sprecyzuj.
książka czy film ?
W sumie i tu i tu nie pojawił się płonący budynek na wyspie. Zarówno w filmie jak
W filmie, chodzi o wyspę ale budynek nie był na wyspie i płonął.
sprecyzuj.
książka czy film ?
W sumie i tu i tu nie pojawił się płonący budynek na wyspie. Zarówno w filmie jak
W filmie, chodzi o wyspę ale budynek nie był na wyspie i płonął.
5 (AW, RL, NT, HP, GW) ale widać to dosłownie 5s.
Tak
Nie zapowiada się żeby Cezar zadał pytanie, także jeżeli nikt nie ma nic przeciwko przejmę pałeczkę.
Co prawda nie jest to zawarte ani w książce ani w filmach, ale kiedyś J.K. Rowling zdradziła co Albus Dumbledore widział w zwierciadle Ain Engarp.
Co to było?
Albus widział swoją rodzinę.
Czego dotyczyła druga przepowiednia Sybilli?
Dotyczyła powrotu Czarnego Pana?
Dotyczyła narodzin tego który ma moc pokonania Czarnego Pana.
Mogło dotyczyć wówczas zarówno Neville'a jak i Harre'ego, ale Czarny Pan naznaczył tego drugiego.
Kompletnie nie zauważyłem, że w pytaniu jest druga.
Mea maxima culpa.
Kompletnie nie zauważyłem, że w pytanie jest druga.
Mea maxima culpa.
Ale przez chwilę zwątpiłem, bo pytanie zadawałem z pamięci i musiałem sprawdzić 😅
W jaki sposób to, że Neville zapomniał o świńskim ryju miało wpływ na to, że spotkał dość niezwykłego potwora?
W jaki sposób to, że Neville zapomniał o świńskim ryju miało wpływ na to, że spotkał dość niezwykłego potwora?
Neuville zapomniał hasła i czekał pod portretem aż pojawi się ktoś i mu otworzy
Na jego nieszczęście byli to Hermiona, Harry i Ron którzy zmierzali na pojedynek z Malfoyem.
Jak wiemy do pojedynku nie doszło, Malfoy doniósł Filtchowi, przed którym uciekająca grupka trafiła do zakazanego korytarza na 3cim piętrze stając naprzeciw Puszka
Dokładnie! Zadawaj
Znów przerwa spora w temacie Może umówmy się, że jak przez 3 dni nie ma zadanego pytania to może je zadać dowolna osoba ? Dobra umówieni, a więc ja zadaję
Co spowodowało najdłuższe opóźnienie w pracach na planie "Harry Potter i Więzień Azkabanu"?
Nie Była pewna akcja, o której było dość głośno Na planie więźnia praktycznie nie było przerw zdjęciowych, były może ze 3, ale krótkotrwałe. Najdłuższa to właśnie ta o którą pytam trwała około 4 dni
Co do ulewy... Też było opóźnienie, bo właśnie czekali na deszcz
No to może strajk ekipy i żądanie podwyżek?