Od jakiegoś czasu jest błąd związany z zasiedlaniem planet zajętej przenosinami po wysłaniu kolonizatora. Od początku wprowadzenia do gry opcji przenosin planet, lecący już kolonizator na daną pozycję, która następnie została zajęta przenosinami, by nikt przed nami jej nie zajął, ZAWSZE dolatywał do celu i zasiedlał nową planetę. Teraz tak się nie dzieje. Kolonizator się po prostu odbija i nie dostaje się żadnej wiadomości. Nie przypominam sobie również, by w którejkolwiek aktualizacji była mowa o zmianie pierwszeństwa pomiędzy kolonizatorem a przenosinami...
Wysłany kolonizator a zajęcie pozycji przenosinami
-
- Zgłoszone
- 7.6.6
- Avinashi
- Closed
-
-
Avi ręki nie dam uciać ale na 99% od zawsze było tak, że jak posłałaś kolonka a później ktoś kliknał przenosiny na te koordy kolon się odbijał, Jest tak dlatego, ze kasa ma pierwszeństwo w tej grze Ale ręki nie dam
-
Kolon ktory zostal wyslany na dane kordy przed aktywowaniem przenosin za anty dolatywal do danych kordów. Ciekawe ze cos sie zmienilo, trzeba bedzie samemu sprawdzic xD
-
Nigdy tak nie było na 100%. Jak kolon leciał zawsze dolatywał, mimo że były przenosiny kliknięte.
-
hahahah
wiedziałam, że znajdą się tacy co powiedzą, że to nie błąd, że tak zawsze było
Ale sorry, tak nie było. SZTURMAN to,że anulowałeś przenosiny przed dolotem kolona świadczy tylko o Twojej niewiedzy w tym zakresie Kolon ZAWSZE dolatywał. Nawet w FAQ to było zapisane, że przenosiny nie mają wpływu na lecące już kolonizatory i nowo powstałe planety nowych graczy i w takich przypadkach przenosiny zostają anulowane. Ale na nowym forum FAQ Przenosin nie ma, a stare póki co nie działa
Edit: Edytowałam post bo źle przeczytałam post abraaa i sądziłam, że uważa tak samo jak Szturman.
-
Tu się nie zgodzę. Również zauważyłem ten sam błąd. Wcześniej było na zasadzie, że jeżeli ktos wysłał kolonizator jako pierwszy i zaraz ktoś wrzucił planetę do przenosin, to kolonizator dolatywaly a przenosiny zostały anulowane. To samo miałem, myślałem że pojedynczy błąd a z tego co widzę, to mechanika się wyłożyła.
-
hahahah
Ale sorry, tak nie było. To, że anulowaliście przenosiny przed dolotem kolona świadczy tylko o Waszej niewiedzy w tym zakresie Kolon ZAWSZE dolatywał. Nawet w FAQ to było zapisane, że przenosiny nie mają wpływu na lecące już kolonizatory i nowo powstałe planety nowych graczy i w takich przypadkach przenosiny zostają anulowane. Ale na nowym forum FAQ Przenosin nie ma, a stare póki co nie działa
Dlatego można było szybko kliknąć przenosiny, żeby zarezerwować miejsce, anulować w odpowiedniej chwili, wysłać koło ka i dać kolejne przenosiny żeby przyblokować szybszego kolona. Teraz kolon się odbija niestety
-
hahahah
Ale sorry, tak nie było. SZTURMAN to,że anulowałeś przenosiny przed dolotem kolona świadczy tylko o Twojej niewiedzy w tym zakresie Kolon ZAWSZE dolatywał. Nawet w FAQ to było zapisane, że przenosiny nie mają wpływu na lecące już kolonizatory i nowo powstałe planety nowych graczy i w takich przypadkach przenosiny zostają anulowane. Ale na nowym forum FAQ Przenosin nie ma, a stare póki co nie działa
A to wybacz skoro tak
-
Dlatego można było szybko kliknąć przenosiny, żeby zarezerwować miejsce, anulować w odpowiedniej chwili, wysłać koło ka i dać kolejne przenosiny żeby przyblokować szybszego kolona. Teraz kolon się odbija niestety
Dokładnie...
Ale dodam też, że takowy błąd pojawił się już jakiś czas temu. Przy czym został on w miarę szybko naprawiony. Oczywiście licząc tylko od momentu, w którym to ja błąd zauważyłam, a do momentu, w którym błędu już nie było. Niestety jak widać, krótko było to naprawione...
-
Dokładnie...
Ale dodam też, że takowy błąd pojawił się już jakiś czas temu. Przy czym został on w miarę szybko naprawiony. Oczywiście licząc tylko od momentu, w którym to ja błąd zauważyłam, a do momentu, w którym błędu już nie było. Niestety jak widać, krótko było to naprawione...
