Temat przeznaczony na dyskusję związaną z aplikacją mobilną OGame.
Aplikacja Mobilna - dyskusja
-
-
Czy na pasku powiadomień telefonu pojawiać się będą alerty, że jakiś bydlak mnie atakuje lub jestem szpiegowany? Oczywiście w przyszłej/docelowej wersji apki.
-
Czy na pasku powiadomień telefonu pojawiać się będą alerty, że jakiś bydlak mnie atakuje lub jestem szpiegowany?
Zakladajac teoretycznie, ze jestes agresorem. Tego typu powiadomienia chyba nie beda sprzyjajace powodzeniu Twoich zamiarow wzgledem obroncy?
-
Nie przeszkadzałoby mi to. Jest to powszechna praktyka w grach. np. apka do Plemion pokazuje powiadomienie przy każdym nowym nadchodzący atak, zbudowanie się budynku, poczcie itp. itd.
-
Oczywiscie. Nie tylko plemiona maja ta opcje. Ja jednak jestem przeciwny takiemu ulatwieniu rozgrywki. Oczywiscie grajac jako gornik bardzo by mi to pomoglo w pilnowaniu konta ale akurat jesli chodzi o Ogame to moim zdaniem trzeba byc czujnym by nie dopuscic do ataku zamiast polegac na aplikacji. Generalizujac, mozna w taki sposob kogos zaatakowac, ze nawet powiadomienie z apki nie pomoze wiec jestem stanowczo przeciwny
-
Ja jestem jak najbardziej za powiadomieniami, obecnie jest to standard w aplikacjach na telefony, po za tym oszczędzi czas bo kto ma tel przy sobie to i tak zerka na ataki a kto nie to nie...
-
Mam nadzieje, że nie bedzie żadnych powiadomień jak ktoś kogos atakuje.
-
A kiedy ma wyjść pierwsza wersja? Lepiej późno niż wcale
-
Czy na pasku powiadomień telefonu pojawiać się będą alerty, że jakiś bydlak mnie atakuje lub jestem szpiegowany? Oczywiście w przyszłej/docelowej wersji apki.
Nie jest to na razie planowane.
-
I bardzo dobrze, bo to by była abstrakcja.
-
Fakt, jest to dość kontrowersyjne. I prywatnie się z tym zgadzam
-
Witam.
Odświerza po ostatniej aktualizacji aplikacji mobilnej.
Zmiany podobne do ostatnich zmian w wersji przegladarkowej - masa nowości - mniej przejrzystości.
Do poprawy:
- ikona "DNA" - w przeglądarce prowadzi do badań LF - w aplikacji mobilnej do budynków LF
- przegląd/lista planet - jak dla mnie pozycje mogły by być "większe", jak w poprzedniej wersji apki - z dużymi paluchami ciężko trafić w pojedyńczy mały obrezek
To tak na szybko
-
Dałem szansę aplikacji, wg mnie brakuje:
- Widżet do zrzutki surki ( podobna zasada co do widżetu na fsa)
- coś w stylu ( agr/infinity/oglight ) umożliwiającego dosyłanie brakujących surowców do budowy czego chcemy
- przeprojektowanie płynnego przechodzenia między planetami/moonami.
-
Zobaczymy po aktualizacji - ale przed - jakoś nie mogłem zlokalizować ilości posiadanych artefaktów.
-
Hmm a ja mam pytanie czy może tylko mi to przeszkadza - po zmianach wersji mobilnej ciężko korzystać z widoku galaktyki.
praktycznie po każdej operacji (wysłanie ekspedycji, czy też szpiegowaniu) widok galaktyki wraca do układu planety/moona na którym się akurat jest fizycznie. I tak jest co chwilę - użycie dedykowanego przycisku w układzie innym niż się jest przywraca gracza do układu planety/moona w którym aktualnie jest. Czemu to ma służyć????
mało tego jest jeszcze lepiej - przykład mam planetę matkę w 1:200:8 oraz kolonie 2:300:14 - będąc na kolonii chce wysłać ekspedycję w układzie kolonii - użyje do tego dedykowanego przycisku do ekspedycji - pierwsza ekspedycja poleci do układu 2:300:16 a każda następna (pomimo nie zmienionego widoku galaktyki!!!!!) poleci do układu matki czyli 1:200:16.Ja wiem że jestem w mniejszości- bo gram w zasadzie tylko mobilnie - ale od miesiąca korzystanie z apki mobilnej stało się praktycznie grą za karę.
Czy są plany zmiany metody działania galaktyki - tak żeby nie działało to jak powyżej ? -
Czezko wejść wiadomości w wersji ukaż wersje mobilna na przeglodarce
-
Czezko wejść wiadomości w wersji ukaż wersje mobilna na przeglodarce
Przeglądarka to najlepsza aplikacja mobilna dla ogame
Nie rozumiem tych co mają zainstalowaną aplikację od ogame...
Co do wiadomości to mam to samo niestety.