Atak rakietowy z innej galaktyki

• Hejo, dziś sobie rakietowałem gościa i jakimś cudem, do tej pory nie wiem jakim, z okienka ataków rakietowych udało mi się puścić nalot z kompletnie innej galaktyki i doleciało to o dziwo. Z okienka galaktyki nie da się tego zrobić z tego co widzę, dopiero z okienka ataku rakietowego, a w drugiej karcie przeglądarki przeskakujemy między planetami.

lolWTF.jpg

Uniwersum Ferdinand

Wersja gry 8.7.4-pl5

• Tak jak najbardziej. Jeżeli będzie trzeba to wezmę i nagram wszystko jak to dokładnie wygląda

wyślij to jedna na pw bo się zrobi dym :P

kto wie ten wie, a kto nie wie o co chodzi ten lepiej śpi :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Też jestem ciekawy tego okna ataku rakietowego. Jak długo te rakiety leciały przez galę?

analogicznie tyle co w tej samej gali, czyli jak atakujesz normalnie np z 1:80:4 cel 1:120:4 i leci 15 minut, to tyle samo czasu leci z 2:80,3:80,4:80... 9:80 na 1:120:4

• Zróbmy tak, jeżeli mi Ruda nie odpowie na wiadomość PW w tym temacie do 18:30, to wrzucę linka z filmikiem jak to wygląda

Nie radzilabym tego robic. Beda krzywe akcje.... Inna sprawa ze korzystanie z tego zaliczac sie bedzie pod bugusing :p

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Aż z ciekawości zapytam: gdzie istnieje coś takiego jak "okno ataku rakietowego"? Nigdy nie wysyłałem ich inaczej niż przez galaktykę. XD

1' Na własnej planecie A, która jest w zasięgu planety B gracza atakowanego zgodnie z definicją z napędem impulsowym, klikasz w galaktyce atak rakietowy i otwiera się okno ataku.

2' Potem na uprzednio otwartej drugiej karcie ogame przeskakujesz na planetę C, która również jest w zasięgu planety B gracza atakowanego jeżeli nie patrzeć na galaktyki.

3' Wracasz na pierwotną kartę i wysyłasz rakiety, tyle że z planety C, wielka filozofia...

Poza tym gdzie jest wyraźnie napisane, że nie można rakiet wysyłać przez galaktykę? Jest opisane ograniczenie układu, a to że zwyczajnie nie da się wysłać rakiet przez galaktykę jeszcze o niczym nie świadczy ;)

• Miala ale jakos nie dziwi mnie to ze dziala nadal ^^

Pewnie sie zaraz okaze ze to o cos innego chodzilo :D

pnZMuihsj

S. King

• to nie upubliczniam nagrania

Ale jak to, już kupiłem popcorn a tu data premiery przesunieta? Może niech by zefir nagrał filmik z rakietowania przez galaktyki, taka pętla na pół dnia z dobrą nutką w tle, wtedy to i piwko szykuję.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• A od kiedy musisz mieć jakieś pozwolenie ? .... Udostępniasz nagranie dla wszystkich, dla dobra gry. A tak to ukrywajta sobie miedzy sobą, że jest multum dziur w grze, którą jedną wyłapałeś, tylko odpowiedz w takim razi sobie na pytania po jakiego grzyba utworzyłeś ten temat, skoro " teraz wam nie pokaże "

• Jak udostepniania nagrania z bugiem ma byc "dla dobra gry"? Rozpowrzechnianie bugow jest karalne.

Gracz zglosil bug, zapytal czy ktos inny ma taki i wystarczy. Przypomne takze, ze uzywanie bugow w grze takze jest karalne. Prosze o tym nie zapominac. Niestety nie da rady uniknac bledow w grze, ale dzieki takim tematom mozna je czasem wyeliminowac. Dlatego tak wazne jest aby gracze zglaszali gdy sie na jakis natkna.

PS. Przypomne, ze to nie polski team jest odpowiedzialny za eliminacje bledow w grze. My je jedynie zglaszamy do osob za to odpowiedzialnych.

Z tego co widze to problem ten jest weryfikowany. Prosze juz przestac naskakiwac na gracza aby upublicznil film.