Aplikacja Mobilna - dyskusja

• Oczywiscie. Nie tylko plemiona maja ta opcje. Ja jednak jestem przeciwny takiemu ulatwieniu rozgrywki. Oczywiscie grajac jako gornik bardzo by mi to pomoglo w pilnowaniu konta ale akurat jesli chodzi o Ogame to moim zdaniem trzeba byc czujnym by nie dopuscic do ataku zamiast polegac na aplikacji. Generalizujac, mozna w taki sposob kogos zaatakowac, ze nawet powiadomienie z apki nie pomoze wiec jestem stanowczo przeciwny

• A kiedy ma wyjść pierwsza wersja? Lepiej późno niż wcale :)

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• I bardzo dobrze, bo to by była abstrakcja.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Witam.

Odświerza po ostatniej aktualizacji aplikacji mobilnej.

Zmiany podobne do ostatnich zmian w wersji przegladarkowej - masa nowości - mniej przejrzystości.

Do poprawy:

- ikona "DNA" - w przeglądarce prowadzi do badań LF - w aplikacji mobilnej do budynków LF

- przegląd/lista planet - jak dla mnie pozycje mogły by być "większe", jak w poprzedniej wersji apki - z dużymi paluchami ciężko trafić w pojedyńczy mały obrezek

To tak na szybko

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Dałem szansę aplikacji, wg mnie brakuje:

- Widżet do zrzutki surki ( podobna zasada co do widżetu na fsa)

- coś w stylu ( agr/infinity/oglight ) umożliwiającego dosyłanie brakujących surowców do budowy czego chcemy

- przeprojektowanie płynnego przechodzenia między planetami/moonami.

• Zobaczymy po aktualizacji - ale przed - jakoś nie mogłem zlokalizować ilości posiadanych artefaktów.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Hmm a ja mam pytanie czy może tylko mi to przeszkadza - po zmianach wersji mobilnej ciężko korzystać z widoku galaktyki.
    praktycznie po każdej operacji (wysłanie ekspedycji, czy też szpiegowaniu) widok galaktyki wraca do układu planety/moona na którym się akurat jest fizycznie. I tak jest co chwilę - użycie dedykowanego przycisku w układzie innym niż się jest przywraca gracza do układu planety/moona w którym aktualnie jest. Czemu to ma służyć????
    mało tego jest jeszcze lepiej - przykład mam planetę matkę w 1:200:8 oraz kolonie 2:300:14 - będąc na kolonii chce wysłać ekspedycję w układzie kolonii - użyje do tego dedykowanego przycisku do ekspedycji - pierwsza ekspedycja poleci do układu 2:300:16 a każda następna (pomimo nie zmienionego widoku galaktyki!!!!!) poleci do układu matki czyli 1:200:16.

Ja wiem że jestem w mniejszości- bo gram w zasadzie tylko mobilnie - ale od miesiąca korzystanie z apki mobilnej stało się praktycznie grą za karę.
    Czy są plany zmiany metody działania galaktyki - tak żeby nie działało to jak powyżej ?

• Czezko wejść wiadomości w wersji ukaż wersje mobilna na przeglodarce

Przeglądarka to najlepsza aplikacja mobilna dla ogame :D

Nie rozumiem tych co mają zainstalowaną aplikację od ogame...

Co do wiadomości to mam to samo niestety.