Witam
Mam taką ogólną propozycję, ponieważ moim zdaniem na serwerach wieje straszną nudą. Mam taką propozycję, czy nie można by było trochę ożywić gry poprzez wprowadzenie losowego elementu jakiego?
Przykłady:
- Losowe ataki np z 5-godzinnym wyprzedzeniem coś w stylu "obca nam rasa atakuje, nasze system wykryły wroga i szacunkowy raport jednostek atakujących". Szczątki są zbędne ale np z takiego ataku mogło by coś dropnąć, jednostki z przybliżającą chwilą ataku byłyby coraz bardziej ujawniane
- Np bonusowe eventy w układach, galaktykach , np asteroidy z kryształem, które lądują w losowym układzie na losowej planecie, oczywiście komunikat z wyprzedzeniem.
- Można by wprowadzić element "Słońca-energii" w układach, takie słońce miało by swoją żywotność, byłyby cykle do powstawania itp
- Można by doprowadzić do interakcji między graczami na ekspedycjach, w końcu to obszary nieznane, do starć, itp
- Można by także wprowadzić technologie do konkretnych statków oraz systemów, tzn np do statków krążowników, także do systemów obronnych. Takie technologię można by odkrywać w rożnych przestrzeniach, jako "tajne plany badań, nacji X" takie parametry byłyby ukryte dla raportów szpiegowskich.
- Wprowadzenie dowódców floty lub obrony planety, który podnosiłby niektóre parametry a niektóre np obniżał, można by ich wystawiać do "bitew"
- Wprowadzenie czynnika losowego w starciach na planetach, księżycach, wybór taktyki, rozkazów przed wysłaniem floty do ataku, od niej były zależne różne parametry potem podczas starcia.
Co sądzicie ? Dla mnie gra jest strasznie monotonna i przewidywalna