Mamba [S-C] vs. NoAlien [WoT] ~ 18003.98%

• Trzeba było rozminować teren.

Pozdro dla S-C i znajomych.

Zysk miałem w dupie, więc płakać mi tu (moi wielbiciele wiedzą, o kim piszę).

Agresor Mamba [S-C]

Technologia bojowa 230% - Technologia ochronna 240% - Opancerzenie 280%

Lekki myśliwiec 30.142.670

Ciężki myśliwiec 13.188

Krążownik 2.356.837

Okręt wojenny 1.632.134

Pancernik 620.113

Reaper 622.733

Pathfinder 1.000.313

Obrońca NoAlien [WoT]

Technologia bojowa 210% - Technologia ochronna 210% - Opancerzenie 210%

Mały transporter 56.764

Duży transporter 11.000

Lekki myśliwiec 38

Ciężki myśliwiec 43

Krążownik 48

Okręt wojenny 39

Recykler 2.056

Sonda szpiegowska 22.677

Bombowiec 76

Satelita słoneczny 1.886

Niszczyciel 2.150

Gwiazda Śmierci 17

Pancernik 47

Reaper 874

Pathfinder 10.416

Wyrzutnia rakiet 6.500.000

Lekkie działo laserowe 2.656.430

Ciężkie działo laserowe 53.000

Działo Gaussa 52.000

Działo jonowe 52.000

Wyrzutnia plazmy 55.000

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Mamba [S-C]

Technologia bojowa 230% - Technologia ochronna 240% - Opancerzenie 280%

Lekki myśliwiec 29.569.572 ( -573.098 )

Ciężki myśliwiec 13.109 ( -79 )

Krążownik 2.347.305 ( -9.532 )

Okręt wojenny 1.629.783 ( -2.351 )

Pancernik 619.933 ( -180 )

Reaper 622.653 ( -80 )

Pathfinder 995.859 ( -4.454 )

Obrońca NoAlien [WoT]

Technologia bojowa 210% - Technologia ochronna 210% - Opancerzenie 210%

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

64.957.943 Metalu, 45.141.785 Kryształu i 67.811.293 Deuteru

Agresor stracił łącznie 2.876.844.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 29.567.071.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 1.189.817.100 metalu i 610.581.150 kryształu.

Agresor przejął łącznie 177.911.021 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -809.259.957

Kryształ: -98.090.065

Deuter: 8.815.293

agresor stracił łącznie 898.534.729 jednostek.

Agresor zdobył 1.029.982 punktów honoru.

Podsumowanie obrońca

Metal: -21.997.665.943

Kryształ: -5.768.450.785

Deuter: -1.978.865.293

obrońca stracił łącznie 29.744.982.021 jednostek.

Obrońca zyskał 325.855 punktów honoru.

• pług zapięty i bunkier przeorany... :lool: jeszcze z 2-3x i mu się odechce bunkrowania

"Nie jestem tym, kim byłem"

:fa:"Jeśli mnie powalisz, stanę się potężniejszy niż możesz to sobie wyobrazić":fa:

• Nie ma bunkra, którego nie da się przejść. :brawo:

Więc, czy warto inwestować w takie "instalacje"? :/

Obrońcy :szo:

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• pług zapięty i bunkier przeorany... :lool: jeszcze z 2-3x i mu się odechce bunkrowania

I gry przy okazji też, bo nie będzie mógł grać tak, jak chce i może. Rozejrzyjcie się po innych uniach, gdzie paczkowe sojusze/paczkowi gracze mają zdecydowaną przewagę i kruszą bunkry - tam nikt nie gra, rywalizacja się skończyła totalnie. Teoretycznie każdy ekonom fs-ujący jest przygotowany na ściągnięcie moonów i utratę floty. Jest to zazwyczaj kilka % wartości konta (DT i surowce). Ekonom bunkrujący robi inaczej, inwestuje znacznie większy % surowców w obronę, żeby nie musieć robić fs-ów. Może to wynikać z lenistwa, z systemu pracy i życia, względnie z braku zgody na to, że gra ustawia mu życie pod FS. Skruszyć taki bunkier ze stratą surowcową, to jak powiedzieć przeciwnikowi, że nie chce się z nim grać na jednym serwerze...

