TYTUŁY FILMÓW I SERIALI

• Nowy serial o cofnięciu się w czasie bohaterów. Produkcji USA.

Nie, nie pasuje bo to stary serial jest a ten jest nowy. Napisałem wyraźnie.

Napisałem, że to nowy serial czyli z tego roku.

Skoro "nowy" oznacza "z tego roku", to "nowy" on nie jest, bo jest z 2021 r., a mamy 2023. Wprowadziłeś definicję, której się sam nie trzymasz i która wprowadza w błąd.

• Ok, skoro dyskusje mamy już chyba zakończoną to zagadka:

Comedy-western z 1923r. Parodia westernu z tego samego roku. Jednym z atrybutów tego filmu są Indianie poruszający się na najrozmaitszych pojazdach, np. rowery, samochody, pociąg (ale żadnego konia chyba nie ma). Jego fragmenty zostały wykorzystane w teledyskach brytyjskiej grupy heavymetalowej.

• Comedy-western z 1923r. Parodia westernu z tego samego roku. Jednym z atrybutów tego filmu są Indianie poruszający się na najrozmaitszych pojazdach, np. rowery, samochody, pociąg (ale żadnego konia chyba nie ma). Jego fragmenty zostały wykorzystane w teledyskach brytyjskiej grupy heavymetalowej.

The Uncovered Wagon wykorzystany w Run To The Hills (gdzieś jeszcze?), parodia The Covered Wagon.

• Comedy-western z 1923r. Parodia westernu z tego samego roku. Jednym z atrybutów tego filmu są Indianie poruszający się na najrozmaitszych pojazdach, np. rowery, samochody, pociąg (ale żadnego konia chyba nie ma). Jego fragmenty zostały wykorzystane w teledyskach brytyjskiej grupy heavymetalowej.

The Uncovered Wagon wykorzystany w Run To The Hills (gdzieś jeszcze?), parodia The Covered Wagon.

Za proste dałem :-( jeszcze w teledysku do Wased Years jest kawałek i chyba w czymś jeszcze

• Nie, nie było proste. Z głowy nie odpowiedziałem, musiałem się wysilić i poszukać. Szczęśliwie już pierwszy zespół brytyjski okazał się właściwy.

Zostańmy przy klasykach. Film z lat XXX ubiegłego stulecia, ale wciąż puszczany w polskiej telewizji. Aktorka grająca główną rolę kobiecą dostała za nią Oscara, pierwszego z dwóch w swojej karierze, aktor grający główną rolę męską był tylko nominowany, ale miał już jedną taką nagrodę w dorobku. Aktorka grająca rolę drugoplanową również otrzymała Oscara, a inna, grająca również rolę drugoplanową, była do niego nominowana (notabene dwie statuetki udało jej się zdobyć w trakcie późniejszej kariery). Dużo można by o filmie opowiedzieć, ale żeby się Wam miło szukało, nie będę zanadto upraszczał, choć sądzę, że sporo osób film kojarzy.

• Trzech rewolwerowców próbujących zdobyć skarb zakopany w bezimiennym grobie. Jednak czy główny bohater jest naprawdę dobry? Czy czarny charakter jako jedyny z tej trójki nie posiada jakichkolwiek zasad? I czy wspólne przeżycia powstrzymają ich przed pozabijaniem się nawzajem?

• [ciach]

A żeby nie było że offtop, to ty jesteś ten brzydki, jak zły a buleon dobry.

/offtop usuwam - Administrator Forum Toadie

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Film, w którym postacie odwołują się do co najmniej 10 innych flimów traktujących o podróżach w czasie. Podac tytuł, a na piątkę i uścisk dłoni prezesa wymienić wymieniane pozycje.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Avengers endgame

wspomniane filmy:

Star trek, Terminator, TimeCop, Time after time, Quantum Leap, Wrinkle in Time, Somewhere in Time, Hot Tub Time Machine, Bill and Ted Excellent Adventure.

• Tak, nie wypisałeś tylko powrotu do przyszłości.

i szklanej pułapki 8o

to jedziemy z tematem.

"Nękany natręctwami stróż prawa. Nałogowy palacz i miłosnik czekoladek. Wraz z nowym partnerem, w zaszczurzonym mieście stanie do walki z odwiecznym wrogiem, który przyprawia go o szybsze bicie serca".

• Szkoda że nie bohater ostatniej akcji, ale faktycznie miałem wątpliwości co do zaszczurzonego miasta, uznałem że chodzi alegorie przestępczości, a wątek czekoladek dotyczy młodego od biletu. Postać grana przez Arnolda, nie mylić z ,,Schwainsteigerem,,czy jakos tak odgrywał też samego siebie, równiez z czymś się zmagała po stracie, jeśli pamiętam, syna. Jak by nie było to chyba najlepsze dzieło ukazujące sedno i wartosci w hollywood.

Nie oglądałem tego, ale wydaje się prawdopodbne - ,,Analiza resztek tkanki mordercy wskazuje na szczurze pochodzenie,,

Split Second (1992)

Edited once, last by Crysis ().