Wysłany kolonizator a zajęcie pozycji przenosinami

• Od jakiegoś czasu jest błąd związany z zasiedlaniem planet zajętej przenosinami po wysłaniu kolonizatora. Od początku wprowadzenia do gry opcji przenosin planet, lecący już kolonizator na daną pozycję, która następnie została zajęta przenosinami, by nikt przed nami jej nie zajął, ZAWSZE dolatywał do celu i zasiedlał nową planetę. Teraz tak się nie dzieje. Kolonizator się po prostu odbija i nie dostaje się żadnej wiadomości. Nie przypominam sobie również, by w którejkolwiek aktualizacji była mowa o zmianie pierwszeństwa pomiędzy kolonizatorem a przenosinami...

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• hahahah

wiedziałam, że znajdą się tacy co powiedzą, że to nie błąd, że tak zawsze było :)

Ale sorry, tak nie było. SZTURMAN to,że anulowałeś przenosiny przed dolotem kolona świadczy tylko o Twojej niewiedzy w tym zakresie :rolleyes3:Kolon ZAWSZE dolatywał. Nawet w FAQ to było zapisane, że przenosiny nie mają wpływu na lecące już kolonizatory i nowo powstałe planety nowych graczy i w takich przypadkach przenosiny zostają anulowane. Ale na nowym forum FAQ Przenosin nie ma, a stare póki co nie działa ;)

Edit: Edytowałam post bo źle przeczytałam post abraaa i sądziłam, że uważa tak samo jak Szturman.

Art smoki

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Edited once, last by Avinashi ().

• Tu się nie zgodzę. Również zauważyłem ten sam błąd. Wcześniej było na zasadzie, że jeżeli ktos wysłał kolonizator jako pierwszy i zaraz ktoś wrzucił planetę do przenosin, to kolonizator dolatywaly a przenosiny zostały anulowane. To samo miałem, myślałem że pojedynczy błąd a z tego co widzę, to mechanika się wyłożyła.

• Dlatego można było szybko kliknąć przenosiny, żeby zarezerwować miejsce, anulować w odpowiedniej chwili, wysłać koło ka i dać kolejne przenosiny żeby przyblokować szybszego kolona. Teraz kolon się odbija niestety

• A to wybacz skoro tak :)

• Dlatego można było szybko kliknąć przenosiny, żeby zarezerwować miejsce, anulować w odpowiedniej chwili, wysłać koło ka i dać kolejne przenosiny żeby przyblokować szybszego kolona. Teraz kolon się odbija niestety

Dokładnie...

Ale dodam też, że takowy błąd pojawił się już jakiś czas temu. Przy czym został on w miarę szybko naprawiony. Oczywiście licząc tylko od momentu, w którym to ja błąd zauważyłam, a do momentu, w którym błędu już nie było. Niestety jak widać, krótko było to naprawione...

pnZMuihsj

S. King

Dokładnie...

Ale dodam też, że takowy błąd pojawił się już jakiś czas temu. Przy czym został on w miarę szybko naprawiony. Oczywiście licząc tylko od momentu, w którym to ja błąd zauważyłam, a do momentu, w którym błędu już nie było. Niestety jak widać, krótko było to naprawione...

Posypało się przy fuzji. Byłem przekonany, że to jakieś udogodnienie dla osób robiących ule zaraz po fuzji. Najwyraźniej dalej jest ten błąd. Co zrobisz, tak samo jak niewystarczająca ładowność LM kiedy chcesz wysłać je dając max surowców :)

• Co zrobisz, tak samo jak niewystarczająca ładowność LM kiedy chcesz wysłać je dając max surowców :)

to chyba nie tylko z lamami było :P

Polecam zrobić TN na 20lvl :beaten: tak pół żartem, pół serio :lool:

pnZMuihsj

S. King

• to chyba nie tylko z lamami było :P

Polecam zrobić TN na 20lvl :beaten: tak pół żartem, pół serio :lool:

Błąd z ładownością jest od dawien dawna. Najbardziej kłopotliwe jest to przy ładowności sond szpiegowskich, jak się zwózki surowców z planet robi lub na szybko deu chce się przewieść. Trzeba ujmować ręcznie jakiegoś surowca.

