Pozwolę sobie napisać parę zdań więcej, a to czy ktoś to przeczyta i jak zinterpretuje to już indywidualna kwestia każdego z Was. Jak pewnie zauważyliście wrzucam na forum regularnie starcia. Nie wszystkie, ale większość. Całą swoją flotę wybudowałem tylko i wyłącznie ze złomowania. Na początku zaznałem smaku małej porażki, ale jednak nie poprzestałem i konsekwentnie grałem dzień za dniem. Oczywiście przez te dni dostałem szereg wiadomości, od tych życzliwych i normalnych, za co Wam chwała, po te najmniej przyjemne i oczerniające. Nie tak dawno gracz El_Pancho z sojuszu MNS zarzucił mi, że zostanę zgłoszony za skupowanie kont i złomowanie ich, ale jak się okazało z całej rozmowy, to tylko on miał tę wiedzę kto i za ile sprzedaje konta. Oczywiście przeczytałem jaki to jestem słaby i ile mi do nich brakuje, ale to potem okazało się, że w tym sojuszu grają operatorzy gry, ludzie, którzy w tak krótkim uni już posiedzieli na banie, a z dalszych obserwacji ich wynika, że to nie wszystkie przewinienia.
Przewaga we flocie wzrastała, konsekwentnie latałem od jednego do drugiego, co idealnie pokazuje statystyka zniszczonych punktów militarnych. Nie trudno obliczyć, że wszystkie złomy inwestowałem tylko we flotę. Gracze z MNS poczuli zagrożenie, bo swoboda ruchów zaczęła zanikać i zaczęli coraz uważniej grać, chociaż nie wiadomo dlaczego, skoro według nich nie mam żadnych umiejętności i już powinienem być na którymś tam banie... A z niego wrócił CZEESTER, który lada moment zaczął skakać w statystykach, co pokazało ewidentnie, że w ruch poszło sporo paczek. Wczorajsze loty pokazały, że muszą mieć się na baczności, bo gdzieś za rogiem coś tam się czai... Po udanej nocy i kolejnym sporym starciu, dzisiejszego dnia zauważyliśmy ogromny skok w punktach gracza CZEESTER. Jego flota powiększyła się znacząco, na co dostałem wiadomość:
Chociaż jeszcze chwilę temu El_Pancho zapewniał mnie, że Czeester kupił flotę, bo był na banie i właśnie taką by miał, gdyby grał. Jeden dzień i słowa poszły w zapomnienie, a ktoś chyba myślał, że może spoglądać na innych z góry, bo ma takie finanse...Jasnym sygnałem było dla mnie, że pance zostały postawione, by mógł sobie bezpiecznie latać. Na błąd nie trzeba było dłużej czekać. Nie oceniam Cię przez pryzmat tego starcia, ale patrząc prawdzie w oczy to przyszedłem tutaj sam, a gram przeciwko sojuszowi, który popiera kupowanie nielegalnej anty, posiada poboczne konta, kupują flotę bez żadnych bez żadnych skrupułów, obrażają innych, a przy tym wszystkim to mi zarzucili brak jakiegokolwiek skilla. Wczorajszym starciem poprosiłem graczy, byśmy grali uczciwie, żeby rywalizacja była zdrowa, ale jak widać kogoś ego zostało nadszarpnięte i trzeba było je sfinansować.
To jak gra zmieniła się na przestrzeni lat widzi chyba każdy. Niestety zdrowa rywalizacja została zastąpiona pieniędzmi i teraz w dzień można sobie wybudować tyle, ile ktoś poświęcił czasu na zdobywanie tego samego... Zaraz padną hasła, że ja też gram z użyciem anty, oczywiście, ale w formie oficerów, handlarza i skracaczy budowy, wszystkie zyski konsekwentnie inwestowałem w swoją flotę. Jaki jest sens gry, gdy przychodzi ktoś, kto myśli, że jest najwspanialszy i próbuje się innym śmiać prosto w twarz? Niewielki..
Dziękuje LUCKY za zaufanie, miło było, wszystko się udało i wyszło tak jak sobie to zaplanowaliśmy. Czego życzyć atakującemu? Odbudowy? Raczej nie, bo to jest nierealne, bardziej będzie odkupienie i pokazanie, że nadal jest się najwspanialszym, a szkoda, że przy tym wszystkim honor i człowieczeństwo odchodzi w zapomnienie.
Od Lucky'ego: PYCHA KROCZY PRZED UPADKIEM.
Na zdrową rywalizację nie liczę, ale dziękuje za emocje. Dużo zdrowia dla Was wszystkich, ono jest najważniejsze...
Dnia 02-01-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Czeester [MNS]
Ciężki myśliwiec 7.560
Krążownik 6.523
Okręt wojenny 4.002
Recykler 7.649
Sonda szpiegowska 47.078
Bombowiec 875
Niszczyciel 696
Gwiazda Śmierci 1
Pancernik 3.224
Reaper 604
Pathfinder 4.073
Reaper 1
Zniszczony!
Duży transporter 6.605 ( -9.069 )
Lekki myśliwiec 4.016 ( -9.839 )
Ciężki myśliwiec 2.996 ( -4.564 )
Krążownik 4.955 ( -1.568 )
Okręt wojenny 3.833 ( -169 )
Recykler 3.734 ( -3.915 )
Sonda szpiegowska 13.563 ( -33.515 )
Bombowiec 872 ( -3 )
Niszczyciel 696 ( -0 )
Gwiazda Śmierci 1 ( -0 )
Pancernik 3.195 ( -29 )
Reaper 604 ( -0 )
Pathfinder 3.001 ( -1.072 )
Reaper 1 ( -0 )
Na polu zniszczeń unosi się 1.486.702.956 metalu i 1.920.165.447 kryształu.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -2.250.000.000
Kryształ: -3.000.000.000
Deuter: -1.125.000.000
agresor stracił łącznie 6.375.000.000 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: 1.252.702.956
Kryształ: 1.711.931.447
Deuter: -24.402.000
obrońca zyskał łącznie 2.940.232.403 jednostek.