Czeester [MNS] vs. Lucky [HUSSARS] & Balboa [S_D] ~ 34068.68%

• Pozwolę sobie napisać parę zdań więcej, a to czy ktoś to przeczyta i jak zinterpretuje to już indywidualna kwestia każdego z Was. Jak pewnie zauważyliście wrzucam na forum regularnie starcia. Nie wszystkie, ale większość. Całą swoją flotę wybudowałem tylko i wyłącznie ze złomowania. Na początku zaznałem smaku małej porażki, ale jednak nie poprzestałem i konsekwentnie grałem dzień za dniem. Oczywiście przez te dni dostałem szereg wiadomości, od tych życzliwych i normalnych, za co Wam chwała, po te najmniej przyjemne i oczerniające. Nie tak dawno gracz El_Pancho z sojuszu MNS zarzucił mi, że zostanę zgłoszony za skupowanie kont i złomowanie ich, ale jak się okazało z całej rozmowy, to tylko on miał tę wiedzę kto i za ile sprzedaje konta. Oczywiście przeczytałem jaki to jestem słaby i ile mi do nich brakuje, ale to potem okazało się, że w tym sojuszu grają operatorzy gry, ludzie, którzy w tak krótkim uni już posiedzieli na banie, a z dalszych obserwacji ich wynika, że to nie wszystkie przewinienia.

Przewaga we flocie wzrastała, konsekwentnie latałem od jednego do drugiego, co idealnie pokazuje statystyka zniszczonych punktów militarnych. Nie trudno obliczyć, że wszystkie złomy inwestowałem tylko we flotę. Gracze z MNS poczuli zagrożenie, bo swoboda ruchów zaczęła zanikać i zaczęli coraz uważniej grać, chociaż nie wiadomo dlaczego, skoro według nich nie mam żadnych umiejętności i już powinienem być na którymś tam banie... A z niego wrócił CZEESTER, który lada moment zaczął skakać w statystykach, co pokazało ewidentnie, że w ruch poszło sporo paczek. Wczorajsze loty pokazały, że muszą mieć się na baczności, bo gdzieś za rogiem coś tam się czai... Po udanej nocy i kolejnym sporym starciu, dzisiejszego dnia zauważyliśmy ogromny skok w punktach gracza CZEESTER. Jego flota powiększyła się znacząco, na co dostałem wiadomość:

Obraz

Chociaż jeszcze chwilę temu El_Pancho zapewniał mnie, że Czeester kupił flotę, bo był na banie i właśnie taką by miał, gdyby grał. Jeden dzień i słowa poszły w zapomnienie, a ktoś chyba myślał, że może spoglądać na innych z góry, bo ma takie finanse...Jasnym sygnałem było dla mnie, że pance zostały postawione, by mógł sobie bezpiecznie latać. Na błąd nie trzeba było dłużej czekać. Nie oceniam Cię przez pryzmat tego starcia, ale patrząc prawdzie w oczy to przyszedłem tutaj sam, a gram przeciwko sojuszowi, który popiera kupowanie nielegalnej anty, posiada poboczne konta, kupują flotę bez żadnych bez żadnych skrupułów, obrażają innych, a przy tym wszystkim to mi zarzucili brak jakiegokolwiek skilla. Wczorajszym starciem poprosiłem graczy, byśmy grali uczciwie, żeby rywalizacja była zdrowa, ale jak widać kogoś ego zostało nadszarpnięte i trzeba było je sfinansować.

To jak gra zmieniła się na przestrzeni lat widzi chyba każdy. Niestety zdrowa rywalizacja została zastąpiona pieniędzmi i teraz w dzień można sobie wybudować tyle, ile ktoś poświęcił czasu na zdobywanie tego samego... Zaraz padną hasła, że ja też gram z użyciem anty, oczywiście, ale w formie oficerów, handlarza i skracaczy budowy, wszystkie zyski konsekwentnie inwestowałem w swoją flotę. Jaki jest sens gry, gdy przychodzi ktoś, kto myśli, że jest najwspanialszy i próbuje się innym śmiać prosto w twarz? Niewielki..

