sprecyzuj.
książka czy film ?
W sumie i tu i tu nie pojawił się płonący budynek na wyspie. Zarówno w filmie jak
W filmie, chodzi o wyspę ale budynek nie był na wyspie i płonął.
sprecyzuj.
książka czy film ?
W sumie i tu i tu nie pojawił się płonący budynek na wyspie. Zarówno w filmie jak
W filmie, chodzi o wyspę ale budynek nie był na wyspie i płonął.
5 (AW, RL, NT, HP, GW) ale widać to dosłownie 5s.
Tak
Nie zapowiada się żeby Cezar zadał pytanie, także jeżeli nikt nie ma nic przeciwko przejmę pałeczkę.
Co prawda nie jest to zawarte ani w książce ani w filmach, ale kiedyś J.K. Rowling zdradziła co Albus Dumbledore widział w zwierciadle Ain Engarp.
Co to było?
Czego dotyczyła druga przepowiednia Sybilli?
Dotyczyła powrotu Czarnego Pana?
Dotyczyła narodzin tego który ma moc pokonania Czarnego Pana.
Mogło dotyczyć wówczas zarówno Neville'a jak i Harre'ego, ale Czarny Pan naznaczył tego drugiego.
Kompletnie nie zauważyłem, że w pytaniu jest druga.
Mea maxima culpa.
Kompletnie nie zauważyłem, że w pytanie jest druga.
Mea maxima culpa.
Ale przez chwilę zwątpiłem, bo pytanie zadawałem z pamięci i musiałem sprawdzić 😅
W jaki sposób to, że Neville zapomniał o świńskim ryju miało wpływ na to, że spotkał dość niezwykłego potwora?
W jaki sposób to, że Neville zapomniał o świńskim ryju miało wpływ na to, że spotkał dość niezwykłego potwora?
Neuville zapomniał hasła i czekał pod portretem aż pojawi się ktoś i mu otworzy
Na jego nieszczęście byli to Hermiona, Harry i Ron którzy zmierzali na pojedynek z Malfoyem.
Jak wiemy do pojedynku nie doszło, Malfoy doniósł Filtchowi, przed którym uciekająca grupka trafiła do zakazanego korytarza na 3cim piętrze stając naprzeciw Puszka
Dokładnie! Zadawaj
Znów przerwa spora w temacie Może umówmy się, że jak przez 3 dni nie ma zadanego pytania to może je zadać dowolna osoba ?
Dobra umówieni, a więc ja zadaję
Co spowodowało najdłuższe opóźnienie w pracach na planie "Harry Potter i Więzień Azkabanu"?
Nie Była pewna akcja, o której było dość głośno
Na planie więźnia praktycznie nie było przerw zdjęciowych, były może ze 3, ale krótkotrwałe. Najdłuższa to właśnie ta o którą pytam trwała około 4 dni
Co do ulewy... Też było opóźnienie, bo właśnie czekali na deszcz
No to może strajk ekipy i żądanie podwyżek?