NoAlien ma 64,3 kk eko z obroną i 38,4 kk samej obrony (już po złomie), czyli eko u niego jest na poziomie 26 kk, czyli poniżej top 100. Gdyby te 38,4 kk zainwestował w kopalnie, byłby znacznie wyżej, ale zrezygnował z tego w imię bezpiecznej, spokojnej gry. Szkoda, że ktoś mu to zabiera i nie wiem, po co, skoro zysku z tego nie ma, zabawy raczej też nie, bo ani planowania w ataku nie ma, wystarczy spojrzeć na aktywność, ani żadnego elementu związanego z przechytrzeniem przeciwnika.

I gry przy okazji też, bo nie będzie mógł grać tak, jak chce i może. Rozejrzyjcie się po innych uniach, gdzie paczkowe sojusze/paczkowi gracze mają zdecydowaną przewagę i kruszą bunkry - tam nikt nie gra, rywalizacja się skończyła totalnie. Teoretycznie każdy ekonom fs-ujący jest przygotowany na ściągnięcie moonów i utratę floty. Jest to zazwyczaj kilka % wartości konta (DT i surowce). Ekonom bunkrujący robi inaczej, inwestuje znacznie większy % surowców w obronę, żeby nie musieć robić fs-ów. Może to wynikać z lenistwa, z systemu pracy i życia, względnie z braku zgody na to, że gra ustawia mu życie pod FS. Skruszyć taki bunkier ze stratą surowcową, to jak powiedzieć przeciwnikowi, że nie chce się z nim grać na jednym serwerze...

NoAlien ma 64,3 kk eko z obroną i 38,4 kk samej obrony (już po złomie), czyli eko u niego jest na poziomie 26 kk, czyli poniżej top 100. Gdyby te 38,4 kk zainwestował w kopalnie, byłby znacznie wyżej, ale zrezygnował z tego w imię bezpiecznej, spokojnej gry. Szkoda, że ktoś mu to zabiera i nie wiem, po co, skoro zysku z tego nie ma, zabawy raczej też nie, bo ani planowania w ataku nie ma, wystarczy spojrzeć na aktywność, ani żadnego elementu związanego z przechytrzeniem przeciwnika.

Dobrze powiedziane/napisane. Niektórzy się zachowują jakby gra była tylko dla nich, a jeszcze grać trzeba pod dyktando. Bunkier - źle, duża flota do zbierania farm/ekspedycji - źle. Odezwiesz się w temacie na forum z innym podejściem - źle (jesteś <tu dowolne obraźliwe słowo, którego sami nieraz nie rozumieją>).

Zgadzam się paczki psują tą gre, pasowało by ograniczyć ich ilość np max 10 tygodniowo, a nie bez limitu jak jest teraz ale co zrobić jak nic z tym się nie da zrobić bo na tym GF ma interes... wiec pozostaje klepać swoje dalej...
    a co do NoAliena jak nie umie optymalnie wydawać surowców to jego sprawa, bunkry zawsze były głupie bez sensu w nadmiernej ilości. Podobno legenda mówi, że za język, a raczej treści pisane został przeorany :baseball::smash: niektórym sie w głowie przewraca niestety z tym co do kogo piszą w sieci... Prosto w twarz pewnie nie mieli by odwagi tak się odezwać :lool:

ps. buleon z tego co pamiętam też lubisz bunkierki mieć :saint:

Pozdro

:fa:"Jeśli mnie powalisz, stanę się potężniejszy niż możesz to sobie wyobrazić":fa:

• Zgadzam się paczki psują tą gre, pasowało by ograniczyć ich ilość np max 10 tygodniowo, a nie bez limitu jak jest teraz ale co zrobić jak nic z tym się nie da zrobić bo na tym GF ma interes... wiec pozostaje klepać swoje dalej...

Paczki to jak broń atomowa :) Wystarczy przerwać wyścig zbrojeń. W tym momencie top 1 i tak Was robi, wystarczy, że zużyje paczki, więc do końca bezpieczni nie jesteście, nie wspominając o fakcie, że zawsze coś może spaść z cmentarza. Jak Mamba dobije ten 1 kkk punktów, to top 1 znowu odskoczy. Szczerze, to na miejscu GF zatrudniłbym ogarniętego gracza, żeby prowokował resztę topek do paczkowania :)

Zresztą, sam wiesz, co się stało po paczkach, wielu dobrych graczy stwierdziło, że nie dadzą się dymać przez GF, m.in. Twój były sojusz z Kalyke.

