Tak. Zadajesz.
TYTUŁY FILMÓW I SERIALI
-
- Rozrywka i Hobby
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
No to moja propozycja pytania wygląda następująco... Proszę o podanie co najmniej trzech filmowych uniwersów, które doczekały się (po mniejszym lub większym czasie) swoistego resetu w postaci kolejnej serii filmów z wykorzystaniem nowych twarzy, jednakże w celu zachowania spójności z wcześniejszymi odsłonami wpleciono w ich scenariusze mniej lub bardziej epizodyczne wątki z udziałem postaci (oraz oryginalnie grających je aktorów) z wcześniejszych filmów danego uniwersum. Przy czym nie ma wymogu by starzy aktorzy pojawiali się we wszystkich nowszych filmach.
-
Star Wars (np. Han, Luke,Leia, etc ep. 4-6, a potem 7-9), Star Trek (np. Spock z lat 60, 2009,2013), James Bond, Terminator (np. Sarah Connor (1984,1991,2019))
-
Gwiezdne wojny się zgadzają, Terminatora mogę zaliczyć aczkolwiek tam mamy do czynienia bardziej z kolejnymi epizodami tej samej historii niż swoistym resetem w większości z nową obsadą. Co do reszty to i owszem pojawiają się te same postacie, ale grane przez różnych aktorów... mnie chodzi o akcenty, gdzie pojawia się nie tylko ta sama postać, ale jest ona również grana przez oryginalnego aktora z wcześniejszych serii. Taki przypadek pojawia się również w Star Treku, ale bynajmniej nie w postaci Spoka... jeśli wymienisz pasującego do opisu bohatera to zaliczę.
-
W kwesti Spocka też się do końca nie zgodze, to może wyjaśnie. Leonard Nimoy grał spocka w orginalnej trylogii serialowej z lat 60 i w filmach. Powrócił w 2009 jako alternatywna wersja spocka z innej lini czasu z odległej przyszłości, gdy akcja filmu jest osadzona w czasach gdy spock jest młody i gra go inny aktor. Spocków, jak kilerów jest więc dwóch. Wydaje mi się, że taką sytuację można by zaliczyć.
Dla pewności dorzucam trylogię Matrixa, i tę nieszczęsną 4 część. Za kanon trudno uznać, ale jednak ci sami aktorzy grają tam Neo i Trinity.
-
A sorki, faktycznie... zapomniałem o tym wątku. Zadanie więc zaliczone. Ja natomiast miałem na myśli kapitana Kirka w "Następnym Pokoleniu". Zadajesz.
-
Miałem na myśli polskie produkcje ale nie zdążyłem napisać
-
Serial pokazujący alegorię problemu emigtacji w europie w niebezpośredni sposób przypisuje kulture arabską jako np zagrożenie bezpieczeństwa, chrześcijaństwa itp, prymitywizm przybuszów z afryki jako osobników nieprzystosowanych do życia w społeczeństwie i ludzi emigrujących zarobkowo, już bardziej obytych ale wciaz daleko w tyle, choć może nie 100lat za murzynami. Rząd oferuje pomoc dla tych ludzi, każdy może dostać specialne krople od oczu, łagodzące szok, przy okazji wywołujące wizje i prowadzące do obłędu.
-
PRZYBYSZE ??
-
-
-
Film oparty na faktach autentycznych.
Opowiada o biznesmenach, którzy podczas prowadzenia firmy podjęli złe decyzje efektem czego trafili do więzienia.
W rzeczywistości obaj skorzystali z prawa łaski i ją otrzymali.
-
Film oparty na faktach autentycznych.
Opowiada o biznesmenach, którzy podczas prowadzenia firmy podjęli złe decyzje efektem czego trafili do więzienia.
W rzeczywistości obaj skorzystali z prawa łaski i ją otrzymali.
Dług?
-
Dobrze , zadajesz
-
Wybaczcie obsówę, ale ostatnio mało się dzieje to rzadko tu zaglądam...
Polski film o miłości i propagandzie, pokazujący że kobiety też radzą sobie w męskich zawodach, czasami nawet lepiej od mężczyzn. Bardzo często używany w nim jest tekst 'prędzej mi tu kaktus na dłoni wyrośnie'.
-
polecam film,
informacja zwrotna Netflix 😀