Dziękuje LUCKY za zaufanie, miło było, wszystko się udało i wyszło tak jak sobie to zaplanowaliśmy. Czego życzyć atakującemu? Odbudowy? Raczej nie, bo to jest nierealne, bardziej będzie odkupienie i pokazanie, że nadal jest się najwspanialszym, a szkoda, że przy tym wszystkim honor i człowieczeństwo odchodzi w zapomnienie.

Od Lucky'ego: PYCHA KROCZY PRZED UPADKIEM.

Na zdrową rywalizację nie liczę, ale dziękuje za emocje. Dużo zdrowia dla Was wszystkich, ono jest najważniejsze...

Dnia 02-01-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Czeester [MNS]

Pancernik 75.000

Obrońca Lucky [HUSSARS]

Mały transporter 18.309

Duży transporter 15.674

Lekki myśliwiec 13.855

Ciężki myśliwiec 7.560

Krążownik 6.523

Okręt wojenny 4.002

Recykler 7.649

Sonda szpiegowska 47.078

Bombowiec 875

Niszczyciel 696

Gwiazda Śmierci 1

Pancernik 3.224

Reaper 604

Pathfinder 4.073

Obrońca Balboa [S_D]

Pancernik 127.258

Reaper 1

Po bitwie...

Agresor Czeester [MNS]

Zniszczony!

Obrońca Lucky [HUSSARS]

Mały transporter 5.202 ( -13.107 )

Duży transporter 6.605 ( -9.069 )

Lekki myśliwiec 4.016 ( -9.839 )

Ciężki myśliwiec 2.996 ( -4.564 )

Krążownik 4.955 ( -1.568 )

Okręt wojenny 3.833 ( -169 )

Recykler 3.734 ( -3.915 )

Sonda szpiegowska 13.563 ( -33.515 )

Bombowiec 872 ( -3 )

Niszczyciel 696 ( -0 )

Gwiazda Śmierci 1 ( -0 )

Pancernik 3.195 ( -29 )

Reaper 604 ( -0 )

Pathfinder 3.001 ( -1.072 )

Obrońca Balboa [S_D]

Pancernik 126.966 ( -292 )

Reaper 1 ( -0 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 6.375.000.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 466.636.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 1.486.702.956 metalu i 1.920.165.447 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -2.250.000.000

Kryształ: -3.000.000.000

Deuter: -1.125.000.000

agresor stracił łącznie 6.375.000.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 1.252.702.956

Kryształ: 1.711.931.447

Deuter: -24.402.000

obrońca zyskał łącznie 2.940.232.403 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Mimo że na sojuszniku to gratuluję starcia. Jeżeli jest tak jak piszesz, to kierujesz się podobna zasada co ja. Mimo że po przeciwnych stronach, ale taka zdrowa rywalizacja i próbowanie przechytrzyć wroga to jedyne argumenty dla których wracam do OGame. Teraz przez brak czasu jedynie w roli górnika ale zawsze uczciwie i z honorem. Pozdrawiam

• Co tu dużo pisać gratulacje obrony. Atakującemu :szo:i do naSTepnego!

Tylko trochę przesadzasz w pisaniu ze ty nie kupujesz paczekxD przypomnij sobie gonga na 25 k pancy i nastepnego dnia miałeś już ich 30k podobno z odłożonychxDxDxD przy 5kk pkt ktoś normalny odkłada na zapas na 30 k pancy. Grajmy i dalej bawmy się! Nie piszmy już ile kto i na co wydal bo to głupota tak jak napisałem skilla nie kupisz flotę tak. Boom zamulił stało się trudno tez kiedyś z 10 lat temu wyrwałem złoma8o

• Doskonale utarliscie nosa atakujacemu :) Co do prowokacji i wiadomosci ze skupem kont, to tylko zazdrosc - taka, jakiej doswiadczylem na Ferdku od wielu "zyczliwych" graczy, ktorzy nie rozumieli, ze czasem w zyciu mozna miec nadmiar czasu na gre, mimo ze wcale sie tego nie chcialo i nie sprzyjalo to szczegolnie zdrowiu. Tego co Ty Krzysiu zycze Wszystkim czytajacym - zdrowia w nowym roku, bo ono moze sie w kzadej chwili i w rozny sposob posypac.

