Latanie ?
Harry Potter
-
- Rozrywka i Hobby
- Quiz
- Ruda
-
-
Latanie ?
NIe. Wybirna co prawda w tym nie była ale pokazała że potrafi latać podczas jednego z zadań gdy zmierzali po kamień filozoficzny.. Podpowiem bo w sumie o tym nie było w filmie ( jest to rodzaj zabawy czarodziejów, A Harry miał problemy w zabawie bo korzystał z poźyczonego kompletu.)
-
Czego Hagrid nie potrafił wyczarować i dlaczego?
Ja sądzę że nie potrafił wyczarować takiego czegoś jak "Polski Ład " - dlaczego ? bo nawet jego twórcy nie potrafią tego ogarnąć.
Nie potrafił też wyczarować gruszek na wierzbie bo nie próbował.
Nie potrafił wyczarować wina z wody - ktoś już opatentował to przed nim dużo wcześniej.
Nie potrafił wyczarować wielu rzeczy - dlaczego?- bo nie był profesorem magii i posiadał za małą wiedzę. Profesor też czasami posiada za małą wiedzę pomimo tytułu naukowego i też nie wszystko potrafi.
Nie mówiłem, że moje wszystkie są merytoryczne ale wasze też nie.
Mój proszę potraktować jako merytoryczny , odnosi się bezpośrednio do zadanego pytania.
Ale to Ty dzwonisz. Nikt o to nie pytał. Rozmawia się tutaj o harrym potterze
-
Latanie ?
NIe. Wybirna co prawda w tym nie była ale pokazała że potrafi latać podczas jednego z zadań gdy zmierzali po kamień filozoficzny.. Podpowiem bo w sumie o tym nie było w filmie ( jest to rodzaj zabawy czarodziejów, A Harry miał problemy w zabawie bo korzystał z poźyczonego kompletu.)
Chodzi o Szachy czarodziejów
-
Latanie ?
Chodzi o Szachy czarodziejów
Dokładnie. Twoja kolej
-
Skoro już przy Szachach Czarodziejów jesteśmy - skąd Ron miał swój komplet?
-
Jak to wesleyow było - odziedziczył po bracie
-
Jak to wesleyow było - odziedziczył po bracie
zgadza sie , zadajesz Qnick
-
No to kontynuujemy wątek - jakie figury szachowe kolejno zajęli Ron, Harry i Hermiona podczas rozgrywki w pierwszym tomie?
-
Ron zajął miejsce skoczka
Hermiona miejsce wieży
Harry miejsce laufra/gońca
-
Dokładnie, twoja kolej...
-
Podczas pierwszych zajęć wróżbiarstwa, profesor Trelawney rozpoczęła od wróżenia z herbacianych fusów
Zakończyło się to oczywiście wróżbą Ponuraka u Harrego i wielką dramą.
Zanim jednak Trelawney przeszła do wróżenia z fusów, dała dwie "przepowiednie" jednemu chłopakowi i jednej dziewczynie.
Komu i jakie mini-"przepowiednie" wygłosiła Sybilla?
-
Neville'owi ze stłucze filiżankę, i Lavender o jej króliku?
-
-
Kto rzucił zaklęcie Imperius na Piusa Thicknesse’a?
-
Yaxley : „ Mój Panie, mam dobre wieści w tej sprawie. Udało mi się – z trudem i wielkim wysiłkiem – rzucić klątwę Imperius na Piusa Thicknesse ”.
Istnieje również możliwość, żeCorban Yaxley rzucił Imperiusa na Piusa Thicknesse częściowo
po to, aby ten sam umieścił to samo zaklęcie na innych wysoko postawionych członków Ministerstwa Magii
-
Dobra odpowiedź
-
Lacarnum Inflamari - co to za zaklęcie i jakie przynajmniej 2 podobne zaklęcia osiągną ten sam efekt.
-
Lacarnum Inflamari - co to za zaklęcie i jakie przynajmniej 2 podobne zaklęcia osiągną ten sam efekt.
Jest to zaklęcie podpalające ( Hermiona używała go już w pierwszej klasie... hmm jeżeli chodzi o podobne zaklęcia to do głowy przychodzi mi Incendio.
Z drugim jest problem. z Ogniem pamiętam tylko Flagrate które użyto do oznaczenia drzwi płonącym ''X'' w departamencie tajemnic. Ale nie wiem czy zaliczysz. -
Zaliczam
Istnieją także inne odmiany tego zaklęcia ognia : Incendio Duo i Incendio Tria.
Przepraszam za kolor ostatniego postu , sam nie wiem dlaczego taki wyszedł