Posypało się przy fuzji. Byłem przekonany, że to jakieś udogodnienie dla osób robiących ule zaraz po fuzji. Najwyraźniej dalej jest ten błąd. Co zrobisz, tak samo jak niewystarczająca ładowność LM kiedy chcesz wysłać je dając max surowców
-
Co zrobisz, tak samo jak niewystarczająca ładowność LM kiedy chcesz wysłać je dając max surowców
to chyba nie tylko z lamami było
Polecam zrobić TN na 20lvl tak pół żartem, pół serio
-
to chyba nie tylko z lamami było
Polecam zrobić TN na 20lvl tak pół żartem, pół serio
Błąd z ładownością jest od dawien dawna. Najbardziej kłopotliwe jest to przy ładowności sond szpiegowskich, jak się zwózki surowców z planet robi lub na szybko deu chce się przewieść. Trzeba ujmować ręcznie jakiegoś surowca.
PS.
Technologia nadprzestrzenna lvl 20 zdecydowanie pomaga, bo zaokrągla ładowność sond do pełnej cyfry.
-
To się zmieniło już 2-3 miesiące temu na oko.
Było jak piszesz, nie wiadomo jak być powinno teraz
edit: także tego Avinashi jak ja to napisałem w sojuszu już jakiś czas temu to wszyscy myśleli, że zwariowałem. -
To się zmieniło już 2-3 miesiące temu na oko.
Było jak piszesz, nie wiadomo jak być powinno teraz
edit: także tego Avinashi jak ja to napisałem w sojuszu już jakiś czas temu to wszyscy myśleli, że zwariowałem.taaaa ja też jak na konfie pisałam, że coś zrypali z tym to mówili, że to ja się mylę, ale uff ulżyło mi, że jednak ja także nie zwariowalam
-
Mówimy o uniwersum po unifusion czy innym?
-
Od jakiegoś czasu jest błąd związany z zasiedlaniem planet zajętej przenosinami po wysłaniu kolonizatora. Od początku wprowadzenia do gry opcji przenosin planet, lecący już kolonizator na daną pozycję, która następnie została zajęta przenosinami, by nikt przed nami jej nie zajął, ZAWSZE dolatywał do celu i zasiedlał nową planetę. Teraz tak się nie dzieje. Kolonizator się po prostu odbija i nie dostaje się żadnej wiadomości. Nie przypominam sobie również, by w którejkolwiek aktualizacji była mowa o zmianie pierwszeństwa pomiędzy kolonizatorem a przenosinami...
Wg mnie jest dobrze. Jeśli ktoś sobie zarezerwuje przenosiny o godzinie 19:30, to już jest zarezerwowane. Dziwi mnie w ogóle fakt, że mogłeś wysłać kolonizator. Zazwyczaj jest tak, że gdy klikam przykładowo przenosiny o tej 19:30 - to o 19:31 Ty nie masz możliwości wysłania tam kolonizatora. powinieneś otrzymać komunikat "współrzędne niedostępne/zarezerwowane do przeniesienia" (jakoś tak, pewny nie jestem tych słów, bo to już dobre 2 miesiące temu było - ale rozumiesz sens).
No chyba, że wysłałeś kolonizatora lotem, który trwał 25h (przykładowo). Trwało to więcej niż procedura przeniesienia planety (24h). W takim wypadku kolonizator oczywiście, że poleci/wystartuje, bo w momencie gdy Ty wybrałeś sobie współrzędne x:y:z z misją kolonizuj to owe współrzędne x:y:z były wolne, fakt, no i Twój lot trwa 25h. Niestety pół godziny później, ktoś kliknął "Przenieś" i procedura też się rozpoczęła, 24h. Jedyne wytłumaczenie tutaj to: pech, miałeś ogromnego pecha. Błędu w grze tutaj nie ma.
Mam nadzieję, że pomogłem, i mimo wszystko życzę Ci wielkich i zimnych planet.
-
Wg mnie jest dobrze. Jeśli ktoś sobie zarezerwuje przenosiny o godzinie 19:30, to już jest zarezerwowane. Dziwi mnie w ogóle fakt, że mogłeś wysłać kolonizator. Zazwyczaj jest tak, że gdy klikam przykładowo przenosiny o tej 19:30 - to o 19:31 Ty nie masz możliwości wysłania tam kolonizatora. powinieneś otrzymać komunikat "współrzędne niedostępne/zarezerwowane do przeniesienia" (jakoś tak, pewny nie jestem tych słów, bo to już dobre 2 miesiące temu było - ale rozumiesz sens).
No chyba, że wysłałeś kolonizatora lotem, który trwał 25h (przykładowo). Trwało to więcej niż procedura przeniesienia planety (24h). W takim wypadku kolonizator oczywiście, że poleci/wystartuje, bo w momencie gdy Ty wybrałeś sobie współrzędne x:y:z z misją kolonizuj to owe współrzędne x:y:z były wolne, fakt, no i Twój lot trwa 25h. Niestety pół godziny później, ktoś kliknął "Przenieś" i procedura też się rozpoczęła, 24h. Jedyne wytłumaczenie tutaj to: pech, miałeś ogromnego pecha. Błędu w grze tutaj nie ma.
Smiechlem. Nie wprowadzaj ludzi w błąd
-
Jej chodzi o to ze wysyła kolonizator o godzinie 19:29 i dolatuje np. za 7h.
-
-
Okej, być może. Ja tam błędu nie widzę
PS. Niestety nie widzę postów użytkownika ciap, użyłem magicznego guzika "block", ogólnie #sadstory