PS.

Technologia nadprzestrzenna lvl 20 zdecydowanie pomaga, bo zaokrągla ładowność sond do pełnej cyfry.

• To się zmieniło już 2-3 miesiące temu na oko.

Było jak piszesz, nie wiadomo jak być powinno teraz ?(

edit: także tego Avinashi jak ja to napisałem w sojuszu już jakiś czas temu to wszyscy myśleli, że zwariowałem.

• To się zmieniło już 2-3 miesiące temu na oko.

Było jak piszesz, nie wiadomo jak być powinno teraz ?(

edit: także tego Avinashi jak ja to napisałem w sojuszu już jakiś czas temu to wszyscy myśleli, że zwariowałem.

taaaa ja też jak na konfie pisałam, że coś zrypali z tym to mówili, że to ja się mylę, ale uff ulżyło mi, że jednak ja także nie zwariowalam :beaten:

pnZMuihsj

S. King

• Od jakiegoś czasu jest błąd związany z zasiedlaniem planet zajętej przenosinami po wysłaniu kolonizatora. Od początku wprowadzenia do gry opcji przenosin planet, lecący już kolonizator na daną pozycję, która następnie została zajęta przenosinami, by nikt przed nami jej nie zajął, ZAWSZE dolatywał do celu i zasiedlał nową planetę. Teraz tak się nie dzieje. Kolonizator się po prostu odbija i nie dostaje się żadnej wiadomości. Nie przypominam sobie również, by w którejkolwiek aktualizacji była mowa o zmianie pierwszeństwa pomiędzy kolonizatorem a przenosinami...

Wg mnie jest dobrze. Jeśli ktoś sobie zarezerwuje przenosiny o godzinie 19:30, to już jest zarezerwowane. Dziwi mnie w ogóle fakt, że mogłeś wysłać kolonizator. Zazwyczaj jest tak, że gdy klikam przykładowo przenosiny o tej 19:30 - to o 19:31 Ty nie masz możliwości wysłania tam kolonizatora. powinieneś otrzymać komunikat "współrzędne niedostępne/zarezerwowane do przeniesienia" (jakoś tak, pewny nie jestem tych słów, bo to już dobre 2 miesiące temu było - ale rozumiesz sens).

No chyba, że wysłałeś kolonizatora lotem, który trwał 25h (przykładowo). Trwało to więcej niż procedura przeniesienia planety (24h). W takim wypadku kolonizator oczywiście, że poleci/wystartuje, bo w momencie gdy Ty wybrałeś sobie współrzędne x:y:z z misją kolonizuj to owe współrzędne x:y:z były wolne, fakt, no i Twój lot trwa 25h. Niestety pół godziny później, ktoś kliknął "Przenieś" i procedura też się rozpoczęła, 24h. Jedyne wytłumaczenie tutaj to: pech, miałeś ogromnego pecha. Błędu w grze tutaj nie ma.

Mam nadzieję, że pomogłem, i mimo wszystko życzę Ci wielkich i zimnych planet. :) :)

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Smiechlem. Nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

• Jej chodzi o to ze wysyła kolonizator o godzinie 19:29 i dolatuje np. za 7h. :/

• Logitech przecież każdy wie, że nie wyśle się kolonizatora na zajętą przenosinami pozycję. Przeczytaj mój post raz jeszcze. A jak to nie pomoże, to jeszcze raz. Po trzech razach powinieneś już zauważyć SWÓJ błąd.

PS. ciap dobrze mówi

pnZMuihsj

S. King

• Logitech przecież każdy wie, że nie wyśle się kolonizatora na zajętą przenosinami pozycję. Przeczytaj mój post raz jeszcze. A jak to nie pomoże, to jeszcze raz. Po trzech razach powinieneś już zauważyć SWÓJ błąd.

PS. ciap dobrze mówi

Okej, być może. Ja tam błędu nie widzę :D

PS. Niestety nie widzę postów użytkownika ciap, użyłem magicznego guzika "block", ogólnie #sadstory :popcorn:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF