z Itemem. Cmentarz ma na celu wyczyszczenie uni z nieaktywnych i jak na razie idzie to całkiem nieźle.
Tworzy się miejsce dla graczy, którzy przejdą na docelowe uniwersa i nie będą narzekać na "zapchane" sztucznie uniwersum, tak jak to było w 2018 roku.Cytowane przez Ciebie FAQ zostało zaktualizowane (tworzone było na bazie niemieckiego FAQ) i dostosowane do obecnej sytua
Bo z cmentarza można przenieść się jak za pomocą itemu dlatego to jest połączone. Sama to napisałaś na forum link wyżej wkleiłem
Jak tak dalej pójdzie to uni zostaną wyczyszczone z graczy a fuzji póki co niema. Efekt będzie odwrotny do zamierzonego. A jeszcze zombie pójdą na inne uni i te wyludnione staną się uni widmo.
edno czyści serwery z nieaktywnych kont, drugie przenosi konta
Zauważ jedno, że z cmentarza też można się przenieść jak za pomocą itemu więc to samo.
Nie jest to zależne od nas, więc pozostaje czekać na kolejne działania GF w tej sprawie.
Z cmentarza nie przenosisz się za pomocą Itemu.
Item to przedmiot do przenoszenia między serwerami z aktywnym serwerem.
Oba elementu korzystają z 'przenoszenia' tylko to przenoszenie nie działa.
Powrót z cmentarza jest teraz za pomocą GF. Trzeba napisać ticketa. Ruda dodała info do FAQ > FAQ: Cmentarzysko (serwer nieaktywnych)
Oba elementu korzystają z 'przenoszenia' tylko to przenoszenie nie działa.
Powrót z cmentarza jest teraz za pomocą GF. Trzeba napisać ticketa
Czyli przenoszenie z cmentarza nie działa poprawnie i trzeba pisać specjalnie ticketa? to jak to ma sens
Więc gracze powinni nie mieć wyboru uni w takim razie i trafiać z powrotem do uni na którym byli i tyle w temacie.
-> Można. Zasady przenosin są w tym przypadku takie same jak podczas migracji za pomocą przedmiotu przenosin. (item merge)
To dotyczy kont, które zostały już przeniesione na cmentarz, a nie opcji kupowania itemu w shopie czy nabywania drogą eventów. Fajne masz źródła informacji, tylko rozróżniaj co jest do czego