Takze gratulacje i bawcie sie dalej, a zapewniam, ze dla Rockyego ta jest przednia i jest tylko i wylacznie grą. Co do paczek to widzialem screena po zlomie na ile pancy Balboa mial sosu (nie na 30 k oczywiscie) oraz ile farmingu zrobil przez kilkanascie godzin. Macie tutaj czasem ponad 500 graczy online. Jak wychodziły stare Unie, to max bylo 200-250 na poczatku, potem 180...itd. przy tym spedzie, turboreckach to uwazam, ze lwia czesc poczatkujacych ekspowiczow to naprawde latwo sie po prostu farmi i mozna wykrecic niezle zyski, jak ma sie duzo czasu ;)

Piona chlopcy

• Nie gralem, gralem dlugo na Uni Sirius w sojusz FenikS z pluszowym(do teraz pamietam, jakie swoetne historie pod starciami opisywal). W opozycji tez bylo kilku dobrych graczy, ktorych nickow na teraz nie pamietam. Potem mialem 10 lat przerwy. Wrocilem ze 3 lata tamu chyba, to na Xanti dlugo dosc pogralem, znowu przerwa no i na Ferdku teraz juz tylko praktycznie na LF sie czeka, bo checi opadly, zdrowie wrocilo, a wraz z nim rzeczy wazniejsze. Gralem na Uni cyferkowych, ale zaliczalem sie do tej drugiej czesci, tych ponad 250 :beaten:

Gdzies trzeba bylo wpier...dostac, aby sie nauczyc jak tego unikac, a potem jak samemu zlomowac ;)

Tylko trochę przesadzasz w pisaniu ze ty nie kupujesz paczekxD przypomnij sobie gonga na 25 k pancy i nastepnego dnia miałeś już ich 30k podobno z odłożonychxDxDxD przy 5kk pkt ktoś normalny odkłada na zapas na 30 k pancy. Grajmy i dalej bawmy się! Nie piszmy już ile kto i na co wydal bo to głupota tak jak napisałem skilla nie kupisz flotę tak. Boom zamulił stało się trudno tez kiedyś z 10 lat temu wyrwałem złoma8o

Sąsiedzie, podczas lotu już miałem 5k panc w stoczni, a 24 godziny pozwoliły mi odbudować całą resztę. Latałem jak szalony i żaden statek nie poszedł z paczki. To w co wierzycie i jakie macie przekonania to już Wasza sprawa. Ani razu nie byłem dla Was niemiły, ani razu Wam nie ubliżałem, ani nie drwiłem z Was. Szanuję Was jako oponentów, wszak stoimy po przeciwnych stronach barykady, ale już na forum nie będę wyciągał zagrywek, bo każdy ma swoją taktykę. Każdy ma własny kręgosłup moralny i kieruje się własnymi zasadami. To co dla Was jest abstrakcyjne, dla innych może być normalnością i także na odwrót. Zwróciłem się tylko z prośbą o możliwie najbardziej uczciwą rywalizację...

Pozdrawiam Was i liczę, że jeszcze przyniesiemy sobie sporo emocji nawzajem.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

Boom to chyba juz dawno zamulil :D bo konto z banem stoi:D wiadomo było od jakiegoś czasu że to nie prawdziwy czester gra :) byle uczciwie:) gratulacje dla obrońców;)

• Mario No to na sirius graliśmy razem ja byłem po tej drugiej stronie 😀 właśnie Cię kojarzyłem pamiętasz takiego gracza jak El Muerto?

To bylo tak dawno, ze naprawde ciezko mi sobie przypomniec (pewnie gdyby nie ta przerwa dluga w grze to by czlowiek spamietal). W kazdym razie milo mi bardzo, bo Siriusa wspominam bardzo dobrze, tam juz zloma zadnego nie dostalem, gralem bardzo dlugo i bylo super po prostu. Nie bylo tez tylu mozliwosci, choc powoli wchodzily jakies "nowosci" uszuplajace portfele graczy, a nabijajace GF. Raz jeszcze gratulacje ST i bawcie sie Panowie, poki checi sa :)

Pozdrawiam z pracy ;)

• Jest flota , jest zabawa, szkoda tylko ze czas nie leci każdemu jednakowo .. a powinien !

graliście kiedyś, gracie teraz, są bogaci i zwykli, jeden wyda 2000 zl i odczuje to jak ktoś inny jako 2 zł , ale czy faktycznie te ulepszacze gry pokazują kunszt gracza ?

