opóźnienie serwera ? zmiana kolejkowania ? wyjaśnienia

• Dzień dobry,

Zakładam ten temat z myślą uzyskania informacji bądź wytłumaczenia jak doszło do ów sytuacji .
    Niestety nie jestem wstanie uzyskać informacji od tymotheus oraz nie chce on podbić sprawy do SGO , dodatkowo wmawiając mi że screeny które dałem powinny być pełnym zrzutem z ekranu.
    Przyjacielu jakbym wiedział że coś takiego będzie miało miejsce , to bym Ci nawet nagrał ekran pod początku do końca lotu, wraz z komentarzem, abyś miał szansę zrozumieć co się zdarzyło na koniec lotu :)
    ale zapewne wtedy dostał bym informację że support linków do yt nie otwiera :)

załączam screen z painta gdzie zebrałem wszystko tak aby było w jednym miejscu
    dowody.png

Sprawa tyczy się kontry z tego st
    Antharas [SzO] & Finito_GJ_GF [SzO] & Megan [SzO] & Lord Valhalla 7 [SzO] vs. 49DUCH49 [BHW] ~ 70435.57%

co ciekawe sam obrońca wpisuje się w temacie , tłumacząc co się zadziało i mówi o lagu

od tymotheus w pierwszym tickecie dowiedziałem się że źle zrobiłem synchronizację , no i ktoś zrobił to lepiej ,
    ok gość chyba nawet załącznika nie otworzył , spoko

Do tłumaczenia
    Kontra wyliczona co do sekundy powrót floty obrońcy 21.10.38
    Recki wysłane na 21.10.40 musiały pójść jako pierwsze ponieważ obrońca był zbyt daleko i wtedy byłoby pewne że złomu nie zbiorę
    atak spasowany na 21.10.39 (na screenie widoczne dwa możliwe czasu powrotu floty z założeniem 100 i 95 % prędkości przy wysyłaniu)
    na kolejnym screenie widać moment przed samym wlotem, upewnienie się że coś może się nie podstawiło , aczkolwiek nie dam sobie ręki uciąć czy tej sondy nie zawróciłem ostatecznie.

No i do sedna , flota dolatuje, kontra trafiona , recki wracają z jakimś groszem oO
    na następnym screenie widać czas raportu
    21.10.40 - jak ? przecież wlatywało w 39 sekundzie a nie 40 no ale ok spoko, lag
    21.10.41 - czas recków które były wysłane na 40, znów +1 sekunda , recki wchodzą na 41
    ostatni screen, rozmowa z obrońcą który kopiuje mi swoją zbiórkę pz z czasem 21.10.41 !
    jakim cudem , moje recki które zostały wysłane na ponad 1h 10 m przed powrotem floty obrońcy, który nawet jeszcze nie wiedział że będzie miał zapiętą kontrę
    wpadają przed moimi reckami na tą samą sekundę i zbierają złom ?

Prosiłbym o racjonalne wytłumaczenie sprawy a nie wciskanie mi kitu że zrobiłem złą synchronizację , ponieważ jak widać ów argument jest wręcz śmieszny i niedorzeczny.

Podkreślam również, że temat zakładam ku przestrodze , proszę o konstruktywne wypowiedzi
    kruszynka  Panda  Kasia321  smoki

• Po wysłaniu ataku ktoś mógł puścić recki w ten sam czas co atak, co przez kolejkowanie, wpadło po twoim ataku, a przed twoimi reckami. Czasy z wiadomości z raportów są opóźnione, liczy się to co w podgladzie

• musiałbyś się od obrońcy dowiedzieć jak ustawione miał te rece. chociaż pewnie już się skasowały wiadomości. Bo jeśli ustawił wlot recy na 39 sekundę a następne na inny czas niż 40 sekunda to by wszystko grało. Czas jaki pokazuje wiadomość jest czasem wygenerowania wiadomości i jej opóźnienie ma na celu niwelowanie lagów. Paznokcia nie dam sobie obciąć, ale zdaje się że gdzieś kiedyś takie coś przy okazji jakiejś aktualizacji się pojawiło

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Zawsze mam opóźnienie w wiadomościach względem podglądu, nie zwracałem uwagi, czy to zawsze 1s, czy czasem 2s. Ale logika wskazuje, że było tak jak pisze, wbicie między twój atak a recki, jest to możliwe, niezależnie od czasów w wiadomościach. Mimo dużej ilosci lagow w ogejmie nie zdarzało mi się nie zebrać, gdy było dobrze zsynchronizowane i pokolejkowane, nawet przy bardzo dużych pztach