a co do NoAliena jak nie umie optymalnie wydawać surowców to jego sprawa, bunkry zawsze były głupie bez sensu w nadmiernej ilości. Podobno legenda mówi, że za język, a raczej treści pisane został przeorany :baseball::smash: niektórym sie w głowie przewraca niestety z tym co do kogo piszą w sieci... Prosto w twarz pewnie nie mieli by odwagi tak się odezwać :lool:

Jeśli tak, to nie wnikam. Ale ani słowa o tym w przedmowie do starcia nie było...

ps. buleon z tego co pamiętam też lubisz bunkierki mieć :saint:

Może inaczej, fs-owanie to w moim przypadku bezsens. A bunkier w pewnym okresie na Xanthus był nie do przejścia z zyskiem. Na Bellatrix drugi też nie został zniszczony przez wroga. To nie jest tak, że bunkier to bezsensowna strategia, sprawdza się przeciw wszystkim graczom poza ścisłą topką. Teoretycznie da się nawet ustawić to tak, żeby nikt nie wlatywał z zyskiem, ale pieniężnie darmowej strategii przeciw komuś, kto lata na minus, a później wsadza kasę w paczki i w ten sposób się rozwija, to jeszcze nikt nie wymyślił.

• Zgadzam się paczki psują tą gre, pasowało by ograniczyć ich ilość np max 10 tygodniowo, a nie bez limitu jak jest teraz ale co zrobić jak nic z tym się nie da zrobić bo na tym GF ma interes... wiec pozostaje klepać swoje dalej...

Paczki to jak broń atomowa :) Wystarczy przerwać wyścig zbrojeń. W tym momencie top 1 i tak Was robi, wystarczy, że zużyje paczki, więc do końca bezpieczni nie jesteście, nie wspominając o fakcie, że zawsze coś może spaść z cmentarza. Jak Mamba dobije ten 1 kkk punktów, to top 1 znowu odskoczy. Szczerze, to na miejscu GF zatrudniłbym ogarniętego gracza, żeby prowokował resztę topek do paczkowania :)

Zresztą, sam wiesz, co się stało po paczkach, wielu dobrych graczy stwierdziło, że nie dadzą się dymać przez GF, m.in. Twój były sojusz z Kalyke.

co chodzi o cmentarz to ostatnio ktoś nie legalnie chyba wpadł i zrobił top1 ogame PL, ale czy ktoś to sprawdził? ->"nie możemy przenieść się na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy (każdego rankingu, nie tylko ogólnego)" chyba, że ja tego pkt nie rozumiem... ale jak ktoś wpada na top3 a flote top 2 to chyba coś w top 20 ,

ps. a kilku z Kalyke dalej grają na jednym ze świeżych uni tylko chyba się nie afiszują jak przedtem.

• co chodzi o cmentarz to ostatnio ktoś nie legalnie chyba wpadł i zrobił top1 ogame PL, ale czy ktoś to sprawdził? ->"nie możemy przenieść się na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy (każdego rankingu, nie tylko ogólnego)" chyba, że ja tego pkt nie rozumiem... ale jak ktoś wpada na top3 a flote top 2 to chyba coś w top 20 ,

Co dzieje się w sytuacji, kiedy moje konto znajdzie się w top 20 na każdym uniwersum w mojej pierwotnej społeczności?
    -> Możesz przenieść się na dowolne uniwersum, pamiętając że uniwersum musi być starsze niż rok.

FAQ warto czytać do końca :) Odchodzimy już dość mocno od tematu starcia Mamby, także może zakończmy :P

• Bunkry to może miałyby większy sens bez AntyMaterii - wtedy paczkami nie da się zrobić szybko przebijającej się floty.

• Bunkry to może miałyby większy sens bez AntyMaterii - wtedy paczkami nie da się zrobić szybko przebijającej się floty.

Powinni zrobić jakiś serwer, że np. płacisz 100 zł na start i masz gwarancję, że nigdy nie będzie można na nim kupić antymaterii. Ewentualnie zdobyć na ekspedycjach, ale nie kupić. Wtedy to by miało sens. I bunkry byłyby wtedy opłacalne.

Powinni zrobić jakiś serwer, że np. płacisz 100 zł na start i masz gwarancję, że nigdy nie będzie można na nim kupić antymaterii. Ewentualnie zdobyć na ekspedycjach, ale nie kupić. Wtedy to by miało sens. I bunkry byłyby wtedy opłacalne.

Popieram.

