Ogólne saldo AM

• Pomysł jest taki, że tak jak w lobby widzimy wszystkie swoje konta na których gramy, ogólnie całą listę, podobnie można by zrobić ogólne saldo antymaterii. Byłby to tzw. portfel ogólnie dostępnych ( zgromadzonych, zakupionych ) AM, które można wykorzystać na dowolnym serwerze na którym gramy za pośrednictwem doładowania z ogólnego salda, niż za każdym razem dokupywać z poziomu serwera na którym gramy. Co o tym sądzicie ?

• żOczywiście jestem na nie.

Oprócz argumentów wyżej mam jeszcze jeden:

- jeżeli będzie wspólne konto dla AM na wszystie serwery OG - to kupujacy będą kupować tylko na starych uni gdzie bonus jest 100% - a kozystać z niego będą mogli nawet na nowych. GF na to nie pójdzie - chyba, że najpierw wyrówna te bonusy.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

OFF - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• To zależy czy transfer mógłby się dokonywać w jedną stronę, czyli z portfela na uni - wtedy ma to mały sens, chyba że chcesz na coś konkretnego kupić ilość anty, której nie ma wśród ofert, a resztę przeznaczyć na inne uni - czy w dwie strony, wtedy sens jest większy, ale kto Ci zabroni założyć 20 kont z odkrywcą? Będziesz miał na odkrywcy z 16 poziomem astrofizyki 120 slotów ekspedycji, co da Ci ~12 trafień antymaterii na falę, czyli przy np. 8 falach 33600 antymaterii dziennie, przy bonusie x9 będzie to ~302 400 antymaterii zupełnie za darmo... Wątpię, żeby GF widziało w tym cel.

Dodatkowo, co widać po idlakach na wszystkich uni, sporo ludzi kupuje anty i porzuca konta. Należy założyć, że niektórzy zakładają nowe. Gdyby mogli przerzucić antymaterię, zrobiliby to - ze stratą dla GF i dla farmerów.

• Wszystko ma jakieś plusy i minusy. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Zakładam, że wiele osób mogło z tego aktywnie korzystać. Lecz rzeczywiście - co ze znaleziona AM na konkretnym Serwerze, ona nie mogła by trafiać do ogólnej puli, lecz zostawała by na tym serwerze gdzie była znaleziona, a zakupiona AM może być w taki portfelu :)
    Ja jestem za y, że spoko to pomysł.