Połączenie uniwersów, niezależnie od języka

• Moim pomysłem jest sprawienie żeby zmodyfikować tak grę, aby niezależnie od języka kraju w którym się jest, można było grać na dowolnym "serwerze", a zespół gry mógł dowolnie przenosić graczy pomiędzy serwerami. Jedyną różnicą jaka by była (zależna od kraju i używanego języka), był by język interfejsu. Ułatwiło by to znacznie pracę obsłudze gry oraz uatrakcyjniło by przynajmniej rozgrywkę

• No ale tak ma być właśnie gdy wejdzie w życie w końcu długo wyczekiwany item przenosin konta. że będziesz mógł pójść (chyba) na serwer jaki Ci się zamarzy. Ale czy wtedy zmieni się język interfejsu? Pojęcia nie mam. Oby nie. Lub jeśli tak, to żeby zmienił się na ten najpopularniejszy: angielski.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Konto można założyć wszędzie, zaś przenoszenie na zagraniczne serwery bez ograniczeń? To nie jest gra kliknij kopalne, lepiej aby każdy mógł zrozumieć każdego i niech tak pozostanie. Mogą stworzyć kosmopolityczny kosmos dla kosmopolitów i tyle, ale niech normalne uni zostawią spokoju, Babilonu nie potrzebujemy póki graczy jest dość:

להפוך את הצי, הנה אני

Hiçbir şey anlamıyorum eşek

бесить себя тупой член

• No ale tak ma być właśnie gdy wejdzie w życie w końcu długo wyczekiwany item przenosin konta. że będziesz mógł pójść (chyba) na serwer jaki Ci się zamarzy. Ale czy wtedy zmieni się język interfejsu? Pojęcia nie mam. Oby nie. Lub jeśli tak, to żeby zmienił się na ten najpopularniejszy: angielski.

włącz urlop na 2 miesiące i się nie loguj i będziesz mógł iść na dowolny kraj a co do języka nie wiem ;)

• włącz urlop na 2 miesiące i się nie loguj i będziesz mógł iść na dowolny kraj a co do języka nie wiem ;)

Nawet nie wiesz jak bardzo wyczekuję tego itemu :) by w końcu iść w [ciach] z tego polskiego syfu :)

Jedynym problemem będzie pewnie cena. Ale co to znaczy w dzisiejszych czasach? :beaten::beaten:

Moderator Ruda:
    Pseudocenzura

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• Heh, to nie cena winna być ograniczeniem tylko ilość możliwych użyć w roku np. 2. Niech topka z kasą i flotą Ci skacze i czyści kolejne uni, co, kundelki będą też uciekać jak przy relo. Ha, czyli cena niezaporowa np. 0.5-1kk to gf zarobi krocie, niech jeszcze event wprowadzą, pyk i kolejne teoria spiskowa gotowa, ale jaka tam spiskowa, biznes i tyle.

Poza tym nikt z was nie brał pod uwagę stref czasowych, syf dopiero będzie jak aktywek tyle samo uświadczysz o 4am co o 4pm (16)

• Przecież to jest za darmo nie wiem na co czekasz :D

to nie cena winna być ograniczeniem tylko ilość możliwych użyć w roku np. 2.

Czyli wychodzi na to, że "item przenosin" można rocznie użyć do 6 razy. Spoko opcja, 60 dni nieaktywki to znaczny koszt surowcowy, ba nawet można go przeliczyć na anty jak ktoś bardzo potrzebuje. Moim zdaniem uczciwe o ile faktycznie migracja z cmentarzyska jest i będzie taką samowolką jak mówisz.

• Nie jest za darmo, bo ten czas nieaktywności ma swoją cenę (np w wydobyciu surowców). No chyba, że planujesz zrobić wakacje :D

Cytat:

/

• Oraz pamiętaj, że aby konto się nie skasowało trzeba mieć zakupioną antymaterie ;)

To też idzie obejść. Wystarczy podczas eventu ze zwrotem wydać antymaterie, a ta którą GF zwraca traktowana jest jako zakupiona.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

to nie cena winna być ograniczeniem tylko ilość możliwych użyć w roku np. 2.

Czyli wychodzi na to, że "item przenosin" można rocznie użyć do 6 razy. Spoko opcja, 60 dni nieaktywki to znaczny koszt surowcowy, ba nawet można go przeliczyć na anty jak ktoś bardzo potrzebuje. Moim zdaniem uczciwe o ile faktycznie migracja z cmentarzyska jest i będzie taką samowolką jak mówisz.

Przecież działa codziennie znika 100 kont

https://cdn.discordapp.com/att…1407473655899/unknown.png

• Oraz pamiętaj, że aby konto się nie skasowało trzeba mieć zakupioną antymaterie ;)

To też idzie obejść. Wystarczy podczas eventu ze zwrotem wydać antymaterie, a ta którą GF zwraca traktowana jest jako zakupiona.

Nie zmienili tego już?

W ostatnim evencie jeszcze "działało", gdyż nie dokonywałem zakupu anty a najeżdżając na ikonkę mam informację "Kupiona 18750".

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

A to chyba wiadoma sprawa :beaten::beaten:

Cytat:

/

• Połączenie UNI niezależnie od języka to zły pomysł. Przynajmniej na tą chwilę. Ta gra jeszcze nie jest w stanie agonalnym, aby podejmować takie kroki.

Jednak co jakiś czas mógłby powstać serwer europejski z obowiązującym językiem angielskim (obsługa) i wybranym interfejsu. GF nawet nie zdaje sobie sprawy ile by na tym zarobiło. Polscy gracze zakładaliby polskie sojusze, niemieccy niemieckie, byłyby też międzynarodowe. Rywalizacja byłaby ogromna. Być może serwer byłby cały zapełniony tak jak kiedyś. Wnioski wysuwam po graniu w inną grę przeglądarkową (dostępne są też aplikacje na smartfony), w której powstają głównie serwery międzynarodowe, a np. polskie, niemieckie, z dużym odstępem czasu.

Dużo zależałoby od promocji takiego serwera. Od siebie dam kilka pomysłów. Nazwa "Universum 1", aby wywołać nostalgię w starych wyjadaczach, którzy teraz zarabiają. Konfiguracja zarówno dla flociarzy, jak i ekowców - podobna do polskiego Octans.

• Sądzisz, że Polacy znają tylko jeden język? Uważam, że jesteś w błędzie. Poradzilibyśmy sobie nawet jeśli w ów projekcie byłby język chiński

(no może przesadziłem) ale gra jest bardzo intuicyjna więc w innym języku byłaby to świetna rozrywka do ćwiczenia prawej półkuli mózgu :P :beaten::ocb:

Cytat:

/