Optymalizacja form życia

• Czy jest gdzieś jakąś dyskusję na temat tego jak optymalnie wykorzystywać formy życia jako Zbieracz / Generał / Odkrywca? Jakie rasy wybierać, na jakich planetach. W jakie badania celować.

P.S. Wiem że każda rasa (poza ludźmi), jest dedykowana do konkretnej klasy, ale to nie musi oznaczać, że jako Odkrywca muszę na wszystkich planetach mieć Kaeleshów, chociaż zdaje sobie sprawę, że tak właśnie może być.

• Rhoshar może zerknij do tego tematu Fromy Życia

Coś może rozjaśni i dowiesz się więcej!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Rusz dupe, rozwijaj i kombinuj łącząc skille, bo po to to właśnie jest, żeby urozmaicić grę i wydłużyć gameplay

Dobre, typek sobie nowe konto założyl żeby sobie poużywać co w domu zasłyszał gdy mamusia tatusia lub na odwrót lub jeszcze inaczej...

Nie chodzi mi o gotowy tutorial / poradnik, tylko o jakiś temat z dyskusją czy przemyśleniami

https://board.en.ogame.gamefor…uestion-gathering-thread/

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• W końcu po to jest forum żeby się takimi rzeczami dzielić z innymi,

dkrywca muszę na wszystkich planetach mieć Kaeleshów, chociaż zdaje sobie sprawę, że tak właśnie może być.

Po pierwsze to są dwa główne nurty w podejściu do tych form życia według mnie.

Albo wybierasz konkretne rasy na planetach i badania do nich przypisane albo resetujesz do skutku aż chociaż w ponad połowie osiągniesz zamierzone badania.

Jeśli chcesz resetować to trzeba wybrać rasy z budynkami na bonus kopalni a badania losować według potrzeb.

W przypadku Odkrywcy badania z tej rasy itd.

To jedna z możliwości bo kombinacji jest wiele w zależności od tego czy czekamy na reset lub użyjemy anty czy zdajemy się na takie badania jakie są przypisane. W każdym nurcie jest wiele możliwości. Chyba nie sposób opisać wszystkich ale jakieś najważniejsze wskazówki.

Zabawa w wiele możliwości powstaje również w jednej rasie jak ludzie gdzie kombinacji stawiania budynków na opłacalność też jest wiele rozwiązań.

Drapacz chmur, budynki mieszkalne oraz budynki konwersji można budować na wiele sposobów.

'

To tak w skrócie najważniejszych problemów z rasami.

• Czy jest gdzieś jakąś dyskusję na temat tego jak optymalnie wykorzystywać formy życia jako Zbieracz / Generał / Odkrywca? Jakie rasy wybierać, na jakich planetach. W jakie badania celować.

P.S. Wiem że każda rasa (poza ludźmi), jest dedykowana do konkretnej klasy, ale to nie musi oznaczać, że jako Odkrywca muszę na wszystkich planetach mieć Kaeleshów, chociaż zdaje sobie sprawę, że tak właśnie może być.

Ja zapoznaje się z Rock'talami...i powiem Ci tak...co nie klikniesz, to zwiększa wydobycie. :P

Mam planety tylko na 8 i 15 pozycji z metalami na 40tym poziomie.

Rock'talów mam tylko na planetach na 15 pozycji

Przy pomocy tej rasy, dzięki ich badaniom i technice, bardzo tanim kosztem, jestem w stanie podciągnąć wydobycie metalu na 15 pozycji do tego wydobycia, jakie miałbym na 8 pozycji....

Ja osobiście nie wiem co klikać, jest mnogo możliwości

Rock'talowie będą moją główną rasą na moich 8 planetach, które mam na 15 pozycji, po to, by wyrównać wydobycie metalu, do tego jakie mam na 8 pozycjach.

Napewno zostawie jedną planete na 8 pozycji dla ludzi, by ciągle szukać ras i zwiększać tym samym poziomy doświadczenia ras.

Jedną planete dla Kaeleshów i prawdopodobnie jedną dostaną Mechy, by zobaczyć co mają do zaoferowania.

Jeżeli się okaże, że ich bonus na wydobycie deutu podziała podobnie jak bonus Rock'talów na metal, to dostaną 3 planety :)

To narazie, bo pewnie jak odszukam wszystkie rasy i zapełnię wszystkie kółka doświadczenia ras na zielono, to wszystkich wymienie na Rocków :)