Z zasady nie kupuje dodatków w grach (w OGame chcąc przenieść szybko planete musiałem dokonać drobnej wpłaty) - dla takiego uni bym się nie zastanawiał.

Dopiero na takim uni (bez dodatków) gracze mogliby się wykazać swoimi umiejętnościami i zaangażowaniem w grę.

• Dopiero na takim uni (bez dodatków) gracze mogliby się wykazać swoimi umiejętnościami i zaangażowaniem w grę.

W teorii tak, praktyka mówi co innego. Paczki stworzyły nowy problem + zniszczyły równowagę w grze, ale to nie znaczy, że wcześniej problemów nie było. Były pushe, multikonta, boty i inne problemy. Naprawdę rzadko top 1 był zupełnie, krystalicznie czysty.

• W teorii tak, praktyka mówi co innego. Paczki stworzyły nowy problem + zniszczyły równowagę w grze, ale to nie znaczy, że wcześniej problemów nie było. Były pushe, multikonta, boty i inne problemy. Naprawdę rzadko top 1 był zupełnie, krystalicznie czysty.

niestety paczki zniszczyły równowagę mocy w tej grze zgadzam się, (częściowo na tym uni to odczułem) ale jak widać największy paczkomat na tym uni nie ma odwagi zdjąć U na dłużej niż czas paczkowania :lool: to jak wydaje kase surę itp. jego sprawa mógł za tą kase zdobyć 3-4x wiecej pkt jak nie lepiej ale kto bogatemu zabroni:lool:

buleon ty masz tam dobre wtyki, chody tam i ówdzie, niech zrobią jakieś uni bez paczek :D namów ich.... :piwko:

• niestety paczki zniszczyły równowagę mocy w tej grze zgadzam się, (częściowo na tym uni to odczułem) ale jak widać największy paczkomat na tym uni nie ma odwagi zdjąć U na dłużej niż czas paczkowania :lool: to jak wydaje kase surę itp. jego sprawa mógł za tą kase zdobyć 3-4x wiecej pkt jak nie lepiej ale kto bogatemu zabroni :lool:

Wy w S-C macie najgorzej. Osobom, które są niżej, takim jak obrońca w starciu, o którym piszemy, zazwyczaj jest wszystko jedno, czy starcie robi pusher, paczkomat czy ACS złożony z pięciu no-life'ów :P Wy sobie na własne życzenie odcięliście konkurencję i w ciągu poniżej roku przeszliście do gry przeciwko UFS-om, czyli Wasze emocje w grze powoli spadają do poziomu zbierania grzybów albo wędkowania :)

• niestety paczki zniszczyły równowagę mocy w tej grze zgadzam się, (częściowo na tym uni to odczułem) ale jak widać największy paczkomat na tym uni nie ma odwagi zdjąć U na dłużej niż czas paczkowania :lool: to jak wydaje kase surę itp. jego sprawa mógł za tą kase zdobyć 3-4x wiecej pkt jak nie lepiej ale kto bogatemu zabroni :lool:

Wy w S-C macie najgorzej. Osobom, które są niżej, takim jak obrońca w starciu, o którym piszemy, zazwyczaj jest wszystko jedno, czy starcie robi pusher, paczkomat czy ACS złożony z pięciu no-life'ów :P Wy sobie na własne życzenie odcięliście konkurencję i w ciągu poniżej roku przeszliście do gry przeciwko UFS-om, czyli Wasze emocje w grze powoli spadają do poziomu zbierania grzybów albo wędkowania :)

Jak widać po ST na Earth to w zasadzie lata tylko S-C.

Każdy pilnuje się jak może - ale niekiedy trzeba się "zresetować" i zdaża się, że "system" nie może się podnieść :lool:

• Dlatego, że trzymamy się tym samym składem od samego początku. Większość innych sojuszy się rozpadła. I to nie tylko nasza wina, bo w teamie mamy dużo eko graczy, którzy na nikogo nie latają

• Wojtek ale sie z Ciebie hipokryta zrobil kiedys myslalem ze nawet masz jaja ale chyba tez wszystkie gongi ci je odebraly , sam robisz 80k pkt w 1 dzien a po 7dniu masz 3kkk pkt. Wiecie co gf zrobilo wprowadzajac paczki ukrucilo proceder mielenia acc i ustawek choc pewnie nie do konca ale w znacznej mierze. A teraz pieknie widac kto mial te jaja i skill grac bez tego gowna.