Nie sądzę ..

żałuję ze nie ma uni bez takich udogodnień wtedy by każdy miał równe szanse i każdy bo docenił takiego gracza jak Balboa który faktycznie żyje tą grą .

Tak trzymaj !

Gratulacje

Spokój do kłamstwo, jest tylko pasja.

Dzięki pasji, osiągam siłę.

Dzięki sile, osiągam potęgę.

Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Haha dobre, szkoda że juz tak nie kozaczysz jak na Halley xD Panowie z MNS zarzekający się, że nie kupują anty, którzy zostali zezłomowani przez anty, teraz kupują anty? Śmierdzi bardzo hipokryzją. Anty to jedno ale kupowanie kont to wyższy lvl xD Pozdrówki z Halley :P

• Eko Koks nie byles jakos super odwazny i duzo gadatliwy , a nawet plakales ze niema sensu grac ... ale gdy twoj kolega top1 ci pomogl nagle w bicepsie doszlo ci 40cm ... kocham takich ludzi :)

wchodza na forum i wypowiadaja sie ... w sposob zalosny i dziecinny. Idz i siedz pod kapciem Muska :)

• MINI Oni - nie każdy ma tyle czasu aby siedzieć 24h i nie gaśnie ciągle * , gracze którzy mają go mniej i rozwinęli konto za anty robiąc duże Eco i klikaja 3 razy dziennie Wchodzą by się pobawić, kupują więcej przez takich [ciach] jak ty , dla których ogame.pl to już całe życie.

P.S gratulacje udanej akcji .

[mod='Neferet']Usunęłam obrazę[/mod]

• Eko Koks nie byles jakos super odwazny i duzo gadatliwy , a nawet plakales ze niema sensu grac ... ale gdy twoj kolega top1 ci pomogl nagle w bicepsie doszlo ci 40cm ... kocham takich ludzi :)

wchodza na forum i wypowiadaja sie ... w sposob zalosny i dziecinny. Idz i siedz pod kapciem Muska :)

Na tym chyba polegają sojusze nie? Kupiłeś konto 500kk pkt jak ludzie mieli 20kk puntów i latałes jak chciałeś, to co miałem pisać? Tak wleć mi 1.5kk pc w moje 30k pc ? xD Miałem być odważny mając gówno flotę ? W jakim celu? Ostatecznie to nie ja dostałem złoma i nie ja uciekłem z uni xD. Próbowaliście różnych sposobów i zawsze byłem szybszy, miałem farta ale mnie to nie boli, tak było i jestem w stanie to przyznać. Z drugiej strony jesteście Wy, którzy wyzywali, ubliżali, wysyłali szpiegów do sojuszu, żeby tylko mieć kilka cyferek więcej. W tym wszystkim najśmieszniejsze jest to, że zostaliśmy zwyzywani od paczkomatów przez paczkomaty oraz koneserów kont "oddanych" xD

Drugiej części Twojej wypowiedzi nie będę komentował, bo jest jak to napisałeś - dziecinna :)

• MINI Oni - nie każdy ma tyle czasu aby siedzieć 24h i nie gaśnie ciągle * , gracze którzy mają go mniej i rozwinęli konto za anty robiąc duże Eco i klikaja 3 razy dziennie Wchodzą by się pobawić, kupują więcej przez takich [ciach] jak ty , dla których ogame.pl to już całe życie.

P.S gratulacje udanej akcji .

Nie siedzę 24h na dobę, łatwo to sprawdzić, ale fakt, są tacy na uni...

Widzisz, wyciągnąłeś wnioski o tym, że OGame jest całym moim życiem, ale mógłbyś chociaż zadać sobie troszkę trudu i dowiedzieć się dlaczego tutaj jestem..

Na przyszłość warto ugryźć się w język(palce), bo czasem można nieświadomie palnąć jakąś głupotę.

A uwierz mi, gdyby tylko mi zdrowie pozwoliło, to nie zobaczyłbyś ani jednego ST tutaj.

Pozdrawiam i dziękuje za gratulacje.