Czas wysyłki floty na expedycje

• Yoo!

Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć w jaki legalny sposób można wysyłać flotę na ekspedycję w odstępach 1-2 sec?

expedycje

Jeśli twierdzisz, że jest to niemożliwe to daj znać jaki uzyskałeś najlepszy wynik :)

Zadałem oficjalne pytanie do operatorów gry i twierdzą, że jest to możliwe z użyciem formacji oraz szybkim klikaniem entera. Trochę wątpię w tę tezę, dlatego proszę Was o opinie :)

• Realnie nie ma takiej możliwości, lecz nikt Ci się do tego nie przyzna :trollface:

Odpowiedź może nasuwać się sama 8)

Nawet zakładając tezę operatorów gry i biorąc pod uwagę załączony zrzut, na którym widać odstęp między pierwszą ekspedycją a drugą w odstępnie zaledwie 2 sekundy, klikając w przycisk formację - a sam z tego korzystam - automatycznie wybierana jest flota, następnie trzeba wpisać koordynaty i wcisnąć przycisk "wyślij" następuję przeładowanie strony i znów trzeba kliknąć w formację i ją wybrać z listy rozwijanej, potem znów, przycisk dalej ponownie wpisać koordynaty i następnie wyślij, realnie nie ma możliwości w 1 sekundę tego dokonać, więc operator gry, który udzielał Tobie odpowiedź chyba za dużo naoglądał się bajek :lool:
    Nie hejtując - nie można było spodziewać się innej odpowiedzi od OG :stick: i tak właśnie OG leje cieplutkim moczkiem na sygnały graczy o naruszeniu zasad :ndsmod:

• Rekin Jak nie grasz na zlagowanym serwerze to, to jest norma, dziwie sie, ze to Cie dziwi :P ustawiasz raz z formacji i tak jak GO napisal spamujesz enter. Wielu z tego korzysta, sam z tego korzystam od lat bo to ogromna wygoda i oszczednosc czasu - mechanika gry w ktorej nie ma zadnej ingerencji - owszem, wiec w czym problem?

• Ale co w tym skomplikowanego? Mam komandora i zdefiniowaną formację do ekspedycji + enter + gram na Kalyke gdzie nie ma LF i na ten moment wszystko śmiga.

Tak, da się wysłać. Ale czasami jak szybko klikam ekspy to wywali error "serwer nie odpowiada"...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• adałem oficjalne pytanie do operatorów gry i twierdzą, że jest to możliwe z użyciem formacji oraz szybkim klikaniem entera.

no tak właściwie to nawet nie trzeba mieć ustawionej formacji :P

wtedy różnica czasu zalezy od tego jak szybko wpisujesz flotę.

co do szybkiego klikania entera to jest fakt niezaprzeczalny, jak wpiszesz w okienku pozycji koordy i względnie szybko ale bardziej to regularnie będziesz klikać enter to jesteś w stanie wysłać nawet 10 slotów w odstępie 1s albo nawet przy dobrych lagach w ten sam czas pójdzie kilka eksp :P

poćwicz i się przekonasz :P

czasem się uda wysłać kilka a czasem będzie wywalać po każdym slocie, to zależy od tego czy wbijesz się w enterem w odpowiedni moment w którym strona mieli wysyłkę

Ale czasami jak szybko klikam ekspy to wywali error "serwer nie odpowiada"...

ale wtedy także da się wysłać kilka slotów, mnie często wyskakuje błąd serwera i wtedy zalezy czy się wstrzelę z enterem czy strona szybciej się przeładuje :)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Moim zdanie z ustawionymi formacjami jest możliwe. Wpisywanie ręczne zabrałoby chyba ciut więcej czasu jak 1 czy 2 sekundy, mimo iż tam z tego co widzę, są puszczone tylko dwa rodzaje statków (MT i DT).

Ale jak nigdy tak tego nie analizuję, nie mam po prostu takich problemów natury egzystencjonalnej ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Czyli można! To tylko kwestia ustawienia formacji i sprawnych palców ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein